Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész

Bakancslistához adom
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-amerikai kalandfilm, 146 perc, 2010

Értékelés:

791 szavazatból
Szerinted?

Rossz idők járnak Harry Potterre és barátaira, elveszítették a legfőbb támaszukat, Dumbledore professzort. Így csak magukra számíthatnak a Voldemort elleni harcban. Voldemort a különös halálereklyék, a horcruxok után kutat. A legenda szerint a Bodzapálca, a Feltámadás Köve és a Láthatatlanná Tévő Köpeny birtokosa képes uralkodni a halál felett. Közben a legfőbb ellenségével, Harryvel is szeretne végezni. Ehhez első lépésként az uralma alá hajtja a Mágiaügyi Minisztériumot, majd a Varázslóképző Iskola ellen fordul.
Bemutató dátuma: 2010. november 25. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • BAFTA-díj

  2012
  Legjobb látványtervezés jelölés
 • BAFTA-díj

  2011
  Legjobb vizuális effektusok jelölés
 • BAFTA-díj

  2011
  Legjobb smink és maszk jelölés
 • Oscar-díj

  2011
  Legjobb látványtervezés jelölés
 • Oscar-díj

  2011
  Legjobb vizuális effektusok jelölés

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Szümbül júl. 15. 10:07:08 10/10
Nagyon szeretem! Minden HP részt sokszor láttam. Érdemes a könyvet is elolvasni. Sok olyan + van benne ami a filmekből kimaradt.
https://katfile.com/users/olli
Oh jajj 2018 jan. 04. - 04:39:07
Nem lett volna gyenge, ha a két rész egyszerre jött volna ki. Illetve de, csak nem úgy. Szerintem addig volt jó, míg mesefilm volt. Mikor átment horror utánzatba, az sokat rontott a hangulatán.
sorozatneked.hu 2018 jan. 03. - 21:40:12
6/10

Mind közül ez volt a leggyengébb, de mégis újranézve jobbnak ítélem, mint amire emlékeztem. Mondjuk tényleg sokat futkároznak az erdõben, egy 10-15 percet ki lehetett volna simán vágni és akkor pörgõsebb lehetett volna az egész film.
6/10
sawyerx 2017 aug. 11. - 16:42:35 6/10
Ja azért meg megint jár a kockacuki, hogy a Hermione-Ron nyáladzás nem maradhatott ki, de Féregfark halála igen. A könyvben a Volditól kapott, saját ezüstkeze fordult ellene, mert pár másodpercre megkönyörült Potteren, és megfojtotta, itt meg Dobby csak simán elkábítja, további sorsáról nem is hallani.
6/10
sawyerx 2017 aug. 10. - 19:03:16 6/10 Előzmény Csumbi
Az, hogy Hermione kitörli a szülei emlékét, dehogynem lényeges. Ebben a Yates förmedvényben lehet, hogy nem, mert Yates egyszerûen nem tudja átadni a könyvek lényegét, hangulatát, nem úgy, mint elõdei. Pontosabban, a könyvben Hermione nem kitörli az emlékeket, hanem elküldi a szüleit Ausztráliába, hogy a halálfalók véletlenül se találják meg õket, Ron pedig úgy vágja át õket, hogy a filmbõl teljesen kihagyott kopogószellemüket varázsolja ragyásra, beöltözteti saját magának, és otthagyja a szobájában, így a halálfalók azt hiszik, hogy õ otthon gyengélkedik mindvégig. De ellenõrizni ugye nem merik, mert félnek hogy elkapják a kórt.

Amúgy szerintem is felesleges volt két filmet csinálni, mert ebben érdemleges alig történik, csak mennek, mennek mennek, és még ezután is csak mennek, a második rész meg ugye lényegében csakis látványorgia ostrom. De valóban sok helyen logikátlan a film, és ez abból adódik, hogy a korábbi részekben elsunnyogtak dolgokat, gondolok itt például arra, hogy Harryt a 17. szülinapjáig védõbûbáj védi a nagybátyjáéknál, és ebben azért kell Mordonéknak kimenekíteni. Vagy amikor hopponálnak, a könyv ismerete nélkül nem tudni, mi a fasz történt Ronnal, hogy amputoportálás során lehetnek "gikszerek" a testrészekkel. Ugyanígy az elrejtést szolgáló bûbájok is csak itt jönnek elõ, a tükördarab, amiben Harry látja valaki szemét (amit a könyvben asszem még Siriustól kapott), és ami még feltûnt, hogy Dobby azt mondja, hogy örül Ronnak, rég találkoztak. A könyvekben valóban találkoztak, de a filmben emlékeim szerint Ron és Dobby soha nem találkoztak, Dobby egyedül a második részben tûnt fel, de ott sem futottak össze egyszer sem.

A Yates-féle filmek közül ez volt talán a leghûbb a könyvhöz, de még így is szar, megnézed, és nem marad meg a fülbemászó zene, nem marad meg a fejedben a sok jelenet, vagy a bármikor felidézhetõ monológok, párbeszédek. Az elsõ négy filmbõl mindmáig rengeteg idézetet tudok, a zenéket elfütyülni, de az utolsókból, semmi :D

Annak örülök, hogy az utazgatást valamennyire lekunkorították, és szerintem a film kivételes módon izgalmasabb, mint a könyv, mert az utolsó kötet körülbelül 30%-a érdemleges, a maradék arról szól, mit gondol Harry, hova megy Harry, milyen kakál Harry... Ja és a filmbõl kimaradt, hogy hogyan találják meg õket folyton a halálfalók: olyan valamit vezettek be a minisztériumban, hogy ha bárhol kimondják Voldemort nevét, máris megjelennek. De ez itt szintén baki.

Szó, mi szó, sokadszorra is leírom, hogy hiba volt Yates kezébe adni a filmeket, a Potterek a negyedik részig jó filmek, utána már csak próbálkozások.

Ja, és az miért van, hogy a százfûléfõzetet használóknak csak a teste változik át, a hangjuk nem, és Mordon a negyedik részben mégis végig "Mordon-hangot" kapott?
Krennic 2017 ápr. 07. - 13:13:05
Nekem is csalódás volt.
Az én Harry Potter rajongásom a 4. részig tart.
És még mindig az elsõ két rész a legjobb véleményem szerint.
6/10
Csumbi 2016 dec. 12. - 16:42:52 6/10
Hát eléggé csalódtam ebben a filmben. Konkrétan semmi esemény nem történt az egész filmben (olyan érzés volt mintha egy sorozat bevezetõ részét láttam volna). A történet logikátlan volt több helyen, és olyan dolgok történtek, amik egyszerûen nem kötõdtek a sztorihoz (*spoiler* itt gondolok arra, hogy Hermione szüleinek az emlékét kitörlik *spoiler vége*). De hogy mondjak egy pozitívumot is: tetszett ahogy Grindenwald életét bemutatták, és remélem a Fantasztikus lények széria alatt is kitérnek ezekre. Összességében egy 10/6-ot adok a filmnek.
Keresztes³ovag 2016 okt. 08. - 13:14:28
tudom hogy a pénzbevétel miatt szedték két részre az utolsó könyvet, de fölösleges volt, mert ebben a filmben nem történik semmi. Pusztán mint lényeg csak annyi ragadt meg hogy Harryt cserben hagyta a varázspálcája és nem úgy mûködött ahogy azt Harmione szerette volna, úgyhogy inkább visszafogadta Ron-t.
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 27. - 12:58:06
Mégis mit gondolsz miért?

Egy szektába járnak. Az eretnekeknek viszont égni kell. Mert Az Éj Sötét És Teli Van Iszonyattal.
Rövid G. atya 2016 ápr. 26. - 11:33:46
Csak rühellem a gerinctelen módon ***moderalva***ozókat...
offtopic
Rövid G. atya 2016 ápr. 26. - 11:01:30
Ott a gáz az "ex nikkemmel", hogy valakivel kurvára összekeversz. :D
offtopic
Rövid G. atya 2016 ápr. 26. - 00:33:49
Arról már lekéstem. Csak az a gáz, hogy az ápolóid is meglógtak.
Rövid G. atya 2016 ápr. 25. - 23:45:10
A lugosi vagy hogy a f*szba írtad, meg ez a másik ámokfutó háborodott még véletlenül sem te vagy, igaz?
Csak körbe ne huggyozzalak a röhögéstõl takonyka... :D
offtopic
Rövid G. atya 2016 ápr. 25. - 20:14:12
Az már meg sem említem, hogy a focibuzinak van kb. öt nickje... :DDD
offtopic
Rövid G. atya 2016 ápr. 25. - 20:09:19
A focibuzi épphogy nem tud viselkedni. Attól, hogy "szalonképesen" zsidózik valaki, még ugyanolyan tetû marad...
offtopic
Rövid G. atya 2016 ápr. 25. - 17:55:53
Ergo veled nem érdemes foglalkozni. Az egy elég jó mérce, ha valaki focibuzi, mint te. :D
offtopic
Rövid G. atya 2016 ápr. 25. - 17:40:39
Ne haragudj, hogy egy gerinctelen "nemnáci" véleményére magasról szarok! :D
offtopic
Rövid G. atya 2016 ápr. 25. - 17:37:55
De igaza van: te tényleg elmebeteg vagy. A szó szoros értelmében. :(
offtopic
Rövid G. atya 2016 ápr. 25. - 17:33:04
Mibõl gondolod te istenbarma, hogy a másik is én vagyok? Nem gondolod, hogy a többség már kurvára unja a retkes pofádat? :D
fostalicskázó 2016 ápr. 25. - 17:18:37
Ezt az elmebeteget meddig engedik még ámokfutni?
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu