Testről és lélekről

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar romantikus dráma, 116 perc, 2017

Értékelés:

437 szavazatból
Szerinted?

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?
Bemutató dátuma: 2017. március 2. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

  2017
  Arany Medve: Enyedi Ildikó
 • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

  2017
  FIPRESCI-díj: Enyedi Ildikó
 • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

  2017
  Ökumenikus Zsűri díja: Enyedi Ildikó

Hozzászólások

Szerinted?
Megara8 okt. 02. 19:13:32
Idióta egy film. Én már kínomban röhögtem rajta.. :D
Az egyetlen ami tetszett, csaj lakása. :D
8/10
Tormási Diána jún. 24. 23:26:07 8/10
Szerintem egy különleges film - nem átlagos lelkivilágú, empatikus embereknek!
Birgi Zorgony máj. 02. 15:20:52
9/10
vászonpeti ápr. 22. 23:11:41 9/10
jó film, de csak azoknak, akik értik a zilyet.
8/10
offtopic
Picasso™ febr. 28. 15:16:42 8/10 Előzmény Edmond Dantes
Á, egyszerűbb vonulni, vagy verni a tam-tam-ot a semmire. :-)
offtopic
Edmond Dantes febr. 28. 15:03:05 Előzmény Picasso™
Nem másolok be idevágó linkeket, mert -jogosan!- moderálnák a hszomat. Gugliba üss be megfelelő keresőszavakat, meg fogod találni (2010-11-ben járatták csúcsra a "témát", "Robertáztak" stb..). Ja és a Parlamentben is ment ezerrel a színvonalas átkozódás, interpellálás ellene...noha valszeg az átkozódó képviselők, potentátok sem látták egyetlen produkcióját sem. Mellesleg (mellesleg?) ha látták volna, akkor sem értették volna, jobb is, ha nem látták. És jobb lett volna, ha megfogadják a régi bölcsességet: Si tacuisses, philosophus mansisses!
8/10
offtopic
Picasso™ febr. 28. 14:40:13 8/10 Előzmény Edmond Dantes
Ez nekem új: Alföldi ellen tüntettek? Nem semmi. :-)
Igen, mindig céltábla mindenki, állandóan nácizás, buzizás, zsidózás megy.
Na meg az ál-ártelmiségiek, akiknek lóg a kapa a szájából, hiába játsszák az eszüket. :-)
8/10
offtopic
Picasso™ febr. 28. 14:36:05 8/10 Előzmény perry
Beözönlöttek a büfé-szakon végzett fiatalok. Látszik is. :-)
Sikk bunkónak lenni a fórumon; de szerencsére nem kötelező.
offtopic
Edmond Dantes febr. 28. 14:31:50 Előzmény perry
Már 2017. márciusban beírtam a filmről (ld ott), úgyhogy ez itt lejjebb csak off:
Jól tudjuk: onnan veszik a bátorságot (és botorságot), hogy névtelenül tehetik, biztos fedezékből. Jól tudjuk: sokan meg se nézik az adott filmet, színházi előadást. Azzal kezdik s egyben befejezik: "ezt a f*st kinek csinálták?" és hasonlók, olyasmiről, amit nem is láttak. . És persze bizonyos kisebbségek kedvenc céltáblák. Jól tudjuk: Alföldi Róbert ellen olyanok tüntettek -nem kevesen- a Nemzeti Színház előtt, akik soha egyetlen produkcióját nem látták, még a helyszínt is csak térképpel találták meg. Jól tudjuk...nem folytatom.
PS És mindez valahogy mindig az "egyik" oldal felől jön...
perry febr. 27. 21:03:36
Mindig elcsodálkozom honnan veszik emberek a bátorságot mások gyalázására, alázásra, vagy utasítanak másokat mit nézzenek mit ne, mit érdemes és mit nem szeretni mit kell utálni.
Még arra sem veszik a fáradságot , hogy oda lökjék: az én véleményem szerint... Arról nem is beszélve, hogy nem a fimről folyik a párbeszéd sokkal inkább ízlésről vagy mások ízlésének leszólásáról.
Véleményem szerint az élet nem midig fáklyásmenet és örömünnep. Szép is lenne ha mindenki az élet napos oldalán járna , az emberek boldogok lennének. Csupa arrubai naplemente koktél és tengerpart lenne. De sajna e mellett minden más is van. Mert ugye lehet sorozatot nézni mert tényleg szívszorító és megoldódik a végére, vagy romantikus mozit nézi és ott dettó megoldódik minden. Világunknak vannak sötétebb szövetei is amiket nehéz és szomorú megélni: betegségek, szorongás, hiperérzékenység, végtelen magányososság ami újkori társadalmunk tartós kísérője. Persze ha leülök a filmet nézni nekem is előtör mit és meddig vagyok képes elviselni meddig vagyok képes befogadni ezeket az élethelyzeteket. Sokan vannak magányos emberek idősek akik a naplemente generációjaként bezárult világukban élnek, meg nem értett kamaszok akik nem tudnak szülőkkel kommunikálni és zárkózottak lesznek és a film szereplői akik végig uralják a filmet mindegy kétszereplőssé téve azt. Ettől sokan a vontatottságot érezhetik, tény , hogy a történés mellékszálai nincsenek hangsúlyozva de ez talán azért van mert sokkal inkább a két főhős kapcsolata határozza meg a történet ívét. A film lehet mondani távol tartja a nézőtől a szereplőket nem nyúl bele jellemükbe, nem tesz érzelmi engedményeket ábrázolásukba már , már kórházi fertőtlenítés érzet tör rám mikor nézem , tudva , hogy sérült embereket látok állandóan vágyam van arra, hogy ez majd megváltozik és akkor hipp-hopp nagyon happy birthday lesz minden. Nehéz ezt a filmet türelemmel nézni azokat is értem akik pár perc múlva eldobták maguktól a Testről lélekről nézését. Hiszen ehhez önuralom és a film iránti "alázat" is szükségeltetik. Igaz, el is lehet utasítani mert idegen vagy taszítóan lassú a történet kibontása , sérültek a szegélyiségek . Számomra annyi bizonyos, hogy mielőtt valaki rám süti a " pökhendi kultúrsznob " jelzőt sokat jelentett az a szociológiai mélység ahogy Enyedi Ildikó filmre álmodta a történetet.
10/10
elemes febr. 27. 00:23:53 10/10 Előzmény Bullózus pemfigoid
Neked is szép napot :)
offtopic
Bullózus pemfigoid febr. 26. 23:51:08 Előzmény elemes
A hozzászólás moderálva lett.
10/10
elemes febr. 26. 23:28:52 10/10 Előzmény Bullózus pemfigoid
A hozzászólás moderálva lett.
Bullózus pemfigoid febr. 25. 10:44:30
Tegnap láttam. Borzasztó zagyva film.
Kb. mintha egy középiskolás készítette volna.
Életszerűtlen párbeszédek Aspergeres szereplőkkel és kibugyyanó céklalével, ami vér akar lenni.
Szomorú, hogy ilyen filmeket díjaznak manapság.
offtopic
Bullózus pemfigoid febr. 25. 10:42:27 Előzmény TitusLivius
A hozzászólás moderálva lett.
Zahangya febr. 06. 23:18:52
Egy elképesztően depresszív, keserű hangulatú film, ami semmi örömöt nem nyújt, csak csendes kínlódást. A főszereplő csaj átlag feletti memóriával rendelkezik, de úgy éli az életét mint egy fogyatékos. Nagyon idegesítő! A csávó egy kiégett, magányos főmufti, aki csak bejár dolgozni, de még azt sem képes érzékelni hogy süt a Nap. Kettőjük szánalmasan romantikus vergődéséről szól a film, mindezt egy mészárszék helyszínéről tudósítva. Rendkívül ízléses! A végére csak nyögnek valamit. Forintot nem adnék érte a moziban. 3/10
1/10
mawol 2018 dec. 28. - 11:13:20 1/10 Előzmény TitusLivius
Bizony ne! De ne is az ilyen másokat alázó, pökhendi kultúrsznobok, akiknél egy ilyen életszerűtlen, vontatott film tízest ér! Nem a szereposztással és a fényképezéssel volt baj, csak ezen kívül minden mással.
sexykex 2018 dec. 26. - 14:06:12
A szarvasok szépek és persze az erdő is. Na, és milyen lehetne egy vágóhíd? Ronda. Ezzel máris leszámoltam a szép film mítoszával. (Nagyon szépen kivitelezett ronda képekkel is traktálnak.)


Endre karja béna. Máriának a feje béna. Lelkileg mindketten sérültek. Ez a film tehát a másságról is szól. Pontosabban sérült lelki társakról, vagy sérült lelkű társakról, akiknek az álmaik azonosak. Még pontosabban Asperger-szindrómás szerelem első látásra. (Nem csak Mária bibis, ez a szerelem is bibis és főleg megmagyarázhatatlan.)


Végül is nem mindegy, hogy miről szól? Ez egy jó film és ez a lényeg! Miért jó és mitől jó? Az őszintesége, jól sikerült kontrasztjai, kedves humora, képi tisztasága, a színészek játéka engem megragadott. Sokkal többet kaptam tőle, mint reméltem.
bernathy 2018 dec. 24. - 19:23:21
részben tök jó, de végülis nagyon nagyon vontatott
szookedorina 2018 szept. 07. - 10:04:34 Előzmény klausschulzefan
Ezek az új filmek, magyar (kisbetűs Európa) viszonylatban nagyon jók gyakorlásnak. Örüljenek ha valakik ezt támogatják. Bárcsak az egészségügyet, oktatást karolnák fel ilyen formában, a környezetbarát energiaforrások hozzáférését...stb. A túlzottan sok túlfizetett gyakorlásnak eredménye a megítélt ugródeszka. A továbbiakban csak az nem mindegy, hogy hol ér földet a tehetség.
Olyan mint a foci és Dzsudzsák esete, a kész (mini viszonylatban) hírnevet és pénzt választja avagy profi iskolát, fejlődést előre (globalizáció) mint szerény, alázatosan ígéretes tanuló.
Szerintem ez ilyen könnyű.
Összes hozzászólás
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás