Az Árulók - Gyilkosság a kastélyban

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott II / 6. rész, 73 perc

Értékelés:

141 szavazatból
Szerinted?

Az Árulók _ Gyilkosság a kastélyban: a bizalom, a félelem, a taktika, a mentális hadviselés és a totális megtévesztés kegyetlen játéka. A formabontó krimi-reality idegtépő cselekményét az élet és a résztvevők közösen írják, és ahogy egy jó bűnügyi történetben, a nagy és végső igazság csak az utolsó oldalakon derül majd ki! Ismét egy csapat híresség érkezik a Játékmester, Árpa Attila meghívására a titkokkal teli kastélyba, hogy bizonyítsa rátermettségét. A tét óriási: higgadtnak maradni és végig tiszta fejjel gondolkodni ebben az élet-halál játékban, ahol akár 20 millió forintot is nyerhetnek, amit izgalmas próbatételek során gyűjthetnek össze. De nemcsak ártatlanokból áll ez a társaság: vannak gyilkosok is köztük _ ők az Árulók, akik éjszakánként végeznek áldozataikkal. Az Ártatlanok legfőbb feladata, hogy gyilkost fogjanak: kiismerjék a ravasz játékosokat, akik csak színlelnek és lebuktassák őket a Kerekasztal szertartásokon. Az Ártatlanok csak akkor nyerhetnek, ha minden Árulót lelepleznek. Ha csak egy Árulónak is sikerül a játék végéig elrejtenie gyilkos kilétét, akkor az Árulóké a győzelem. A játékosok abban a hitben vannak, hogy _ tanulva elődeik hibáiból _ mindenre felkészültek, nem riadnak vissza semmitől és sokkal jobban taktikáznak majd. De bármelyikük is állítja, hogy acélból vannak az idegei és felismeri, ha valaki meg akarja téveszteni, ez a könyörtelen játék nem kegyelmez senkinek. És a Játékmester sem. Egy dolog biztos csak: senki nem tudhatja, hogy kiben bízhat. Ebben a mentális hadviselésen és totális megtévesztés alapuló kegyetlen játékban akár még az Árulók is hátba szúrhatják egymást! Az Árulók _ Gyilkosság a kastélyban _ az RTL műsorán. A műsor epizódjai az RTL+ felületén is megtekinthetők.

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Kommentátor okt. 14. 13:39:15
Alapvetően egy tök jó műsor lenne, de a vége botrányosra sikerült. Nem értem a szerkesztők miért b@SStak ki ennyire Hevér Gáborral. Már eleve a borospoharas játék sem volt korrekt. Nyilván a gyilkosok nem fogják magukat lebuktatni azzal, hogy konklávét kérnek, még ha közülük is nyerte volna valaki a játékot. Ezzel eleve hátrányba kerültek,. hogy csak kiszavazás volt, nem gyilkosság. Aztán meg az, hogy fel kellett magát vállani a gyilkosnak, végképp nem volt korrekt.
10/10
cselaxi okt. 14. 11:48:59 10/10
Tisztelt Hevér Gábor! Történt ami történt, mondjon bárki bármit, a játékot Ön nyerte.
10/10
Irgum76 okt. 13. 13:16:07 10/10 Előzmény Eli64
Javaslom nézd meg ezt a videót, Gábor és az egyik kreatív producer (vagy mi) nyilatkoznak még a vacsoráról is: https://port.hu/cikk/tv/hever-gabor-azok-nyertek-akik-a-legjobban-jatszottak/article-105467
5/10
Eli64 okt. 13. 12:50:15 5/10 Előzmény Irgum76
Szerintem éppenhogy a játékon változtatott óriásit. Nekem nem a győztes számít, el tudtam volna fogadni ugyanezt a végeredményt, de egy fair játékban. Eltöltöttem sok órát egy "okos" műsorra, ami végül rendkívül bután végződött. Az én agyam semmiképpen nem tud hova tenni egy olyan játékszabályt, ami gyakorlatilag egy spoiler, egy csalás, egy logikai bukfenc.
10/10
Irgum76 okt. 12. 10:39:43 10/10 Előzmény Eli64
Kedves Eli, Én nem érzem magam átverve és nem tudom miért ez a hatalmas felháborodás a vacsora miatt hiszen a végkimenetelen egyáltalán nem változtatott. Enikő így is- úgy is Gáborra szavazott volna, Iza korábban több ízben is Gábort jelölte meg és nem pusztán megérzésből hanem le is tudta vezetni, Hadas Kriszta pedig nem hitte el, hogy ez történt a vacsoránál ő továbbra is a két lányra gyanakodott. Innentől már csak Gáboron múlt, hogy megvezeti-e Krisztát vagy sem és ő azt választotta, hogy ő így nem akar játszani. Szóval a vacsora lehet rossz szerkesztői húzás volt hiszen népharag lett belőle de a játékon nem változtatott semmit.
5/10
Eli64 okt. 12. 10:11:58 5/10 Előzmény cujo0227
A műsor nekem is 10 ponttal indult, de a végén 1-re degradálódott. Így összességében talán nem jár a 10 pont. Csupán jelzés értéke lenne javítani, de az is valami. Én talán nem is annyira Hevér Gábort sajnálom, hanem a nézőket, akiket ostobának, megvezethetőnek, gyakorlatilag hülyének néztek.
5/10
Eli64 okt. 12. 09:59:47 5/10
Szeretném, ha minél többen hangot adnának annak (ezért én is megteszem), hogy milyen felháborító, ahogy a rendezők, (a kreatívok?) belenyúltak a játék végébe. Eddig arról volt szó, hogy ez egy értelmes embereknek szóló műsor, majd egy olyan fordulatot nyomtak le a torkunkon, amit se ésszel, se jóérzéssel elfogadni nem lehet. Most megpróbálják megmagyarázni, hogy ez így rendben volt. Próbálnak sugallni gondolatokat, hogy hogyan kellene megítélnünk a játékot és a játékosokat. Csakhogy mi nézők vagyunk, és mi magunk alakítjuk a véleményünket, legalább ebbe ne akarjanak belenyúlni. Ellenben jó lenne, ha elismernék, hogy ezt jól elcseszték. Soha többé nem nézek meg egyetlen évadot sem.
10/10
barbarasz okt. 11. 20:39:44 10/10
Szuper volt utolsó előtti részig .majd Elcseszték a vacsorával.
Lehetett volna csattano igy is,. Ha Enikő gyilkosnak tesz fel kérdést a vacsorán ő maga is azzá válik..szabály szerint felfedte kilétét.szuper csattanó lett volna.
Igy tök gáz csolódás,gagyi. Lett...annyira gyanús, hogy ez meg volt irva.
Gábor nyerte a Játékot es Heni győzöt alakításaival ,
3 grácia (nem a legélesebb kések voltak a kastély fiókban ill a terített asztalnál). meg mások hátán felkapaszkodva elvitték a zsákmányt ennyi.
10/10
Pszichoapu okt. 11. 16:48:32 10/10 Előzmény cujo0227
Teljes mértékig egyetértek veled és Eli64-gyel! Ez talán az egyetlen olyan reality műsor volt, ami igazán lekötött és kezdetben élvezetesnek bizonyult, de a rajongásom az eredeti licensznek szól, nem ennek a kifacsart ótvarságnak, amit itt az utolsó napokban a rohadék kreatív csoport kitalált az RTL-nél. Hevér Gábor FANTASZTIKUSAN játszotta ezt a játékot, simán megérdemelte volna, hogy ő nyerjen és nem az az ostoba triumvirátus, akik csak hirtelen a végjátékban világosodtak meg ennek az elb@szott vacsorának köszönhetően, amelyben Gábornak színt kellett vallani. Ezzel lényegében el is lehetetlenítették véglegesen, hogy minimális esélye legyen a győzelemre. Aki ezt a módosítást kitalálta, az nem normális, a játék lényegét és izgalmát ölte meg ezzel. Az most tök mindegy, hogy az árulók játszottak-e jobban vagy az ártatlanok (egyébként egyértelműen az előbbiek és nekik volt amúgy is sokkal nehezebb dolguk mindvégig, tehát érthetetlen, hogy miért őket kell még nehezebb helyzetek elé állítani), ha egy játékban előnyhöz juttatjuk bármelyik csapatot a szabályok önkényes áthágásával, az valóbban csalásnak minősül és nem pedig kreativitásnak.
És igen, azon én is baromira ki tudok akadni, amikor hisztis picsák gondolják úgy, hogy pusztán egy játékbeli szerepük alapján kerülnek magasabb erkölcsi státuszba és ezzel együtt máris jogosultak a győzelemre és mindezen törekvésüknek a játék szelleméhez totálisan méltatlan módon mindvégig pofákat vágva, mogorván, ellenségeskedve, hisztizve és könnyek között szereznek érvényt.
Az ilyen ne vállaljon szerepet egy ilyen lelkileg megterhelő vetélkedőben, hanem menjen a büdös picsába haza Ki nevet a végén-t játszani, ott bátran felboríthatja az asztalt és toporzékolhat, ha épp vesztésre áll, legfeljebb sz@rnak jó magasról a fejére a játékostársak vagy soha többé nem hívják meg játszani. A franc az ilyen moslék agyú emberekbe, elrontották az egésznek az élvezetét ezzel, mert ők milyen hú de "érzelmesek" és képesek lennének ölre menni a saját "ártatlanságuk" bizonyítása érdekében, mert más eszközük ugye nincs az értelmes és intelligens érvelésre, ami itt alapelvárás lett volna. Nem értem, minek kell ilyen gyenge idegzetű, labilis embereket ilyen játékba invitálni, ha előtte megvolt a pszichológiai teszt is. Alapvető intő jeleknek már egyetlen beszélgetés után is ki kellett volna buknia.
Sajnálom, hogy elcseszték ezt a reality-t (IS) az önkényes belenyúlással.
1/10
Heatseeker okt. 11. 10:04:00 1/10
Botrány!
10/10
cujo0227 okt. 11. 01:06:32 10/10
Grat a csatornának. Sikerült egy jó, hangulatos műsort belenyúlással, részrehajlással elcseszni. A játék lényege hogy az ártatlanok gyilkosokat fogjanak, ha nem sikerül akkor nyerjen a másik csapatból az aki túléli, nem pedig az, hogy a szerkesztők tálcán kínálják fel nekik az árulókat.
Ezzel az utolsó előtti napos gusztustalansággal a játék lényegét vették el. Feleslegessé tették a gyilkosok szerepét, mert nem lesz tétje a dolognak, és mivel láthatóan gyilkost nem hagynak nyerni, a hitelességét is elvesztette a műsor.
Sajnálom Gábort, hogy tönkretették, ellehetetlenítették a játékát, elvették az utolsó esélyét is az igazmondó vacsorával.
Ennyi erővel legyen ott 22 ártatlan, szavazgassák ki egymást, a maradéknak meg adják oda a pénzt. Semmi izgalom nem lesz benne, hisz gyilkos úgyse nyerhet.
Amennyire imádtam, akkora Hatalmas csalódás lett számomra a műsor, soha többet nem nézem! Ahogy ma este olvasgattam a kommenteket, sokan mások sem. Megértem.
9/10
Argos okt. 10. 21:51:51 9/10
Ez minden idők egyik legjobb TV-s játéka. Árpa Attila kimagasló figurája a műsornak, rajta kívül ezt senki más nem tudná ilyen szintre emelni. Sajnálom, hogy vége let és még jobban sajnálom, hogy a befejezést a szerzők és nem a játékosok döntötték el. Könnyű egy játékot úgy megnyerni, hogy az utolsó előtti pillanatban elárultatom a megfejtést, a vereségre állókkal nyerettek meg egy elvesztett meccset és az őszinteséget, amire kizárólag Gábort kötelezték az ominózus vacsoránál, azt senki sem védi meg. Ezt mifelénk csalásnak hívják! Ennek a játéknak minden szempontból Gábor volt a győztese, leginkább emberileg. Maximálisan megemelem a kalapom és igen mélyen meghajolok előtte, mert egyedüliként ő képviselte azokat az egyre inkább eltaposott emberi értékeket, amelyre a szüleim tanítottak és ráadásul ezt árulóként tette. Egy szó mint száz, egy kiváló játék gusztustalan, érdemtelen befejezéssel.
Kommentátor okt. 10. 12:47:39
Hevér Gábor nagyon megérdemelné, hogy megnyerje, ha már az elejétől így végigcsinálta. De most elég kicsi erre az esély.
5/10
Eli64 okt. 09. 23:40:55 5/10
Ebben a játékban annak kell nyerni, aki jól játssza a ráosztott szerepet, függetlenül attól, hogy ártatlan, vagy áruló. Végtelenül felbosszant, hogy az ártatlanok azt képzelik, hogy nekik annak okán kell nyerniük, mert ártatlanok. Hát nem! Szerintem az árulók feladata különben is sokkal nehezebb. Aki pedig megsértődik azon, hogy valaki gyanúsítani merészeli, holott ő ártatlan, na, az végképp ne nyerjen! Pedig nagyon afelé mennek az események.
10/10
cujo0227 okt. 09. 21:23:31 10/10
Imádom ezt a műsort! Pedig nem sokat szoktam nézni, inkább sorozatokat. Árpa Attila zseniális, az aláfestő zenétől meg ráz a hideg. Szuper. Már csak az lenne a csúcs ha a gyilkos(ok) nyernének:)
Kommentátor okt. 09. 10:38:17
Ha jól láttam, már több gyilkolás nem lesz, de még lesz kiszavazás. Így azért meleg lesz a pite a gyilkosoknak, mert miután Pistáról kiderült, hogy tényleg ártalmatlan volt, Hadas is elhiheti, hogy igaz volt amit mondott.
Kommentátor okt. 08. 13:10:24
Marha sok pénzt kaphatnak a szereplők, mert más magyarázat nem lehet rá miért kell ennyire stesszelni. Gondolom addig kapják csak a pénzt, amíg játékban vannak, ezért reszketnek nehogy kiessenek.
Kommentátor okt. 08. 13:08:35
Kicsit megkéstem vele, de még mindig igaz, Erős Antónia elég gusztustalan volt. Az is, hogy ki akarta nyírni a társait, de még inkább az, hogy amikor kiesett, még visszaszúrt, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is.
nick2005 okt. 07. 20:43:21
@sanyibacsi
Ez egy olyan műsor, ami többé-kevésbé értelmes embereknek szól, gondolkodni kell benne, illetve nézni, hogy más hogyan gondolkodik. Ezt a műsort olyan ismerőseim is nézik, akik gyakorlatilag nem is néznek tévét, mert érdekes, leköti őket.
10/10
Irgum76 okt. 04. 14:53:15 10/10 Előzmény sanyibacsi
egy rész alapján nem lehet megítélni ezt a játékot kell hozzá legalább 2-3 epizód megtekintése és akkor vagy azt mondja az ember, hogy sz*rság vagy teljesen beszippant és igen rengeteg ember tartozik a második csoportba (nem csak nálunk hanem kb az egész világon)
Összes hozzászólás