Kill Bill

Bakancslistához adom
Kill Bill: Vol. 1
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 111 perc, 2003

Értékelés:

800 szavazatból
Szerinted?

A Menyasszony (Uma Thurman) egykor hírhedt bérgyilkosnő volt, egy világklasszis női bérgyilkos-csapat tagja. Ám terhes lett és férjhez akart menni, de a főnök ezt nem hagyhatta. Az esküvője napján a csapat vezetője, Bill (David Carradine) mindenkit lemészárol. A Menyasszony utolsó szavaival tudatja Bill-lel, hogy várandós, és az ő gyerekét hordja szíve alatt. A nő nem hal bele a fejlövésbe, hanem ötévi kóma után véres bosszút esküszik főnöke és egykori csapattársai ellen. Senki nem tudhatja, mikor fog következni a listán. Csak egy biztos: Bill lesz az utolsó a sorban.
Bemutató dátuma: 2003. október 16. Forgalmazó: Best Hollywood

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • BAFTA-díj

    2004
    Legjobb vágás jelölés: Sally Menke
  • BAFTA-díj

    2004
    Legjobb hang jelölés: Michael Minkler
  • BAFTA-díj

    2004
    Legjobb vizuális effektusok jelölés: Tommy Tom
  • BAFTA-díj

    2004
    Legjobb női alakítás jelölés: Uma Thurman
  • BAFTA-díj

    2004
    Legjobb filmzene jelölés: RZA
  • Európai Filmdíj

    2003
    Legjobb nem európai film jelölés: Quentin Tarantino

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
szilnono jan. 01. 22:52:04 10/10
Mindent visszaszívok, megnéztem végre az eredetit
Ahoj poplacsek 2023 dec. 28. - 19:39:32 Előzmény szilnono
húha :)))) te ne nézz filmeket, megártanak :DD
10/10
szilnono 2023 dec. 28. - 04:44:41 10/10
Na jó, most nézem, szerintem én valamilyen átvágott filmet néztem vagy valami, mert sem az előzetes sem pedig a részlet nem stimmel
10/10
szilnono 2023 dec. 28. - 04:34:47 10/10
Most néztem meg a filmet és őszintén csalódtam. A történet tetszik, viszont a kivitelezés szörnyű. A főhőst (akinek a nevét szószerint kisípolják) egy megállíthatatlan gyilkológépnek állítják be, ami fizikailag lehetetlen. A zene teljesen random bukkan fel a filmben és kb. mindig túl van tolva. Szóval eleve nem értem, mi olyan ikonikus benne. A harc jeleneteket komolyan se lehet venni, gondolom ez direkt van így. Ettől függetlenül egy túldramatizált effektekkel, halálos sérülésekkel (amik spoiler : nem ölik meg a főhőst) és vagy 0 zenével, vagy spanyol bikaviadalra emlékeztető japán zenével oldják meg. Arról ne is beszéljünk, hogy mennyire szürreális a főhős párbaja egy egész hadi sereggel. Illetve a legaggasztóbb az egész filmben : minden japánul van. Eljutottam a film 1/3-ig, amikor is elhagyják a magyar szinkront és szinte minden japánul van. Néha beszúrnak egy egy magyar mondatot, de amúgy MINDEN amit mondanak az japánul hangzik el. Ennek okán a film felét nem lehetett érteni, így nem is tudnám értékelni a teljes filmet.
8/10
cinemad 2023 szept. 23. - 02:14:06 8/10
Ezt a filmet nehéz külön értékelni a második résztől, mert itt nem folytatásról van szó, hanem egybefüggő történetről. Én nagyon kedvelem, emlékeim szerint még moziban láttam először. Persze picit sem meglepő, hogy megosztó és vannak akik egy baromságnak tartják. Ezt a filmet, mint a Tarantino filmek többségét nem lehet komolyan venni. Azok hangulata, egyedi, kreatív ábrázolásmódja és sokszor megdöbbentő jelenetei miatt különlegesek. Ez is egy morbid, groteszk alkotás, amiben legkevésbé sem érdemes a valósághűséget keresni. Ha ezt sikerül elengedni, akkor viszont zseniális zene, gyönyörű képek, látványos jelenetek, beállítások és beteg humor, olyan elemekkel és megvalósításokkal, amiket más rendezőknek eszükbe se jutna alkalmazni. Mindez mint mindig remek színészekkel egészül ki. Thurman, Hannah nagyon jó, Liu pedig ismét meseszép. Vannak benne jelenetek, amire azt mondom, hogy sok és olyan is, ami picit gagyi. Nálam a 88 elleni összecsapásnál csordult túl a dolog, mint minden olyan filmben, ahol egyszerre több tucat ellenféllel harcol a főhős. Ezek olyan feleslegesek, három embert legyőzni is nagy szám lenne, így viszont nevetséges az egész, mert hiába van 30 ellenfél, nagyon udvariasan mindig csak egy vagy két ember támadja meg a főhősünket, a többiek meg várják a sorukat. Vagy legalább várnák, de helyette a háttérben a levegővel kardoznak percekig amíg sorra nem kerülnek. A néző általában mindig a középen zajló eseményre figyel, ezért nem tűnik fel, de érdemes néha azt nézni, hogy mit csinál a többi 28 eközben, na itt fantasztikus gyöngyszemekre lehet lelni. Vonaglanak magukban és a levegővel kardoznak, verekszenek a háttérben... :D :D Ez más filmekben is így van, akár Mátrix, akár egy Statham film vagy bármi, ahol ilyen tömegverekedős jelenetek vannak. Na egy két hasonló dolgot leszámítva viszont élményszámba megy ennek a filmnek szinte minden jelenete. Abszolút klasszikus!
8/10
Dozer 2022 nov. 14. - 17:57:36 8/10
Ez valójában nem egy hagyomanyos értelemben vett film, ez egy hangulat.
Lehetőleg tök depressziosan vagy elég piaval érdemes nezni ezt a filmet.
Mert ha egy filmet szeretnénk nézni, ez nem az, legfeljebb egy akciofilm paródia.
Mint hangulat, über kiraly, (zene, szineszek, karakterek), mint film elmebeteg baromsag. De egy 8ast megér, mert annyira beteg film, hogy nem csak a nézőt, de sajat magát sem veszi komolyan. Vagyis, van hogy annyira szar valami, hogy már jó.
8/10
Lámai Dala 2022 aug. 27. - 23:32:05 8/10
"A gyümileves és a bosszú, hidegen tálalva a legjobb." --- ősi klingon mondás
10/10
The Cortez 2022 febr. 26. - 19:43:47 10/10
Ez Tarantino legtúltoltabb filmje. Itt van a legtöbb a vér, durvulás, easter egg, őrült poén, kreativitás-művészieskedés és stílusos track. DE a megszokott, tök hasonló múvik helyett inkább egy látványos akcióorgiát gyártott. Köztudott, hogy leginkább az ázsiai harcművészmozik előtt akart tisztelegni, ám a western hangulat meg még jó pár más műfaj-szubzsáner (pl: rape and revenge) eleme szintén tetten érhető benne. Látszik, hogy a korábbi munkáihoz képest rohadt sok pénzből készült, mivel hihetetlenül erős a vizualitása, a színezése, rengeteg trükköt-harckoreográfiát vonultat fel, ráadásul a komplexitás, eklektikusság kedvéért rakott bele egy anime jelenetet is. A sztori persze nem teljesen eredeti, viszont legalább fejezetekre darabolta, ahogyan azt kell, vagyis inkább ahogy az tőle elvárható.

Legnagyobb pozitívumok: Elle Driver belépője, O-Ren Ishi képsorai, a Finálé, a Finálén belül: The Bride vs O-Ren Ishi, továbbá a Zenék!
10/10
ligetiz51 2021 júl. 14. - 17:09:28 10/10
Érdemes utánanézni Uma Thurman felmenői és az ő iskolai végzettségeinek.....és így már érthető lesz miért is nem csak szép-csinos, de okos és intelligens színésznő is....szerintem a legjobb és persze Tarantino sem véletlenül a legjobb filmrendező.
Towner 2021 máj. 08. - 14:23:09
Harmadszorra nézve elmondhatom hogy egyre jobb. Aki nem szerette vagy nézte a kung-fu es szamuráj filmeket annak ez tényleg megdöbbent. Előttük tiszteleg Tarantino, es formálja saját magara. A második rész az idő előrehaladtával nálam lepipálja az 1 reszt.
Tarantino legjobbja Uma T miatt, aki lenyugozo alakítást nyújt.
5/10
offtopic
Midnight67 2020 jan. 26. - 02:00:16 5/10
Ma is adták és hétfő éjjel is lesz.
5/10
offtopic
Midnight67 2020 jan. 26. - 00:53:05 5/10
:) Tulajdonképpen én nem szoktam foglalkozni a korhatár-besorolással, tekintve, hogy bőven elmúltam 18, számomra nem bír túl nagy jelentőséggel. Egy kevésbé ismert film kapcsán figyeltem csak fel erre a dologra, mert ott - kivételesen - épp hogy hiányoltam a karikát. Mert annak helyén ott nincs semmi. Pedig az épp megérdemelne legalább egy 12-est és nem azért, mert vér folyt még a tv készülék alól is... Más módon is lehet egy film erősen gyomron vágó. (Nevezetesen a Savior/A megmentő c. filmre gondolok, példaképpen, csak azóta nézegetem a karikákat, amióta azt láttam.)
5/10
Midnight67 2020 jan. 25. - 18:32:49 5/10
Tarantino egyértelműen nem teljesen százas, ami önmagában nem probléma, sokan vagyunk így ezzel.. Meg ugye, az őrültet és a zsenit sokszor csak egy paraszthajszál választja el egymástól. A pechesebbek a pszichiátrián "gyógyulnak", a szerencsésebbek meg lehetőséget kapnak, hogy ilyen filmeket készítsenek. Innentől már csak egyéni érdeklődés és ingerküszöb kérdése, hogy egy ilyen alkotás valakinek bejön vagy nem. Tarantino rajongók nyilván imádják, a többiek meg nem győznek megdöbbenni. Semlegesnek lenni ezen rendező munkásságát illetően szerintem szinte lehetetlen. Azért én megpróbálom: Nem kedvelem a rendező urat, a Django mégis tetszett, a Kill Billt viszont nem is akartam megnézni. Mégis megtettem (mert ugye, a kíváncsiság meglepő dolgokra tud ösztönözni), hogy a végére érve azon lendülettel le is töröljem. Nem botránkoztam meg rajta, mert nem is akartam komolyan venni. Tudjuk, hogy Tarantino nagy hatásvadász, azt hiszem, nincs még egy rendező, aki ilyen mennyiségben rendelné meg és használná (kellőképpen megbotránkoztató módon) a vörös festéket a filmjeihez. Aki erre a "hatásvadászatra" utazik, nyilván remekül szórakozik ezen a filmen is. Úgyhogy hatásosság szempontjából akár még 10-est is adnék rá, ha vevő lennék az ilyesmire. A történet nem nagy durranás, az mondjuk egy középmezőny. Összességében nekem ez a film max. 4 csillagocska lenne, de a zene miatt adok egy pluszt, így marad 5 ponty. Így épp semleges maradok.
(Érdekesség: Ez a film korhatár-besorolásban 15 karika. Példának okáért az Éjszakai rohanás meg 18.. ???? Érti ezt valaki? )
1/10
Richard Kovács 2020 jan. 05. - 20:05:33 1/10 Előzmény sawyerx
Akkor elfogult paraszt vagyok ezek szerint.
1/10
Richard Kovács 2019 szept. 12. - 09:35:59 1/10
Teljes időpocsékolás. A "zene" meg egyenesen idegesítő.
8/10
sawyerx 2019 aug. 06. - 11:09:39 8/10
Igen, ez a sztori elmesélhető két mondatban, de Tarantinonak pont az az erőssége, hogy a jeleneteket és karaktereket komponálja meg zseniálisan, emlékezetes karakterekkel és párbeszédekkel.
Én nem szeretem a keleti filmeket, vagy amelyikben keleti kultúra van, Uma Thurmant szintén nem, ezért nem ez a kedvenc Tarantino filmem, de a 8/10-et simán megérdemli. Nagyon jó a képi világ, badass jelenetek nagyon jó zenékre (kedvencem a teaházba bevonulás), és EGYEDI. Hol mernek már alkotni ehhez hasonló filmeket? Nem csak a nyers ábrázolásra gondolok, de például az animációs kitekintésre.
Aki 1-esre szavazza ezt a filmet, az egy elfogult paraszt, aki az irónia fogalmával sincs tisztában.
8/10
10/10
TomieD8 2019 júl. 25. - 15:46:40 10/10 Előzmény Kulcskészítõ
Több embert is ismerek, aki gyűlöli a Kutyaszorítóbant, de szereti a Kill Billt.. Akkor ilyenkor mi van? Értem én hogy sokaknak nem tetszik a Kill Bill, nekem is vannak filmek amik nem tetszenek, de meg tudom ítélni, hogy függetlenül az én ízlésvilágomtól esetleg mégis jó filmek. Szóval lesz.rozni a Kill Billt simán csak megmondóemberkedés, mert le lehet szólni egy kvázi kultuszfilmet..
10/10
TomieD8 2019 júl. 25. - 15:43:37 10/10
Jaj mennyi hülye megmondóember írt ide... :D
10/10
pikigeri 2019 júl. 01. - 16:17:07 10/10
Klasszikus. Zseniális. Mestermű. Tökéletes casting. Frenetikus zene. Komoly mondanivaló. Aki eddig nem érdeklődött a japán kultúra, a szamurájok és a japán harcművészetek iránt az a film megnézése után garantáltan fog. Szigorúan egymás után közvetlenül rögtön érdemes nézni a két részt, tehát rá kell szánni a 4 órát. 10/10
5/10
zuluzulu 2018 okt. 11. - 14:22:36 5/10
számomra az egyik túlértékeltebb film, amit valaha láttam.
Összes hozzászólás