Testről és lélekről

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar romantikus dráma, 116 perc, 2017

Értékelés:

476 szavazatból
Szerinted?

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?
Bemutató dátuma: 2017. március 2. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
frakeca 2021 dec. 06. - 13:38:44 10/10
Szarvasok és szarvasmarhák

Én egy lányt láttam, aki fél mindentől. A Sanyi-féléktől egyenesen retteg. Endrétől is fél, de vele – talán bénán lógó bal karjának köszönhetően – rokonszenvez. Kíméletlenül őszinte, gátlásos, de mindent megtesz, hogy legyőzze a félelmeit. Nagyon szimpatikus volt az eladólány, aki megosztotta vele szerelmes dalát. Felsül az elpróbált párbeszéddel:

– Ma korán jött le. – Fél kettő van. Nem jöttem le korán. – Holnap veszek egy telefont. – Vegyen. – Én nagyon szépnek látom magát. – Ezt nem hiszem el.


Neki még az öngyilkosság sem sikerül. Sajnáltam volna, ha igen.

Miközben szívverésének ütemére bugyog a vér csuklójából, előbb a CD-lejátszó romlik el, aztán telefonon keresik.


Kíváncsi lettem volna rá, hogy Endrének miért béna a karja. Így született, vagy agyvérzést kapott? És miért kellett a búgató szer a HR-vezetőnek? Hogy az asszony ne máshol keresse a kielégülést?
DUNAWÖLD 2021 okt. 05. - 21:49:26
Szokott ez éjfél előtt is menni?
9/10
Körtélyesi Imre 2021 ápr. 01. - 13:01:50 9/10
A film nem a női lélekről, nem is egy nő lelkéről szól. Egy erősen autista lány és egy kevésbé autista férfi kapcsolatáról. Ezt a témát már sok film feldolgozta. Javaslom a Temple Grandin c. filmet. Abból megértitek. Sokkal részletesebben leírja, hogy mit miért tesznek ezek az emberek. Az esőember is erről szól könnyedebb formában.
Roberto DiCapribogyó 2021 márc. 30. - 11:49:35 Előzmény mrolcsi
Egy alapvetőbb kérdés foglalkoztat/ott: a női lélek az első szerelem megélését az előtt vagy azután szokta a maga teljességében megélni, hogy a kinézett férfi keményen félrek*r egy másik nővel? Segíts kérlek, a filmben ez hogy történt?
Blindmouse 2021 márc. 29. - 14:51:34 Előzmény mrolcsi
Ettől még nem állja meg a helyét, mert a mai női lélek rejtelmeit a Pretty Woman is életszerűbben fejtegeti, a pasikét meg akármelyik pornó. :D
10/10
mrolcsi 2021 márc. 29. - 14:36:24 10/10 Előzmény Roberto DiCapribogyó
Észrevetted, hogy miután fűrészeltek, már teljesen természetesen viselkedtek reggelinél?
Roberto DiCapribogyó 2021 márc. 25. - 09:08:53 Előzmény Hekaté
""női lélekről szól" ???? Atya Isten! Hát NEEEEEEEM! És nagyon nem! Egy bizonyos nő lelkéről esetleg!"

100%-ig egyetértek.
Roberto DiCapribogyó 2021 márc. 25. - 09:07:42 Előzmény mrolcsi
"Minden férfinak ajánlom, aki a nő lélek rejtelmeit kutatja."

Kifelejtetted a legfontosabbat és így "picit" meggörbítetted a valóságot; mégpedig, hogy MILYEN típusú embereknek ajánlott a film. Helyesen így hangozna: Minden érzelmileg visszamaradott férfinak ajánlom, aki az érzelmileg visszamaradott nők lelkének rejtelmeit kutatja.

Ja, mielőtt jönne az instant sértődés: szerintem, szerintem, szerintem:-).
9/10
Körtélyesi Imre 2021 márc. 24. - 17:12:22 9/10
A vágás miatt csak 9-es. Egyébként csodálatos film. Kell hozzá egy kis EQ.
8/10
InteriorLulu 2021 febr. 08. - 23:15:55 8/10 Előzmény Midnight67
Az alkotók célja az erdőbeli tó közelében élő szarvaspárral nem az volt, hogy filmjük remekbe szabottságát bizonyítsák, hanem hogy álomképként a lélek éteri tisztaságát, a két ember legbelső, idealisztikus, talán nem is tudatosult vágyait jelenítse meg, és ezzel jó ellenpontja legyen a problémákkal terhelt és igencsak kiábrándító valóságbeli közegnek, személyiségeknek és testi megnyilvánulásoknak.
És pontosan ez a kulcsa annak, hogy a filmvégi beteljesülésnek valóban semmi köze nincs a lélekhez. Az erre való rávilágítás volt az alkotói cél.

(Egyébként nem véletlenül használtam az első mondatban a két szót, a testet és a lelket, és ott lehet a magyarázat, miért az a film címe, ami).
10/10
-Vídia- 2021 jan. 17. - 22:24:50 10/10
nincs mese
maximale
9/10
Sirga 2020 aug. 21. - 19:20:21 9/10
Magyar - ráadásul díjazott - filmként negatív előítélettel kezdtem nézni. Borbély Alexandra első jeleneténél felkaptam a fejem: "Autista!" (Jó, tudom: autisztikus. Mindenesetre az alakítás zsenialitását jelzi, hogy tökéletesen hozta a tipikus viselkedésmintákat.) A férfi főszereplő alakításával helyenként nem tudtam mit kezdeni, de más nézők talán épp így értetlenkednek Mária megnyilvánulásain.
A film rendkívül pozitív élménnyé vált számomra. A természetképek csodálatosak, a katarzis megrázó, és még megindítóbb, ahová kifut a lezárás. Enyedi Ildikónak hatalmas elismerés, Borbély Alexandrának mély tisztelet a megformálásért.
1/10
Hekaté 2020 máj. 01. - 17:15:47 1/10 Előzmény mrolcsi
Ez az.... na most aztán úgy megmondtad! XD XD XD XD
Úúúúúúgy beolvastál! 8-) Gratulálok!
Mondd csak, nagyon vert a kis szíved közben? Nagyon remegett a kicsi ujjad, amikor ezt leírtad? Kielégülést éreztél, amikor elküldted?

És vajon a korábbi hozzászólásomat is olvastad, vagy arra már nem terjedt ki a figyelmed?

"Egyébként imádom, amikor valaki meg akarja mondani, hogy mi legyen a véleményem, vagy megérzésem." Ezt meg egy az egyben magadról írtad, csak annyi kombinációs készséged sincs, hogy észrevedd!

Te általánosítottál, én meg leírtam, hogy ne tedd - csak más szavakkal! Mert az nem igaz!

Szerinted arról szól - általánosítva! Szerintem meg nem - maximum egy valakiéről állíthatod biztosan! De én meg akarom mondani, hogy te mit gondolj? Ugyan, kérlek! Gondolkodj! Itt te vagy az, aki azt hiszi, hogy nála van az abszolút igazság!

Lehet ez a film szerinted jó, sőt zseniális is! De szerintem meg annyit sem ér, mint sivatagban az árvízvédelmi gát! Én elfogadom, hogy neked, és még sokaknak tetszik, viszont neked el kellene fogadnod, hogy nekem, és még sokaknak viszont nem! Van olyan, hogy valakinek igaza van ebben? Általánosságban szerintem nincs, de egyéni vonatkozásban viszont MINDENKINEK igaza van!
Én nem személyeskedtem veled, sőt nem is "válasz" opcióval írtam! (Lehet, hogy más is leírta azt, amit te, mert nem egy olyan nagyon egyéni szóhasználat ez.) Az, hogy te viszont igen (mármint nem kicsit személyseskedtél), az téged minősít, nem engem!

10/10
mrolcsi 2020 máj. 01. - 12:40:20 10/10 Előzmény Hekaté
A "szerintem" lemarad. Egyébként imádom, amikor valaki meg akarja mondani, hogy mi legyen a véleményem, vagy megérzésem. Viszont van egy jó film a számodra, trombi és a tűzmanó a címe. Szerintem nagyon fog tetszeni, se metafora, se áthallás vagy ilyen lilafelhős b@romságok, vagy rengeteg amerikai film aminek az elején lehet tudni mi lesz a vége, de legalább nem emészt fel sok energiát ;)
1/10
Hekaté 2020 ápr. 27. - 08:30:44 1/10
"női lélekről szól" ???? Atya Isten! Hát NEEEEEEEM! És nagyon nem! Egy bizonyos nő lelkéről esetleg!

És NE, a férfiak még véletlenül se próbálják meg ennek alapján megérteni a női lelket, és annak rejtelmeit, mert nagyon félre lesznek tájékoztatva!
Borzalmas!
5/10
Midnight67 2020 ápr. 26. - 20:44:14 5/10 Előzmény FilmExpert
A szarvasokkal próbálták az alkotók megetetni velünk, hogy ez egy remekbe szabott alkotás. Tényleg lélekmelengető volt a látványuk, adott egy hangulatot a filmnek, én is majdnem bekajáltam..
Az emberi oldalát tekintve viszont a film végi beteljesülésnek kb. annyi köze volt a lélekhez, mint nekem a Holdra szálláshoz..:(
Persze, lehet, hogy én néztem rossz szemmel (talán cinikusan), úgyhogy elfogadom, ha mások nem ezt szűrték le belőle.
FilmExpert 2020 ápr. 26. - 18:14:45 Előzmény mrolcsi
"szerintem ez egy mese a női lélekről az első szerelem megéléséről."

Ezt az értelmezést el is fogadnám, ha a szarvasok nem lennének benne.
5/10
Midnight67 2020 ápr. 26. - 17:31:47 5/10
Testem-lelkem rajta, én próbáltam szeretni ezt a filmet, de nem sikerült. Szépek a természeti képek, ez tény, ahogy elborzasztóak a vágóhídon látottak. Ebből az ellentétből cirka 40 évvel ezelőtt lehet, hogy sikerült volna egy jól sikerült elemzést készítenem irodalom órán, de azóta sok víz lefolyt a Dunán, nem biztos, hogy azt várom egy filmtől, különböző rejtett (vagy épp nem rejtett) metaforákat kelljen megfejtenem a cél érdekében. Őszintén bevallom, szívesen beletekertem volna helyenként a filmbe, hogy no, haladjunk, de ritkán teszek ilyesmit, így viszont, fájdalom - eléggé untatott. Sorry.:(:(
1/10
Hekaté 2020 ápr. 24. - 07:51:19 1/10
Szerintem ez egy végtelenül túlértékelt, agyonmagyarázott, kellemetlen film. A sok ömlengésnek bedőlve néztem meg, bár elvárásaim ezeknek ellenére sincsenek a kortárs magyar alkotásokkal kapcsolatban, de ez még a nemlétező elvárásomat is messze alulmúlta.
10/10
mrolcsi 2020 ápr. 24. - 00:24:48 10/10
Szerintem negyon jó a film, főleg, hogy egy női rendező/forgatókönyvíró jegyzi (gyakorlatilag producerli le) a filmet. szerintem ez egy mese a női lélekről az első szerelem megéléséről. Ritka, hogy egy nő szemén/lelkén keresztül látjuk ezt a témát. A párbeszédek illenek a témához, a vágóhíd illik a húspiachoz, a levágott fejek a strigulázáshoz, stb... 10/10 Minden férfinak ajánlom, aki a nő lélek rejtelmeit kutatja.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu