Az

Bakancslistához adom
It
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 135 perc, 2017

Értékelés:

318 szavazatból
Szerinted?

Egyenként eltűnnek egy kisvárosból a gyerekek. Derry gyászol, azután elfeledkezik a tragédiáról, csak hét gyerek képtelen kiverni a fejéből a rettegést. És a bohócot, aki talán felelős mindazért a megmagyarázhatatlan szörnyűségért, ami történt.
Ha ők heten idejében megértik, mi is történik velük, akkor talán megállíthatják a gonoszt... akinek ezúttal piros krumpliorra, és hatalmas, színes cipője van.
Bemutató dátuma: 2017. szeptember 7. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
tóthlászló ápr. 14. 08:56:12
A könyvet éppen most befejezve ismét azzal a probllémával szembesülök, hogy mennyire nehéz egy irodalmi művet filmi formába önteni. A könyv fantasztikusan finoman kidolgozott karaktereihez képest a gyerekek szinte megkülönböztethetetlenk, a könyv fantasztikusan gazdag élrtvilága a filmben teljesen hiányzik, a történések köré szervezik az alkotók a filmet (ami persze jogos, de a könyvben kulcsszerepet játszó szülők s a semmit nem látó környezet csak villanásszerű bemutatása miatt sokat veszít a néző). Ugynakkor annak, aki nem olvasta King regényét, feltehetően ez egy jobbfajta thiller, csakhogy a könyv a gyerekkori barátságokról és ezek utóéleetéről szól, ami a filmben 2 összeölelekzésre szorítkozik. Én egy igazaán adekvát, a regény szintjéhez közelítő filmes adapatációt láttameddig: Bratko: Mester és Margaríta című 10 részes művét.
4/10
olahmiki1959 febr. 02. 01:47:57 4/10 Előzmény User Friendly
Oké, ennyivel is többet tudok.
Viszont most már tényleg nagyon várom a folytatást!
Kösz!
User Friendly febr. 02. 01:34:32 Előzmény olahmiki1959
King ezt a regényt a 80-as évek közepén írta, eredetileg a 2. rész (a visszatérés Derrybe) játszódik akkor, az első rész 27 évvel korábban, kb a 60-as évek elején. Akkor még nagyon más világ volt amerikában (is).
Biztos lehetsz benne, hogy King tudta, mit ír le, mert végül is a saját gyerekkoráról írt.
Hogy kicsoda Pennywise, a rendőrség miért nem nyomoz az eltűnt gyerekek után és Derry lakossága miért fordítja el a fejét az eltűnések kapcsán, az a könyvben elég részletesen ki van fejtve. Hogy a filmből ezek kimaradtak, az a legkevésbé sem az író hibája.
A kritikád nem az írót, hanem a film készítőit illeti.
4/10
olahmiki1959 jan. 08. 01:51:31 4/10 Előzmény King Diamond
Köszi az infót!
Ezek szerint a film végét felületesen néztem-hallgattam meg, ugyanis ez teljesen elkerülte a figyelmemet. Elég nagy szégyen rám nézve...:)
Most viszont csak abban reménykedem, hogy a második részben választ fogok kapni néhány kérdésre, ami nyitva maradt.
Üdv!
8/10
King Diamond jan. 07. 23:21:22 8/10 Előzmény olahmiki1959
KIS SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Na, ezért (is) kell/vagy legalábbis ajánlatos néha utánanézni bizonyos dolgoknak egy-egy filmmel kapcsolatban (akárcsak néhány korábbi hozzászólást elolvasni, akár az én hozzászólásomat is). A film végén kiírják, hogy Stephen King's It, Chapter One, talán be is mondják magyarul is (a szinkronos verzióban), hogy első rész, amiből következik, hogy igen, már van egy második rész is, ami már magyar szinkronnal is elérhető. Igaz, azt még én sem néztem meg, de nem sokára tervben van. Egyébként, készült már egy film az Az-ból, 1990-ben, Tim Curry-vel a főszerepben (amúgy Pennywise karaktere sokkalta több, mint egy szimpla bohóc), ami majdnem 3 órás, és mindkét dimenziót együttesen bemutatja (amikor gyerekekként először vívnak meg Pennywise-szal, és amikor felnőttként, másodjára is találkoznak majd vele). Itt, az új két részben ezt különszedték, az első rész ugye azzal fejeződik be, hogy a gyerekek megállapodnak/esküt tesznek, hogy ha bármikor újra felbukkan Pennywise, egyszer s mindenkorra leszámolnak majd vele (és gondolom majd innen folytatódik a második rész, mikor már felnőttek lesznek, eltelik jó néhány év).
4/10
olahmiki1959 jan. 07. 04:48:49 4/10
Felemás érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban, de nagyon...

