Személy

Charles Chaplin

színész, rendező, forgatókönyvíró ...
 
Született: 1889. április 16. (Anglia, Walworth, London)
Meghalt: 1977. december 25. (Svájc, Vevey)


Értékelés:

69 szavazatból
Szerinted?
Charles Spencer Chaplin szülei varietészínpadokon énekeltek, majd nem sokkal Chaplin születése után elváltak. Chaplin kilencéves korától kezdve különböző társulatokban lépett fel, s turnézott szerte az országban. A londoni varieté világából küzdötte fel magát Hollywood sztárjává, és lett hazájában Sir Charles Spencer Chaplinné. Egyszerre volt színész, író, rendező, producer, sőt zeneszerző. Keménykalapos, sétapálcás, ormótlan cipőjű figurája még alkotójának életében halhatatlanná, a film szimbólumává vált - és joggal.

Linkek:
Vélemény:


2014. december 25. 18:13
The Kid - Charlie Chaplin https://www.youtube.com/watch?v=qNseEVlaCl4
A jelenetből többek között megtudhatjuk, hogyan lehet munkát felhajtani. :-)

2014. szeptember 10. 10:02
Azta! ebből a kommentből aztán süt a gyűlölet Chaplin iránt...
Lehet az egész egy nagy kamu, és egy hasonló képp Chaplin utálótól (mint te :P) származik az egész "sztori"...

Egyébként meg imádtam tőle minden burleszket, amit láttam, felhőtlen szórakozás volt, mert pont azt adta, amit vártál. :)

2014. szeptember 9. 18:29
Kérlek Catharin... ne írj olyasvalamiről, amelyet nem ismersz eléggé.S főképp ne ítélj meg egy olyan embert, alkotót, aki a filmművészet alapjait rakta le munkásságával, szociális érzékenysége, filantróp volta pedig egyértelműen megnyilvánult.A nőkhöz való viszonya egész biztosan nem volt annyira beteges, mint ahogyan te írod. Olvastad az életrajzát? Abból azért kiderül egy s más.Szerette a fiatal nőket, az ártatlanság vonzotta. De melyik férfit nem?
Nem hinném, hogy ennyire el kellene ítélni őt,amennyire te teszed. Még valaki tényleg elhiszi itt, hogy ő negatív személyiség volt.

Összes hozzászólás