Világok harca

Bakancslistához adom
War of the worlds
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai sci-fi, 117 perc, 2005

Értékelés:

695 szavazatból
Szerinted?

Senki sem hitte volna a 21. század első éveiben, hogy világunkat oly lények tartják szemmel, melyek intelligenciája meghaladja a miénket - hogy miközben az embereket lekötik mindennapos gondjaik, ők megfigyelnek és tanulmányoznak bennünket, ahogy a tudós vizsgálja mikroszkópján át a lényeket, melyek egy vízcseppben hemzsegnek és sokasodnak. Az ember határtalan önelégültséggel szelte keresztül-kasul a földgolyót, biztos tudatában annak, hogy ez a világ az ő birodalma. Mégis, az űr végtelen mélyén át hatalmas, hideg, rideg lények kémlelték irigy szemmel bolygónkat, és tervüket lassan és biztosan szőtték ellenünk.

A film H. G. Wells 1898-ban írt híres fantasztikus regényének nagyszabású adaptációja, amelyben az emberiség Tom Cruise vezetésével veszi fel a harcot az agresszív földönkívüliekkel. Érdekesség, hogy a Világok harca 1938-as rádióadaptációja hatalmas pánikot okozott Amerikában, mert az Orson Welles rendezte produkció túlságosan élethűre sikeredett, és sok hallgató azt hitte, a marslakók tényleg megtámadták a Földet.
Bemutató dátuma: 2005. június 29. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Ray Ferrier
Rachel Ferrier
Robbie Ferrier
Mary Ann Ferrier

Díjak és jelölések

 • Oscar-díj

  2006
  Legjobb hangvágás jelölés
 • Oscar-díj

  2006
  Legjobb hangkeverés jelölés
 • Oscar-díj

  2006
  Legjobb vizuális effektusok jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
jozsi86 2018 dec. 17. - 00:04:42 8/10
Nem egy rossz film ez. Én szeretem.
bolhaiattila 2018 aug. 31. - 18:50:16 Előzmény Kit Fisto
"Általában a jelenléte biztos jel arra, hogy a film nézhetetlen. " Biztos vagy ebben? Láttad a "Collateral"-t, vagy a "Jack Reacher"-t?
10/10
STARset 2018 aug. 31. - 12:38:52 10/10
Pont az tetszett benne (ez is, meg úgy minden), ami az előző hozzászólónak nem. Ha egyszer egy hasonló invázió bekövetkezne, eltudnám képzelni ,hogy semmilyen formában nem tudjuk felvenni velük a harcot, ugyanakkor a föld ökoszisztémája megoldaná helyettünk. Biodiverzitásnak köszönhetően millió faj él a földön, miért ne lehetne valamelyik is káros hatással egy idegen faj immunrendszerére. Csak a szánkban 10e baci van, nekünk az emésztésben segít, őket meg kicsinálja :) Gondolom a fanyalgók a transformerst, a tűzgyűrűt és a hasonló látványos, de ostobábbnál ostobább filmeket kedvelik....
7/10
sawyerx 2017 nov. 05. - 16:26:06 7/10
Egészen addig bejött a film, míg a bolond faszi be nem fogadta õket. A felvezetés kellõen nyomasztó, az effektek is rendben vannak, az ufós szál viszont már átment hülyeségbe. A vége meg csak úgy pikkpakk, le lett zárva. Nem vártam egetverõ robotharcot, de ez a baktériumos kifingás... A Jelekben is az volt gáz, hogy az ufók idejönnek egy vizes bolygóra, pedig a víz megöli õket, itt meg nem igaz, hogy nem tudják valahogy feltérképezni a világunkat elõtte. A kislány kivételesen nem idegesített, pedig vinnyogott eleget, a trikón fószeren kívül minden karakter hiteles volt szerintem, Tom Cruise mint minden filmjében, itt is lefut pár kilométert :D
A másik hülyeség - meiner meinung nach -, hogy azokat a tripodokat nem igaz, hogy nem fedezték fel... 21. század, ásatások, metró, stb.

Az meg megint más kérdés, hogy ha a fejlett idegenek le akarnák rohanni a bolygót, nem ilyen módon tennék. Az elején mondja a narrátor, hogy évezredek óta megfigyelnek minket, mint mi a hangyákat. Úgyhogy ez a hatalomátvétel nem ilyen dirrdurr módon történne, mi sem tankkal megyünk a baromfiudvarba...

EGyébként hangulatos film, a második fele lehetett volna kissé jobb. ja és anno moziban majd' beszartam a hangeffektektõl, mikor megjelennek a lépegetõikkel.

7/10
10/10
caseyjones 2017 okt. 10. - 10:50:38 10/10 Előzmény pcujsag2
Nem a lények voltak itt jóval elõttünk, hanem a gépezetek. A lények a villámokban, kapszulákon keresztül érkeztek a bolygóra, be a föld alá, be a gépekbe.
Kit Fisto 2017 okt. 08. - 22:41:55
Ez egy jó film. Cruiset én sem kedvelem. Általában a jelenléte biztos jel arra, hogy a film nézhetetlen. De itt most kivételesen elviselhetõ. A történet nagyon jó, a megvalósítás látványos, és megvan a hangulata. És igazi sci-fi. Mostanában ráírják sokmindenre, ami nem az.

Törölt felhasználó 2016. dec. 17. 20:28
Dehogyem. Most jól hangzana, hogy én a Lófej Ködben vernék tanyát :D De nem, ebben a galaxisban maradnék, van itt is elég csillag, ami körül lehetnek bolygók, és talán valamelyik még kényelmes is. De valójában a naprendszert sem tudnánk elhagyni, tehát ebben kéne másik telket keresnünk. Szerintem jó lehetne a Jupiter egyik holdja, a Ganümédesz. Ez a legnagyobb hold a naprendszerben, kisebb bolygó méretû. És ez az egyetlen hold, aminek van saját mágneses mezõje, ami nem árt ha van ;)
pcujsag2 2017 okt. 08. - 21:47:02
Sajnos nem hiteles a film. A föld alatt voltak már jóval elõttünk, akkor már immunisak lehettek mindenre, hisz a mi biomasszánkban éltek. A másik pedig, hogy nem létezik, hogy egy építkezésnél ásatásnál ne ástak volna ki egyet legalább.

gagyi a történet. A kislány vernyákolása is idegesítõ. A legnagyobb poén a kissrác, aki be akar állni az éppen kiírtás alatt állú hadseregbe. Tom Cruise emel még valamit a színvonalom, de ennyi.
1/10
adeept 2017 okt. 08. - 20:16:56 1/10
NULLA csillag! Kalapsz*r. Vödörszén! (Wiedersehen)
cellasto 2017 okt. 07. - 10:31:42
mondjuk én is így vagyok a nolan filmekkel, de én már egy ideje nem kinzom magam velük inkább :D
cellasto 2017 okt. 07. - 10:20:36
nyilván így van...
elõítélet az van :D

ez a film tényleg tré, de cruise csinált nem egy jó filmet..pl a különvélemény, ha már maradunk a sci-fi filmeknél..no meg a holnap határán sem utolsó darab

de ha ugye gyûlölsz valakit akkor nincs mit tenni..csak akkor miért nézed a filmjeit?
Porco Rosso 2017 okt. 07. - 00:49:47
Ha egy kibírhatatatlan Z. kategóriás megbukott latin sza(r)ppanopera ,m`ar adásba sem került részeibõl néztem volna 118percet... Jobban jártam volna.
Hiába no;nics az a filmötlet amit,nem tud elrontani egy téveszmés ,tutyimutyi törpe.
kobela68 2017 ápr. 22. - 18:59:28
Nekem sem tetszik ez az új felület. Valamikor régen mindent itt kerestem, filmeket, mozit, stb. Nagyon szerettem a régit, szerintem az volt a legjobb. Ezt az újat alig használom. Egyszer írtam a staffnak, de nem is válaszoltak. Így lehet elrontani valamit, ami jó volt...
10/10
offtopic
Rebbeka 2016 dec. 18. - 00:32:06 10/10 Előzmény ceia
Csak egy ideig mukodott! Katasztrofalis ez az uj oldal minden resze! A musor ismertetesebe benyomnak egy cimet es azt sem tudod mit takar, film, vagy valami sajat keszitesu agymosott musor. Nincs egy tisztesseges ismerteto sem! Az egyeni beallitasok rendkivul nehez lett, mert ha kicsit gyorsabban akarod megcsinalni, visszaugrik es kezdheted elorol. Egy oldalon mar kizarolag 5 TV csatorna musorat lehet lehivni. A kedvenc musorok koze, onhatalmulag betettek az RTL Spike csatornat, ugy tudtam eltuntetni, hogy a lista vegere raktam. Szerintem nem emberbarati ahogy atalakitottak. Gondolom nem szamit nekik, ha sokan elfognak partolni mas TV musor oldalra. Mar en is nezegetek keresgelek mas oldalt, mert ez elviselhetetlen.
Kit Fisto 2016 dec. 17. - 18:18:03
Hogy vegyenek pamutzoknit. Náluk csak polár-szerû anyagból van, mert ott nincsenek juhok. A pamut bolygónk egyik fontos import terméke lesz az ûrkorszakban.
https://www.joyofsocks.com/mens-socks/mens-novelty-socks/mens-space-monsters-and-robots-socks
5/10
szepipiktor 2016 dec. 16. - 15:31:24 5/10
Az eredetihez nyomokban sem jön... A szokásos hollywoodi remake.
5/10
stupek2 2016 ápr. 13. - 15:45:06 5/10
Tom Cruise ez elsõ 30 percben szinte meg sem szólal. Utána felveszi az idegbeteg figurát, amit már megszokhattunk tõle. A filmbõl kiderül, hogy katasztrófa idején nem mûködik a solenoid, azaz minden autó leáll, de csodák csodája, úgy állnak le, hogy szlalomozással több kilométert, azaz a szomszéd városig el lehet menni némely autóval a lerobbant autók között. Persze "száguldva" ugy hogy nyikorog a kerék, de az ablakban látom a sétáló gyalogosokat kb 3 másodpercen át. Nem akarok számolgatni de ez kb 25 km/órás sebességnek felel meg. Majd megérkeznek a feleségéhez, ahol van áram, de minõ csoda, nem lehet mobiltelefonálni. Szerintem a látványon kívûl nemigazán valóságszerû a történet.
7/10
PuffinLekvár0909 2016 febr. 12. - 09:01:56 7/10
Nem egy rossz film, bár Tom Cruise szerintem nem volt túl erõs. A látvány viszont kárpótolt érte. A végén legalább nem az amerikaiak mentették meg a Földet, ezért plusz egy pont.
offtopic
ceia 2015 jan. 03. - 17:05:29
Az új felület sem lenne olyan rossz (bár a régi jobb) de akkor mûködjön rendesen. És nem szürkével kéne a szövegeket írni, hanem feketével! Vagy abból hiány van?
offtopic
ceia 2015 jan. 03. - 17:00:59 Előzmény extrabuli2010
Van egy olyan link, hogy visszatérés a régi felületre. Ha arra kattintasz, mindig úgy fog bejönni. Csak ez a fórum jön be új felülettel, de ha kattintasz az összes hozzászólásra, akkor azt már szintén a régi felülettel hozza be.
Mondjuk ennek sincs sok értelme, ha egyszer már a régi felületet kértem, miért jön be a fórum elõször újjal..? A weboldal programozója nem lehet a helyzet magaslatán. Az új képnézegetés is bugos. Egyrészt a képekre bökve nem mindig tölti be azt nagyban, csak ha oldalt a nyílra kattintva oda scrollozok. Másrészt ha egy adott mûsornál kattintok a képek ikonra, megnéztem a képeket, a képnézõbõl kilépve teljesen máshol lesz a mûsorlista, mint ahol voltam és lehet újra megkeresni, hol voltam mielõtt kattintottam a kép ikonra. Remélem érthetõ..
Na ezért érdemes volt keverni.. A régi legalább már úgy-ahogy használható volt.
10/10
caseyjones 2015 jan. 02. - 22:30:00 10/10
Megnéztem újra, és rájöttem, hogy jobb is, hogy a Petõfi TV adta a filmet a TV2 helyett. Utóbbi csatorna teletûzdelte volna reklámmal, ami csak élvezhetetlenné tette volna a filmet.
Összes hozzászólás
Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!