Semmit nem tudunk meg arról, hogy a bohóc miért csinálja azt, amit csinál.
Lesz második rész is?
Kérdezem, mert nem tudom: abból ki fog derülni az ok, a háttér, az előzmény, mert ebből a részből semmi nem derült ki.

Azt is tudom, hogy egy ilyen típusú horrorfilmben nem kell életszerűséget keresni, de azért
SPOILER IS LEHET BENNE
Meghal, illetve eltűnik néhány gyerek a film elején, és a rendőrség nem csinál semmit?
A szülők sem keresik őket?
Aztán - saját vélemény:
ha Amerikában egy zsidó gyerek fejéről valaki lekapja a kipát, és eldobja, másnap behívják a tettes szüleit az iskolába, és megkérdezik őket, hogy hogyan nevelik a gyereküket, kedves szülők!
Nem létezik, hogy ugyanabba az iskolába járó nagyobb gyerekek összeverjenek, vagy megvágjanak büntetlenül kisebb gyerekeket, pláne nem direkt zsidó gyerekeket, mert az már nem játék! Ott már kőkemény büntetés jár!
King ezt nem tudta, amikor ezt a történetet leírta???

Aztán.
Az agresszív srác elvágja az apjának a torkát, a lány megöli az apját, ennek semmi következménye nincs?
Az egész filmben egyetlen rendőri intézkedést, nyomozást nem láttam.
A gyerekeket sem vitték be kihallgatásra, megkérdezni őket, hogy mondják már el, mi volt ez az egész őrület!
A történet végén, ezután a gyilkolás után, a következő jelenetben azt kellett volna mutatni, hogy 200 rendőr kutyákkal fésüli át a környéket, leszállnak a kútba, centiről-centire lámpákkal végigvizsgálják az üreget, stb.
Már, ha valamennyire is figyelembe vesszük a realitást...

SPOILER VÉGE, MÁR HA EZ AZ VOLT...:)

Stephen King valamikor nagyon jó történeteket írt, ez nem tartozik közéjük, sőt!
Mostanában mindig az az érzésem, hogy újabban csak azért ír, hogy anyagi sikereket arasson, mert igazán érdekes, új ötlete már nem nagyon van, azokat már régebben megírta...:)
Kár...

Xxy92 2019 dec. 14. - 15:00:30
December 14. - Szombat
23:45 VIASAT6

Na, a mai napig kellett várni, hogy az HBO-n kívül más csatorna is leadja. :)
8/10
sorozatneked.hu 2019 szept. 25. - 22:15:50 8/10
8/10

Nagyon jó lett, végre egy Stephen King történet, aminek a filmes feldolgozásában nem kellett csalódnom. A karaktereket jól eltalálták, a gyerekek jól játszottak, poénos volt és egy-két helyen még ijesztő is. Persze mindent nem lehetett a könyvből a vászonra vinni, de azért így is érezhető volt az atmoszférája. Kíváncsian várom a második részét.
7/10
szimbol 2019 szept. 15. - 20:15:38 7/10
A közepesnél csak egy fokkal volt jobb, a horror műfajban. Egyáltalán nem volt sem nyomasztó, sem félelmetes. Pedig egy horror filmnél erre számít az ember. Viszont - ha eltekintünk a viszonylag kis számú ijesztőnek szánt jelenttől - nagyon szép ifjúsági film volt. Barátságról, összetartásról, szerelemről. Szépen volt fényképezve. Jól játszottak a szereplők. Ha nem lett volna benne a bohóc, úgy is jó lett volna.

Igazából szerintem a bohóc motivációja, meg a jelleme kellet volna, hogy a film törzsét képviselje, de ehelyett csak néha feltűnt itt ott, és "hú de haragszok, bántalak, meg megharaplak" - na és? Ennyi a személyisége, hogy a gyerekeket megijeszti, meg elrabolja? Meg a félelmére épít és abból táblálkozik? Erre egy sima gonosz ember is képes. Plusz túl könnyen sebezhető is volt. Megütik, vagy beleszúrnak egy vasrudat és akkor elszalad? Ez mi már?


10/10
E-Zsolesz 2019 szept. 08. - 14:40:31 10/10 Előzmény Naphinel
Pedig a könyvnek vannak indokolatlanul gusztustalan horror-elemei és nem odavaló szexuális abúzusai is. Amíg a film belefér a 18-as karikába, a könyv vagy egy teljesen könyvhű film X-et kaphatna.
10/10
Katalin Balog 2019 júl. 02. - 15:57:33 10/10
Szàmolom a napokat a màsodik rèsz bemutatòjàig
Naphinel 2019 máj. 26. - 20:13:44 Előzmény bubo
Az a rész a gyerekkorukban (is) van, úgy üldözték el idő előtt a démont...
bubo 2019 máj. 26. - 16:56:02 Előzmény Naphinel
Az a rész a felnőtt korukban van, vagyis az a második részben lesz valószínű. Egyébként a film hibája az, hogy valahogy nem merték bevállalni a nyilvánvalót, hogy lesz második része. Csak a gyerekkorra koncentráltak, ami még nem is volt baj, a gyerekek ráadásul baromi jól játszottak, és belegyömöszöltek mindent.:

az emberrablást, ahol voltaképp a felnőttkorukban Bill feleségét Audrey rabolják el (itt ugye Bevet gyerekként, az a könyvben nincs benne), eljutnak a fő rejtekére, ahova szintén csak felnőttként jutnak, kiderült, hogy miért lebegnek odalent, meg a lidércfény, Henry Bowers beesik a kútba, ami nem kizárt, hogy túlélt, de valahogy annak csodával határosnak kéne lennie és neki még fontos szerepe van a következő részben. Egyedül az eskü, ami utal a folytatásra, az alkotók mintha nem bíztak volna a sikerben s abban, hogy zöld utat kap a folytatás.


Naphinel 2019 máj. 26. - 15:50:25
Hmm... nem volt olyan borzalmas, épp csak a LÉNYEG ! (chüd) maradt le. De semmi gond nincs ezzel.

SPOILER!
Oké, azt értem, hogy nem akarták láttatni a nézőkkel, ahogy Bevet minden srác "felavatja" (mint a könyvben), de a többi mehetett volna, mert az, ahogy szembeszállnak a valódi formáját felvett "Az"-zal, határozottan az egyik legjobb része.
kovacskoko628@gmail.com 2018 okt. 07. - 22:06:59
Mit ne mondjak nem vágott földhöz! Szerintem a karakterek klisések és túljátszottak, a bohóc pedig inkább röhejes mintsem ijesztő és feltűnően pici:O nem beszélve arról, hogy kegyetlen hatásvadász a film is ez inkább teszi kínossá mintsem ijesztővé. Az eredeti 1990'-es szerintem sokkal jobb Tim Curryvel. Átlagos, egyszernézős tucat film. 10/6 de csak a látvány miatt
5/10
Károly Keresztesi 2018 szept. 24. - 13:03:13 5/10
Azt nem mondanám, hogy rossz film, de jónak sem nevezném.
Maga a történet nagyon bugyuta, gyerekek ijesztgetésére jó.
Lehet velem van a baj, és a liveleak.com-on túl sok szörnyűséget láttam már, de a lényeg, hogy én egy percre sem tudtam félni a filmen. Számomra inkább unalmas volt, a film közepére pedig már semmi újat nem tudott nyújtani, hiszen minden esetben ugyanazokkal a hatásokkal akartak félelmet kelteni amivel az első 10 percben is tették.
A gyerek színészek meglepően jók voltak, pedig általában nem szeretem a gyerek színészeket.
Naphinel 2018 szept. 12. - 16:38:39
Még jó, hogy ez NEM horror... a könyv legalábbis, ami alapján íródott nem az, hanem lélektani dráma - leginkább. :)
7/10
ResidentEvil 2018 aug. 29. - 18:28:06 7/10 Előzmény sawyerx
Teljesen egyetértek a véleményeddel.7/10.
7/10
sawyerx 2018 aug. 29. - 14:37:42 7/10
Ja és hagyjuk már azt a baromságot, hogy olvastad vagy nem olvastad a könyvet, leszarom, a film önmagában állja meg a helyét. Ha az étteremben rendelsz egy kaját és szar, ott sem érdekel, hogy a szakácsnak éppen szar napja van, vagy ez meg az, a végeredmény legyen jó.
7/10
sawyerx 2018 aug. 29. - 14:35:34 7/10
A hangulat és az operatőri munka nagyon bejött, de horrorként nálam megbukott. Először azt hittem, a bohóc magyar szinkronja lett ratyi, de angolra váltva is béna :D Kicsit több a film, mint az átlag jumpscar ijesztegetős zs horrorok, de csak mert nagyobb büdézsből készült.
A gyerekek nálam nagyon betaláltak, a magyar szinkron is tetszett, csak a zsidó és néger srácnak nem volt nagyon értelme a filmben, és ezt nem az etnikum miatt értem, hanem mert semmit nem adtak hozzá, nem volt érdemleges megszólalásuk sem. A négerrel azt hittem, többet akarnak, mivel az elején viszonylag kiemelték a kecskeölős vagy húsboltos résznél, de aztán nem kezdtek vele semmit. A kiscsajból és a törött kezű gyerekből viszont hatalmas színész lesz még, ők kiemelkedően jól alakítottak.
Továbbá meglepett, hogy egy ennyire agyonreklámozott blockbuster meglépte a durvább dolgokat, gondolok itt a beteg apára, az elmebeteg tinibandára vagy a sok káromkodásra. Ezek nekem hitelesebbé tették a filmet, nem finomkodtak, sőt, legtöbbet talán a néger gyerek kapott a veséjébe, ami a mai polkorrektség miatt kissé hihetetlen. Mondjuk azt nem értem, hogy mikor a bohóc szétvágta a dagi gyerek hasát, miért nem rohantak egyből az ügyeletre, hanem inkább parádéztak egyet egymással. Elég szép mély seb volt a háján.
Keveset tudtunk meg a természetfelettiről, és nem várom el, hogy egy folytatásos filmben mindent azonnal lelőjenek, de ez így kurva kevés volt. Pár újságcikk a múltból, aztán kész. A többit meg nyeljük le, mert a készítők most épp így gondolták. Azt a felesleges időt, amit a gyerekek sablon-keresgéléssel és sötétben mászkálással töltöttek, simán fordíthatták volna arra, hogy jobban bemutassák a karaktereket vagy valami pluszt szolgáltassanak a film mitológiájáról.
Összességében felüdülés volt egy ilyen minőségi filmet látni, ahol még van minőségi felvezetés, csak ez a felvezetés sok is volt és bizonyos oldalról kevés. Engem nagyon emlékeztetettt az Állj mellém! és a Stranger Things-re - utóbbiban a szemüveges gyerek főszerepet is alakít. Hangulat csillagos ötös, horror átlag közepes, karakterek viszonylag jók, sztori elmegy kategória, bohóc nulla.

7/10
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu