A szürke ötven árnyalata

Bakancslistához adom
Fifty Shades of Grey
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai romantikus dráma, 125 perc, 2015

Értékelés:

635 szavazatból
Szerinted?

Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Grey-jel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem ebben a világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana szelíd szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt - de a saját feltételei szerint.
Bemutató dátuma: 2015. február 12. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2016
    Legjobb betétdal jelölés
  • Oscar-díj

    2016
    Legjobb betétdal jelölés

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
port_boy szept. 21. 05:34:18 Előzmény wolfat
Még ha ezt el is fogadnánk, ezt nem kell elhúzni 3 részre, ez a soványka sztori nem tart ki addig, gyakorlatilag csak az ismétlődő szexjelenetekről szól.
wolfat szept. 15. 22:38:23
Vannak ún. kultfilmek, amelyekért eleve lelkesedni illik (meg a sznobizmus mindig is hatalmas felhajtó erő volt a filmiparban is), és ha ez nem is lett kultfilm, de a bemutatása idején azért elég nagy volt a felhajtás körülötte. Ehhez képest meglepett a sok negatív vélemény, amivel az előző hozzászólásokban találkoztam.
Egy filmet szerintem mindig azon érdemes mérni és annak alapján megítélni, hogy a kitűzött célját mennyire, milyen szinten képes teljesíteni. Valószínűleg sokan mást vártak tőle, emiatt is a sok csalódott vélemény. (Erotikus filmnek tényleg nem nagy szám, pornóhoz közelinek felettébb gyenge.) Én egy pszichodrámát láttam benne, ami két olyan fiatal között bontakozik ki, akikben az ellentéteik vonzzák egymást. Van ilyen, sőt…, az igazán megrendítő érzelmi kapcsolatok többnyire ilyen alapon szoktak kibomlani. A filmben egyre fokozódva lebeg a talány: vajon az érzelmileg még meglehetősen kialakulatlan, nem túl sok tapasztalattal rendelkező lány fogja a nagyon jól futó fiatal üzletembert, a magánéletben szado-mazoba süllyedt férfit kirángatni az abberált érzelmi világából, vagy – amit valószínűbbnek éreztem – végül a férfi rontja meg teljesen a lányt. Találónak éreztem a befejezést, hogy tkp-en egyik sem, hanem egy harmadik talányos „megoldás” jön be -, nem a fiatalok érzelmi világát illetően, hanem filmdramturgiailag ügyesnek is mondható.
Szóval, akik valamilyen erotikus filmre számítottak vagy még annál is keményebbre, a jövőben is csalódni fognak, ha megnézik ezt a filmet, akik egyfajta pszichodrámaként nézik meg, feltehetően le fogja őket kötni, még akkor is, ha már a téma önmagában eleve rendkívül nehéz, úgy értem akár filmben, akár más műfajban rendkívül nehéz ábrázolni.(Attól, hogy nem illik beszélni az ilyen dolgokról és problémákról, még nagyon is léteznek.) Ami az alakításokat illeti, a férfi, Jamie Dornan jól formálta meg a ráosztott szerepet, a fiatal lányt Dakota Johnson pedig egészen kiválóan.
ControlAlt szept. 10. 13:47:57
Háttérzajnak sem tette meg.
1/10
Benygna szept. 02. 20:20:25 1/10
Évek óta hallottam erről a filmről, próbáltak rávenni, hogy “jajj nézzük meg, ez tök jó film”. Na most sikerült a 3/4 részét megnéznem. Számomra is kiábrándító és erkölcstelen. Talán idegességet és felháborodást éreztem miközben néztem.
branko júl. 13. 16:39:04
megvan a megfejtésem: ezt a filmet miért is csinálták? azért, hogy a befutott színész apuci és anyuci (D. Johnson szülei) be tudják futtatni a lányukat = ismertté tenni, ezen film által!! ugye ismerős, erre szokták azt mondani, hogy ó, hát így könnyű filmsztárrá válni, hogy apán-anyám farvizén, kb. nulla tehetséggel én is sznész akarok ám lenni, naná, hiszen egységnyi idő alatt ezerszer de inkább 100ezerszer többet fogk keresni, mintha elmennék dolgozni! ja, hogyha nem lenne apu-anyu, akkor mehetnék mosogatni egy étterembe, vagy mondjuk telemarketingesnek , esetleg harisnyamodellnek, nevetséges pénzekért?! no, azt inkább nem! ja, hogy Angelina Joly (bocs ha nem jól írtam) és még jópáran mások is csupán ennek köszönhetik a kerrierjüket, hogy apu-anyu menő filmes volt? kit érdekel..nekünk nézőknek meg marad az amit őszintén gondolok, hogy kifordul a gyomrom ettől az egész vér-undorító, szánalmas amerikai filmipartól, úgy ahogy van!.. persze hazai példát is sorolhatnánk, nem is egyet amikor x-et meg z-t (jópár nevet tudnánk sorolni) soha a bk életben nem vették volna fel a színházfőiskolára....... ezt a filmet nem láttam, de nem is fogom megnézni, mert alább a kmmentelők véleményére adok, nem fogm rá az időm pazarolni..D Johnson pedig tehet egy szívességet és azt hiszem nemcsak nekem ;-)
6/10
Csányiné Adrienn júl. 11. 18:00:16 6/10
Nekem nincs bajom ezzel a filmmel. Nem túl jó, nem is nézhetetlen. Inkább a korhatár besorolás ami meglepett. Van egy 15 éves fiam. Semmiképpen sem engedném, hogy megnézze.Lehet,hogy a mai fiatalok már sokkal felvilágosultabbak mint mi anno, de azért ez szerintem akkor is 18 karikás kellene, hogy legyen.
offtopic
kékibéla jún. 21. 19:55:07 Előzmény Midnight67
Életemben egy könyvet dobtam a kukába: az Amerika Psychot. Nem azért, mert annyira horrorisztikus volt, hanem mert annyira idegesítően undorító volt a nyelvezete. Ahogy részletezett minden egyes ruhadarabot, ételt, kozmetikumot, faszsetudjamégmit... Képtelenség volt végigolvasni úgy, hogy a történettel is tudjak foglalkozni. A film milliószor jobb lett.
port_boy jún. 16. 15:33:23
Valahogy nem tudtam elhinni, hogy ez végig erről szól. Azt hittem lesz valami csattanó. Vagy volt?
4/10
offtopic
Midnight67 márc. 25. 22:43:40 4/10 Előzmény tortura
Nem hinném, hogy a könyv igazán durva lenne, én ugyan nem olvastam, csak véleményeket róla (nagyrészt negatívat), de sehol nem volt szó ilyesmiről. A film is rém gyenge.
Nem lehet, hogy az Amerikai pszichóra gondolsz? Mert az könyvben tudtommal valóban nagyon-nagyon durva...
tortura márc. 25. 16:51:54 Előzmény demaka
Én azt olvastam, hogy állítólag a könyv igazán durva. Ezért is nem olvastam el. A film nem annyira, de nekem már ez is sok és nemcsak a fizikai része. Én egy ilyen palitól olyan messzire menekülnék, amennyire csak lehet, de mindenkire más hat. Van akire ez a típus.
tortura márc. 25. 16:48:24
Nekem már van. És szerintem is gyönyörű. Csak lábjegyzetben - ízlésről kár vitatkozni. Szerencsére mindenkié más.
5/10
sexykex 2019 dec. 29. - 13:20:21 5/10
Nekem is volt játszószobám. Volt benne játszó szőnyeg. Garázsom nem volt, de volt Jaguárom, Ferrarim, Mercim és Alfa Rómeóm. A fateromnak Trabantja volt, de sohasem adta ide játszani, ezért aztán kipurcantam idegileg. Mondtam is a macimnak, hogy a …rabszolgám leszel. A szex szót akkor még nem ismertem, de a bilincset, az ostort, a virgácsot és az injekciós tűt igen. Nagyon rossz mackó volt, ezért gyakran meg kellett büntetnem. Apám egyszer rajtakapott, hogy az ő magnószalagjával kötöztem ki Misit és ezért ő is megbüntetett. Évike meg azért, mert nem futottam elég gyorsan. Megtépte a hajam, hiába mondtam, hogy sárga és vörös. Sárga volt a pulcsija és a hosszú, varkocsba font haja vöröses barna. Nagyon jól lehetett vele kétökrös szekeret játszani, de mindig beárult. Kivéve, amikor ő tépett meg engem. Hiába no, nehéz dominánsan viselkedni már gyerekkorban is.
Visszatérve a filmhez. Ha alapfokú BDSM ismeretterjesztő műként fogjuk fel, akkor mondhatjuk, hogy nagy szükség volt rá, ebben a misszionárius pózzal fertőzött világban. Ha a kapitalista fertő mocskában fetrengő hófehér szerelem szürke elkorcsosulását kívánjuk szemléltetni, akkor is. Úgyhogy, tessék csak végignézni azt a filmet a „BDSRSTNT”.
1/10
UncleSam 2019 dec. 29. - 00:14:03 1/10
Beteg elme terméke egy beteg elméről.
4/10
Midnight67 2019 dec. 26. - 20:48:39 4/10
Ennek a filmnek nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Anno a csapból is ez folyt, de nem érdekelt annyira, hogy elolvassam vagy megnézzem. Persze, a kíváncsiság azért ott bujkált, de talán azért kerültem el, mert ugye "a kíváncsiság megöli a macskát", majréztam..:) Hát, most végre megnéztem, de sem szívrohamot nem kaptam, sem szexuális extázist.. Árnyalatokból nem sokat láttunk, nem tudom, hol volt az 50??
Ennél a 9 és 1/2 hét sokkal jobb volt (pláne 1986-ban!) , érdemes elolvasni róla a kommenteket összehasonlításképp. A filmet - gondolom- mindenki látta, ha nem, akkor érdemes pótolni).
https://port.hu/adatlap/film/tv/9-es-12-het--nine-12-weeks/movie-11041
Sophie_Western 2019 dec. 26. - 19:15:11
Ez közhelyes és unalmas.
böpö 2019 okt. 24. - 23:25:55
a mai estén aktuális 5,2 pontszám nagyjából reális. Talán kicsit sok is
10/10
Deepeche 2019 okt. 21. - 08:47:35 10/10 Előzmény demaka
Leírnád pontosan, hogy mi benne az undorító? Komolyan kérdezem, nem kötekedés.
kékibéla 2019 okt. 21. - 06:19:35
Egyébként csak nekem van olyan érzésem, hogy az Amerikai Psycho utánérzése ez az egész?
kékibéla 2019 okt. 21. - 06:01:38
A film drámának is, pornónak is kevés, viszont Dakota Johnson gyönyörű.
1/10
dania01 2019 okt. 21. - 01:11:24 1/10 Előzmény marisál
Egyetértek.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu