Programkereső

Előzetesek

Mozi lista

Kedvenc mozik szerkesztése »

Jegyajánló

V4filmfeszt: Tűz van, babám!

2018. február 17., 19:15

1968-as Tűz van babám! Oscar-díj jelölést kap a legjobb külföldi film kategóriában. Méltán. Milos Forman tűzoltóbálja hatalmas sikerrel robban be a filmvilágba.

Várkert Mozi: British Museum: Hokuszai - A nagy hullámon túl

2018. február 14., 18:00

Hokuszai – A nagy hullámon túl egy exkluzív tárlatvezetés és lebilincselő dokumentumfilm a British Museum legújabb, azonos című kiállításáról és Kacusika Hokuszai életéről, művészetéről.

Müpamozi: Az utolsó tangó Párizsban (1972)

2018. március 12., 19:00

Francis Ford Coppola állítólag egyszer azt mondta róla, hogy ő az, aki ha fehér öltönyben egy tócsába zuhanna, akkor sem lenne sáros. Vittorio Storaro a világ egyik legjobb operatőre.

Budapest Symphony Orchestra - Filmzene fantázia

2018. augusztus 17., 20:00

A Budapesti Nyári Fesztiválon már hagyományosnak számítanak a filmzenei koncertek, melyek minden évben az ország egyik legszebb mozijává változtatják az idén 80 éves Margitszigeti Szabadtéri Színpadot.

Kitika

Büszke, fekete nő vagyok! – Fekete Párduc

Egy fenét! Egyszerű, fehér pasas vagyok, aki nem vet meg egy jó képregényfilmet, és nem értem, mire a felhajtás az új, szinte kizárólag színes bőrű színészekkel készült Marvel szuperhős film körül!

Kritika

Egy kis izlandi export - Csempészek

Első ránézésre a fordulatos történetnek, amelyben egy nagy rakás hamis dollár, némi kokó, valamint egy méregdrága modern festmény is főszerepet játszik, semmi köze az északi országhoz, pedig ez tévedés.

Kritika

Ez a színészi alázatról szól – Valami Amerika 3

Amikor Nagy Ervin likacsos pólóban vonaglik, Stohl András női ruhában nyivákol vagy féltucat szimpatikus karakterszínész pucéran fetreng egymáson, az csakis a szakma szeretetéről szólhat.

Trivia 10 tény, amit nem tudtál a Tom és Jerryről

78 éves a világ leghíresebb macska-egér párosa.

Lista No de pontosan milyen macska Tom, Garfield és Szilveszter?

Megpróbáltuk beazonosítani gyerekkorunk kedvenc rajzfilmhőseit.

Kritika Ne fogd meg a lány kezét! - Teheráni tabuk

Felsorolni is nehéz, hány, számunkra teljesen hétköznapi dolog számít a mai Iránban szigorú tabunak, netán halálos bűnnek, de egy sűrűre sikerült animációs film segít őket elővenni.

Michael Fassbender dinoszauruszháton száll szembe a kungfuzó Hitlerrel

A Kung Fury egész estés változatában Fassbender alakítja az időutazó zsarut, hogy ripityára verje a nácikat.

A Metallica frontembere is játszik a sorozatgyilkosról szóló filmben

James Hetfield is csatlakozott a Ted Bundy-ról szóló film szereplőgárdájához.

A britek zéró toleranciát hirdettek a szexuális zaklatások ellen

Nyolc egyszerű szabályban rögzítették a szexuális zaklatások elleni szabályzatot.

Filmes rendezvények

Előhívás - #V4 Filmfeszt

A Visegrádi Csoport országainak alkotásaiból rendez filmfesztivált az Uránia Nemzeti Filmszínház 2018. február 14. és 17. között a KKM–Balassi Intézet megbízásából.

Frankofón Filmnapok és Fesztivál

Február 28. és március 31. között változatos programokon keresztül ismerkedhetünk a francia nyelv és a frankofón kultúra sokszínűségével

Cseh és Szlovák Filmkarnevál

Köszöntjük Jiří Menzelt is 80. születésnapja alkalmából, illetve emlékezünk a közelmúltban távozó szlovák színészre, Marián Labudára.

Heti mozipremierek Összes premier

 • Fekete Párduc
  T'Challa apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon.
  Időpontok
 • Foxtrott
  Mikhael és Dafna házába becsönget az izraeli hadsereg egyik tisztje, hogy elmondja nekik: fiuk, Jonatan szolgálat közben életét vesztette. Hirtelen azonban váratlan fordulat történik.
  Időpontok
 • Ősember - Kicsi az ős, de hős!
  A kicsit sem bátor kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor.
  Időpontok
 • Valami Amerika 3
  Tamás, Ákos és András, a balek testvérek minden eddiginél lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szélhámos Alexnek köszönhetően. A körülményeket bonyolítja a rendőrség és a két rivális maffiabanda.
  Időpontok
 • The Workshop
  Olivia Dejazet népszerű író létrehoz egy különös íróműhelyt, ahol egyszerre hét fiatalt próbál bevezetni a regényírás rejtelmeibe. A fiatalok feladata egy krimi megírása a közös műhelymunka során.
  Időpontok

várható premierek Összes premier

 • Éjszakai játék
  Néhány házaspár hetente egyszer találkozik. A cél ártatlan mulatság: játszanak és élvezik. Ám az egyik este nem a tervek szerint zajlik. A játék komolyra fordul - valami nagy baj történik.
  Időpontok
 • Hihetetlen történet az óriás körtéről
  Mitcho és Sebastian egy szép napon palackba zárt üzenetre bukkan a tengerparton. A palackot a korábban eltűnt polgármesterük bocsájtotta vízre.
  Időpontok
 • A Pentagon titkai
  1971 júniusában a The New York Times részleteket közöl egy szigorúan titkos jelentésből, amelyből kiderül, hogy az USA kormánya félrevezette a közvéleményt a vietnámi háborúval kapcsolatban.
  Időpontok
 • A víz érintése
  A szigorúan őrzött kormányzati létesítményben takarítónőként dolgozó, magányos Elisa élete gyökeresen megváltozik, mikor munkatársnőjével felfedeznek egy titkos kísérletet és annak alanyát.
  Időpontok
 • Derült égből család
  Mr. és Mrs. Proiux egy este csodálkozva fedezik fel, hogy egy bizonyos Patrick az otthonukban költözött. A különös fiú azt állítja, hogy csak hazatért. Mr. és Mrs. Proiux nem emlékszik a...
 • Lady Bird
  Greta Gerwig első önálló rendezése merész, új hangot üt meg, bravúrosan tárja fel a humort és a pátoszt, amit egy anya és tinédzser lánya közti viharos viszony rejt.
  Christine "Lady...
 • A szelíd teremtés
  Dosztojevszkij novella-adaptációjában egy nő egyedül él egy isten háta mögötti orosz falu határában. Egy nap visszakapja azt a csomagot, amelyet korábban börtönbüntetését töltő...
 • Vonat Busanba - Zombi expressz
  Az elfoglalt befektetési tanácsadó, Seok-Woo elhatározza, hogy születésnapi ajándék gyanánt elviszi elhidegült kislányát a volt feleségéhez Busanba. Már a vonaton ülnek, amikor az...
  Időpontok
 • Vörös veréb
  A kémek nem válogatnak az eszközökben. Egy titkos ügynök nemcsak pisztolyokkal, késekkel, mérgekkel és poloskákkal bánik tökéletesen. Ha kell, a teste lesz a fegyvere.
  Dominika...
  Időpontok
 • 12 katona
További premierek

95 éve törték fel Tutanhamon sírkamráját - és engedték szabadon a legendát

A fáraó sírjára, aki feltehetőleg jelentéktelenségének köszönheti mostani hírnevét 16 évnyi kutatás után bukkant rá két angol felfedező: Howard Carter archeológus és Lord Carnarvon, az expedíció finanszírozója.

Josephine Baker érzéki tánca még Kosztolányit is zavarba hozta

A „Bronz Vénusz” híresen pikáns fellépését 1928-ban majdnem megakadályozta a konzervatív párt, de miután „levizsgázott” a rendőri bizottság előtt, óriási sikerrel szerepelt az Orfeumban. Kosztolányi glosszát, Zerkovitz Béla világslágerré vált dalt írt róla.

Baz Luhrman is imádta a Moulin Rouge-ra korcsolyázó párt

A népszerű musical idén 17 éves, de egy olimpiai szabályváltoztatásnak köszönhetően ismét a figyelem középpontjába került.

Van különbség a bolti csipkebogyóteák között?

Van hát! Nekünk egy sajátmárkás termék ízlett a legjobban, amit ár/érték arányban is verhetetlennek találtunk.

Igazi kincsesbánya a vizelet

Elég sok mindenre felhasználta már a tudomány, de azért ne idd meg.

Nézd meg a férfi divathét legfurcsább ruháit!

Menő lesz plázacsávónak, bölcsésznek öltözni, de nem kopik ki a farmer és a csúnya cipő sem.