Avatar - A víz útja

Bakancslistához adom
Avatar 2
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai fantasztikus akciófilm, kalandfilm, 192 perc, 2022

Értékelés:

236 szavazatból
Szerinted?

Az AVATAR: A VÍZ ÚTJA több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.
Bemutató dátuma: 2022. december 15. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
gyereamozibabe júl. 21. 10:30:20
A technikai beszólást visszaszívom. Egymás mellé tettem a régit és az újat, és látni a textúra fejlődését. (csak az ember már ütősebbet várt.. pláne ilyen lagymatag sztori mellé) Szeretek filmeket vágni, hogy picit pörgösebb legyen a dolog, de ha most kihagyom az unalmas jeleneteket, akkor maradnak az első rész koppintásai. Ezt nehéz lesz kezelésbe venni, miközben az első résznél csak az a jelenet irritált, amikor Sigourney cigarettát kér, majd levág egy túljátszott hisztit a felettesénél.
gyereamozibabe júl. 20. 07:40:11
Mivel nem moziban láttuk , igyekeztünk a legjobb verzióban beszerezni (70 GB) és 83colos oled tv-n néztük.. de semmilyen techikai fejlődés nem látszott a filmen. Ugyanazok a rajzfilmszerű arcok, miközben Cameron azt ígérte az Alita után (ami látványos javulása volt a CGI-nek), hogy az csak a főpróbája volt az Avatarnak. A történetről már minden rosszat leírtak előttem. Unalmas. És ebből még több rész lesz? Ne!
9/10
izabo69 júl. 11. 11:20:46 9/10
Engem elkápráztatott szórakoztatott,a többi meg nem érdekel.Lehet itt egy csomó baromságot írni.Nekem bejött és ennyi...
5/10
trikolor jún. 13. 22:01:38 5/10
Másfél óra elég lett volna. Túl sok a lelkizés és a természetfilmes vízalatti felvétel, de akkor inkább Nat Geot nézek.
A sztori unalmas és kiszámítható. Egy estére jó szórakozás, de semmi több. Jól átverték a népet.
7/10
Kulissza jún. 12. 21:13:40 7/10
Kissé rendezetlennek, összekuszáltnak éreztem a filmet.
1/10
Kaszás79 jún. 07. 22:36:57 1/10
Erre ennyi pénzt és időt áldozni, teljesen hülyeség volt.
A mondani való gyenge és kiszámítható, hosszú és vontatott a film. Sok tekeressél végig nézhető.
6/10
dalmicsek máj. 18. 11:27:04 6/10
Én három vagy négy alkalommal szakítottam meg a filmet. A kiszámíthatóságot és az értelmetlen logikai bukfenceket nem kedvelem.

A végén hová lett az a sok türkiz harcos akik a másik klánban voltak? Egyszerűen felszívódtak és magukra hagyták őket. Teljesen értelmetlen és logikátlan lépés volt.
Honnét tudták, hogy a nagy bálna szerű lény agyából kinyert cucc megállítja az öregedést? Elég valószínűtlen, hogy csak azért ott vannak ilyen bálnavadászok egy távoli bolygón. Az előző részben a kózet kitermelés még sokkal logikusabb és érthetőbb volt.
Egyértelmű volt, hogy a gyerekeket elkapják. De aztán újra és újra ez a forgatókönyv? Valahogy több fantáziát szerettem volna az egészbe. Ez ilyen sima bosszúhadjárat volt.


6/10
Révész István máj. 14. 00:38:24 6/10
Ezt kár volt megcsinálni ennyi év után. Maradt volna, hogy az Avatar az egy szuper jó film. Ezt meg már untam a végére. A harmadikat meg se fogom nézni. Tuti über gagyi lesz.
3/10
RigbyTheMad máj. 12. 21:48:49 3/10
Semmi jót nem lehet róla nagyon elmondani. Tipikus sima emberekről szóló valami. Semmi egyedi nincsen bennük. A vallásuk keresztény persze, wakandai törzses koppintás, teljesen földi életet élő valamik. Meg a tipikus fiú dolgok. Igen uram igen butaságok. A nagyobbik lányt full hülyére csinálták. Egyszerűen semmit nem érő a történet legalább a története lenne jó, de nem. Egy hét alatt tudtuk megnézni, mert egyszerűen nem vette be a gyomrunk mindig csak 20 perceket tudtunk belőle nézni. De látom az embereknek nem kell semmi egyedi, mert jót adtak rá, itt tart a társadalom sajnos, hogy bármilyen szar legyen a film az nekik jó, nem kell hogy egyedi legyen, mert a tv elvette az eszüket. Ha már majdnem meztelenek lehetett volna jobb történetet alkotni. A látványt a kitalált helyet is alig látni, mert mindig csak ezeket húzott lényeket mutatják. Első rész valamivel jobb volt.
5/10
Mydgard máj. 09. 07:35:15 5/10
Tegnap este megneztem a filmet. Nos a vegen mar felultem, mert azt hittem vege... Ez nagyjabol ki is fejezi a velemenyemet, ez egyszer nezos film volt. A tortenet nagyon gyenge, mondhatni gagyi, a latvany nagyon szep ez varhato volt, vegtelenitett unalomba valto akcio jelenetek, osszesegeben 2 bites film. Hat ezt is lattam, nagyjabol ennyi.
9/10
IWantSunshine máj. 08. 03:08:06 9/10
Nem durrant akkorát mint az első rész, de így is igen jó volt. A közepe tájékán a forgatókönyv író mintha elfelejtette volna a műfajt és egy jó időre egyfajta fantasy természetfilmbe megy át. Mindenesetre IMAX 3D-ben nagyon jól átjött.
3/10
severian ápr. 29. 10:38:10 3/10
Primitív klisék, iq82-es nézőknek. Agresszió, vér, háború, agyatlanság. Gyerekeknek főleg TILTANÁM. Idióta felnőttek nézzék nyugodtan.
Csak a szokásos: látvány nagyon rendben, és kb ez az összes pozitívum.
10/10
NickTo ápr. 24. 09:25:15 10/10 Előzmény Leslie67
Az ember színe mitől fekete/fehér/réz/sárga/barna?
Gépesített hadsereg ellen a bolygó hatékonyabb, amíg van élő erőforrás hozzá, ahogyan a nyilak és lándzsák ellen hatékonyabb a gránát, gépfegyver, amíg van utánpótlás. A partizánok ténykedései is elég hatásosak, amíg nem nyílt harcban kell helytállniuk. Ennyire nem bugyuta a harcművészet. Nem az újabb hatékonyabb a réginél, hanem a használati mód jelenthet újdonságot, egy ideig, ahogyan ebben a "bugyuta" sorozatban is tapasztalható.
Orosz-ukrán háború és az Avatar film... Tényleg?
3/10
Leslie67 ápr. 16. 07:15:07 3/10
A látványt nem tudom értékelni, mert a kritikák és a 3D hiánya miatt nem vetítőn néztem meg. Egyszer meg lehet nézni, de rendkívül bugyuta és gyermeki a történet. Ha lesz folytatást, a SW bóvli szintjére fog sűlyedni ez a termék is. A filmben nem értettem, hogy az a faj amelyik zöld környezetben fejlődött ki miért kék, amelyik meg kék környezetben miért zöld? Idióta módon már megint ott tartunk, hogy egy rendkívül modern, gépesített hadsereg ellen lovakkal, nyilakkal, dárdákkal lehet hatékonyan harcolni. Az orosz-ukrán háborúban miért nem látjuk ennek realitását? A lényeg: bugyuta embereknek, bugyuta termék. Erről jut eszembe: Amíg lószar van veréb is lesz.
10/10
nriko ápr. 15. 10:50:05 10/10
A filmkészítés tökéletes mintája 2.
Az 1. is az volt. Ez is az lett. Folytatásként is tökéletes. Amiben jobb az a 13 év technológiai fejlődés.
Egyszerű, nem túlcizellált történet. Célja a lenyűgözés, szórakoztatás, figyelemfelkeltés. Pontos és átgondolt. Várom a bővített kiadását. (Remélem szinkronos lesz, ha lesz.) 100%-os film élmény.
8/10
fanaf1@vipmail.hu ápr. 11. 21:27:50 8/10
A 3 órát kicsit túlzásnak érzem, főleg, hogy az volt az érzésem, egy dokumentumfilmet nézek - már csak David Attenborough narrációja hiányzott. Csak a profi CGI-ért 7 helyett 8 pontot adtam. Az eredeti szinkronnal nagy kapufát lőttek Kiri esetében, borzalmas.

Lehet, hogy csak engem zökkentett ki minden alkalommal, hogy a dokinő tinédzser lánya felnőtt (bocsánat, idős) nő hangon szólal meg. Nem szabadott volna Weavernek szinkronizálni a saját karakterének lányát is.


3/10
Csodálatos Pukkandúr ápr. 09. 21:13:12 3/10
A látványvilág hihetetlenül szép - de ez sem képes ellenpontozni a rettenetesen bugyuta történet és az elnagyolt, baltával faragott karakterek felszínességét.
Bevallom, engem nagyon untatott, a gyönyörűen kidolgozott vízalatti látványvilág két órán át tartó öncélú bemutatása helyett egy csavarosabb, érdekesebb történet nálam nagyobbat ütött volna.
A tervezett következő részek, ha hasonló szellemben készülnek, mint ez, számomra még letöltésre sem lesznek méltók - a mozijegy árát biztos nem érik meg, 3/10.

Kicsit elszomorító, hogy már Cameron neve sem garancia a jó és tartalmas moziélményre :(.
7/10
joergie ápr. 09. 16:25:22 7/10 Előzmény stoti8
Igen, itt már nem fajon belül, hanem fajon kívül akarják őket keverni.

(Kiri&spider)


Következő részben arra számítok, hogy egy sötétben világító 6lábú 4szemű röpképes delfingorilla képében születik újjá egy szereplő(vagy mindenki).
Nem volt olyan jó, mint az első, de cserébe nagyon következetlen. Viszont legalább szép. Megnéztem itthon is mozi után, tisztább nem lett a kép. A navii gyerekek homo sapiens módjára viselkednek(és annak is debilek), ez nálam kiütötte a biztosítékot, másfelől meg olyan a film, mint a shred zeneklippek(keress rá youtubeon!), hogy adott szálon csak akkor van történés, ha mutatják. Tehát így időben sehogy se jön ki az egész: amíg valami megy a képernyőn, a többi történetszálon malmoznak/várják hogy képernyőre kerüljenek.
Viszont volt 2 nagyon jó/hiteles alakítás számomra, az egyik a Spider gyerek, szerintem tökéletesen hozta amit kértek tőle, és karakter is van benne, a másik Tsireya(vizinavii-leány - Bailey Bass), ő is pont azt, és annyit adott bele, ami kellett. A többi Cameron agymenése: felnőtt karakterek színtelen szagtalanok és buták/butultak. A középső rész viszont kivételesen jó fiktív természetfilm élményt ad.
4K HDR-ben is nagyon szép otthon, viszont az imax magas framrate/magas felbontással tényleg elképesztő, és nem hiszem hogy bármi vissza tudná így adni a vízalatti felvételeket.
8/10
stoti8 ápr. 08. 16:39:52 8/10
Feltűnt hogy nincs fekete a filmbe..de aztán megértettem miért
3/10
Onlymee ápr. 08. 13:24:42 3/10
Mintha egy NatGeo dokumentumfilmét néznék, ezt éreztem. Az első 30 perc jónak tűnik, film állaga van, elindul a sztori (bár 1. részhez hasonló szisztéma, jönnek az emberek, most nem drága érc, hanem drága "bálna"lötty kell nekik, mert megállítja az öregedést, és rombolnak... ), aztán ahogy lezárul ez az első szakasz, elmegy a pereputty a vízivilágba, és innentől 2 óra dögunalom. Megnézhetjük hogy tanulnak meg úszni 2 családi vita között. A végén meg jön egy csatajelenet ,ez megint hajaz az 1. részhez, az ártatlan semleges élővilág kiáll a kékek oldalán, összefognak, ugyanazok a zoomolási közelítések, mint az első részben, ami kicsit gagyi már. Aztán mindenki össze vissza lő, de mégse találnak el semmit. Az egyik csata jelenetben egy mellékszereplő beordítja, hogy "valaki lőjön már le valamit!", talán nem is a katonáknak, hanem a film készítőinek kiabálta. A látvány erős, a cselekmény gyenge és unalmas, és fáj, hogy egy ilyen egyszerű film elvesz 3 órát az embertől, csak azért, hogy ebből 2 órán át azt nézze, hogyan úszkálnak a vízben.
Összes hozzászólás