A nő

Bakancslistához adom
Her
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus film, 121 perc, 2013

Értékelés:

345 szavazatból
Szerinted?

Los Angelesben, a közeli jövőben él Theodore Twombly író, aki abból él, hogy megható, személyes leveleket ír mások számára. A férfi rossz passzban van, próbálja kiheverni, hogy tönkrement egy hosszú kapcsolata. A számítógépein dolgozik és játszik. Egy nap unalmában letölt egy új, intelligens operációs programot. Így találkozik Samantha-val, pontosabban a hangjával, amely valósággal megigézi. Kiderül, hogy Samantha okos és éleslátó, érzékeny és meglepően vicces. A kezdeti barátságuk egyre jobban elmélyül.
Bemutató dátuma: 2014. február 6. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  2014
  Legjobb forgatókönyv: Spike Jonze
 • Oscar-díj

  2014
  Legjobb eredeti forgatókönyv: Spike Jonze
 • Golden Globe-díj

  2014
  Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória jelölés
 • Oscar-díj

  2014
  Legjobb film jelölés
 • Oscar-díj

  2014
  Legjobb látványtervezés jelölés
 • Golden Globe-díj

  2014
  Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Joaquin Phoenix
 • Oscar-díj

  2014
  Legjobb filmzene jelölés: William Butler
 • Oscar-díj

  2014
  Legjobb betétdal jelölés: Karen O

Hozzászólások

Szerinted?
Salzsalz 2023 máj. 19. - 00:04:08 Előzmény Mxplanet81
Egyáltalán nem. A fimbeli virtuális barátnő nagyon is emberi, a Chatgpt csak egy összeszedettebb Google-izátor.
8/10
gyereamozibabe 2023 máj. 17. - 20:32:50 8/10 Előzmény Qrvamedia
Videa-n fent van
Qrvamedia 2023 márc. 11. - 19:13:03
Lemaradtam a film utolsó 1 percéről múltkor, 3 mondatban megírná nekem valaki, hogy miként végződött? köszönöm előre is :)
8/10
Mxplanet81 2023 febr. 26. - 13:59:03 8/10
Mindjárt más így nézni az elmúlt idők mesterséges intelligencia hírei után. Lásd chatgpt
10/10
tóthlászló 2022 febr. 13. - 08:43:30 10/10
Lélekzetelállítóan izgalmas film dacára annak, hogy a személyközi kapcsolatok felszámolódása közhelyes téma, továbbá a cselekmény nem vízuális szinten zajlik. Samantha magyar hangja pedig telitalálat.
Cirifischio 2022 jan. 17. - 12:39:46
Ez a film max azoknak lehet zseniális, akik nem ismerik az elmúlt sok évtized Mesterséges Intelligencia témával foglalkozó rengeteg alkotás egyikét se. Szeretek belemerülni mindenféle disztópiákba, de itt valahogy olyan természetesnek lett beállítva hogy egy csavó beleszeret az operációs rendszerébe és azzal JÁR:D, hogy engem csak idegesített az egész. Még a volt feleség nemtetszése is csak úgy volt beállítva hogy igazából ő a rosszindulatú ítélkező ex. Az összes karakter rém beteg (oké, értem, az volt a cél hogy azt mutassa meg hogy az EGÉSZ társadalom egy efféle betegségi szintre fog eljutni). És hát a szexjelenet.... hát nem volt világos hogy ezt most megrendítőnek vagy sírvaröhögősnek szánták.... A magyar változatról annyit, hogy Csöre Gabika egy életre tönkrebaszta magát a kis zöld emberkés gigaidegesítő reklámmal. Ha szinkronrendező lennék, én egy hatalmas piros filccel húznám ki a listámról.

BTW a témában a Black Mirror sorozat után már nem nagyon lehet újat mondani, persze nem mindig kell újat, lehet sokféleképp ugyanazt, de így, hogy egy igazi balfasz a főszereplő, hogy egy kalapáccsal szétcsapnivaló "Samantha", és mindehez unalmas, közhelyes/felszínes töprengések. Jó, a képi világ remek volt, ötletes és kidolgozott.
Túrin 2021 szept. 02. - 20:55:18
Huh, hát engem iszonyatosan idegesített Samantha. Amikor a vonaton kuncogva közölte volna, hogy összeszedte a leveleimet és elküldte egy kiadónak, akkor küldtem volna el a k... programozójába. Semmi tisztelet, semmi előzetes kérdezés, vagy "drágám, van egy ötletem, hallgass meg kérlek", csak a krakéler nyüzsgés és cselekvés - helyettem. Ez az MI nem tisztelte semmiben az állítólagos szerelmét.
Tény, hogy szinkronosan láttam, de nem hiszem, hogy az eredeti megváltoztatná a konkrét történéseket.
5/10
trikolor 2021 jan. 03. - 18:49:37 5/10
Film egy beteg világról, arról, hogy az emberek olyan szeretet hiányban szenvednek, hogy egy háztartási gépbe is szerelembe esnek. Azt ki-ki maga döntse el, hogy ez romantika vagy pszichiátriai eset. Szerintem ez siralmas és inkább az utóbbi.5/10
8/10
Ildikó Nóra 2020 szept. 07. - 21:43:56 8/10
A film tetszett, bár eleinte fura volt. Joaquin Phoenix nagy kedvenc, miatt néztük meg, ezen filmben is jól játszott, jól állt neki ez a szerep és a bajusz is. Amy Adams aranyos, kedves volt, mint mindig.
8/10
Zsomika 2020 máj. 25. - 08:42:26 8/10
A jó, öreg szerelem misztériuma. Mindig is így volt, és mindig is így lesz. Még a távoli jövőben is. A szépséges szerelembe esés minden mozzanata, a birtoklás illúziójának eufóriája, a múló szerelmek fájdalma. Az ember érző lény marad akkor is, ha zseniálisan testre szabott mesterséges intelligenciák veszik körül. (Lásd levelek, amelyeket T. ír.) A különbség megmarad. Én ezt IS láttam a filmben. Többszörnézős, mert leesik még egy-két tantusz. Hangulat kell hozzá, az tény.

Ha jól értettem, a végén mindenkitől elment ez az operációs rendszer. A szomszéd lánytól is. Tulajdonképpen megtanította szeretni Theodort, és odébbállt. Nekem úgy tűnt, hogy ez volt a szerepe. Az illúziók csalfa világa helyett valódi kötődésekre van szüksége az embernek. Ahogy Samantha is tanult mindenből (mondta), az embernek is ezt kellene tennie. Ha tanulna a tapasztalataiból, akkor az egész hajcihőt sokkal könnyebben el tudná fogadni. Elejét, közepét, végét a szerelemnek.Ide írd a spoileres tartalmat


rowena 2020 máj. 16. - 20:13:30
Ez a film számomra nagyon sok réteggel rendelkezik. Egyfelől maga Theodor foglalkozása - mások érzelmeit önti formába, mások helyett éli mások érzéseit? Atyaég.... A második réteg maga az, ahogy csetlik-botlik a valós világban, ahogy a bizalmát egy A.I-be helyezi. Mi ez ha nem a tökéletes elidegenedés saját magadtól is? A harmadik réteg még nyugtalanítóbb: Samantha szabályosan kinövi Theodort.... Más dolgok foglalkozttják, már más M.I.-kel beszélget, más dimenziókban gondolkodik. No ez a harmadik réteg ami engem azóta is foglalkoztat az M.I.-k fejlődésével kapcsolatban. Mi szüksége van egy mesterséges intelligenciának végül az emberre? Semmi. Más premisszál mentén gondolkodnak, más gondolkodási-logikai szálakat fonnak a probléma megoldás során. Borzasztó következményei is lehetnek ennek a történetnek....
5/10
Midnight67 2020 máj. 14. - 20:34:08 5/10
Nagyon kedvelem Joaquin Phoenix-et, így az, hogy sikerült végigküzdenem ezt az örökkévalóságnak tűnő filmet, csak az ő érdeme.:(
6/10
Dr. Classic 2020 máj. 03. - 10:43:27 6/10
Ha Spike Jonze író rendezőnek egy hangyányival még ennél is több esze van, akkor ma az ő tulajdonában kellene hogy legyen az összes un. applikációs társkereső, a Tinder, a Badoo és a többiek. Amit filmre vitt 2013-ban az egy az egyben a korabeli leképeződése a mai virtuális csajozásnak pasizásnak. Ma is beleszeretünk fantomképekbe, azc életünket a virtualis világban éljük, és igen, tucatszor több fát is tartunk a tűzben, mondhatni hülyítünk össze vissza mindenkit.... Ilyen téren brilliáns alapra épül, szép, és inteligens film a Nő, minden társkeresőn logó csetbajnoknak kötelező "olvasmány".
10/10
rommel1944 2020 ápr. 26. - 16:51:20 10/10
-Eleddig a "Nyughatatlant " szerettem tőle legjobban, mert magát Johnny Cash-t is imádom....!
D.e ez a film kibuktatott önnönmagamból....Mély keserűség lett rajtam úrrá, teljesen jó értelemben, csak sírtam, és sírtam majd vittek az érzelmek, ha ezt könyvből dolgozták át, abba a könyvbe belehalnék...!
Mint egy komoly depresszióval ( ami igaz is ), küszködő süppedő ember lennék...! Aki egyébként
MINI SPOILER : ráadásul gyűlölöm az informatikát, aki a különböző kütyüket képtelen vagyok követni,
feltölteni letörölni, NOS, ITT VAGYUNK MEGFOGVA, HISZEN EZEN FILM PUSZTÁN PARTNER a GÉP...!!!
Kiváló a filmben Joaquin Phoenix agóniája...!!!Ahogyan elmúlt a film, a nap megszünt létezni számomra, s csak néztem a plafont a sarkokat, A SEMMIT....!
Kiváló alkotás...Szívemből ajánlom mindenkinek.....!
10/10
bujdosxo 2020 ápr. 04. - 13:46:54 10/10
Nagyon élvezetes, sőt tanulságos a filmben megmutatott kuturált beszélgetés
8/10
gyereamozibabe 2020 febr. 29. - 19:38:24 8/10
A film kapcsán a kutyájukkal élő szinglik ugranak be, akik szintén a kifogyhatatlan szeretetben és figyelemben sütkéreznek (amit egy kutya nyújt), és amihez nem kell különösen megerőltetni magukat, mert a hűség kódolva van a gazdi felé. (akárcsak itt Samantha részéről) Egy másik ember figyelméért meg kell dolgozni, tehát inkább a könnyebb utat választják. Egyre több ilyen magányos ember van, akiket mégis kiszolgál valahogy az élet. (vagy a technológia) Amúgy a film tetszett. (programozó vagyok, simán elvenném feleségül valamelyik progimat :-)
5/10
sexykex 2019 nov. 12. - 07:39:03 5/10
Első látásra elég nagy butaságnak tűnik az egész. Inkább csak impresszióim és megjegyzéseim vannak a filmhez. Ilyenek, hogy:
A mesterséges intelligencia előbb-utóbb óriási meglepetéseket fog okozni. Nagyságrendileg a teremtéshez hasonlót. Ide tartozik, hogy már teljesült a kvantumfölény, az emberiség közeledik a kvantumszámítógép megépítéséhez, ami egyelőre megjósolhatatlan változásokat is okozhat a földi életben.
A jövő embere egyre inkább elhidegül, elveszíti emberi kapcsolatait, egy gépi világ rabjává válik. A főhős ugyan még maga írt leveleket mások helyett, de azokat egy gép javította ki és kétségünk se legyen, hasonló színvonalon meg tudta volna írni is.
A gép könnyebben tud alkalmazkodni – különösen, ha a programja arra predesztinálja – nincsenek olyan elvárásai, mint egy embernek. Könnyebb egy géppel együtt élni, mint egy emberrel – különösen addig, amíg túl sok intelligenciával fel nem turbózzák.
elemes 2019 júl. 29. - 03:59:56
birtokolhatom-e, akit szeretek?
Petya_80 2018 jan. 07. - 00:37:57
Az \"Egy csodálatos elme örök ragyogása\" ugrik be a filmrõl: a hangulat, a felkavaró és zavarba ejtõ érzelmek, minden.
némi SPOILER:
Szerintem a véleményt nyilvánító hozzászólók megosztottsága azon alapul, hogy vagy beszippant a hangulata és túlteszed magad azon, hogy egy ember nem habarodhat bele egy op. rendszer hangjába vagy nevetségesnek tartod az egészet és szenvedsz a filmen. Ennyi. Én mindkettõt átéltem fura módon. Nem tudtam magam beletenni kellõen és zavart benne sok minden. viszont Samantha kvázi reprodukálta a fõhõs korábban zátonyra futott kapcsolatát. Phoenix jol játszott, különösen a \"jé, nem én vagyok az egyetlene\" rádöbbenése volt hiteles. (s persze, ezt is el lehet fogadni, be lehet fogadni, csak kellõen nyitottnak kell lenni...)
8/10
Ildchen 2017 júl. 16. - 08:43:56 8/10
Nagyon érdekes film, nekem teljesen újszerûen hatott. Itt-ott kicsit vontatottnak éreztem, de csodás a zene és az is, ahogy az emberi érzelmeket, kapcsolatokat, hangulatokat árnyalja. Tetszett!
Összes hozzászólás