Harry Potter és a Tűz Serlege

Bakancslistához adom
Harry Potter and the Goblet of Fire
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-amerikai kalandfilm, 157 perc, 2005

Értékelés:

691 szavazatból
Szerinted?

Az új tanévben a tizennégy éves Harrynek nála idősebb, tapasztaltabb diákokkal együtt kell részt vennie a nemzetközi Trimágus Tusán, amelyre megmagyarázhatatlan módon egy ismeretlen nevezte be. Ám az iskolai verseny veszélyei elhalványulnak az immár bizonyossá váló tény mellett: Voldemort, a Sötét Nagyúr ismét színre lépett, és nemcsak hatalmát nyerte vissza, hanem emberi alakját is...
Bemutató dátuma: 2005. december 1. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Harry Potter
Ron Weasley
Hermione Granger
Draco Malfoy
Neville Longbottom
Cho Chang
Cedric Diggory
Fleur Delacour
Rubeus Hagrid
Voldemort
Albus Dumbledore
Alastor Mordon
Lucius Malfoy
Sirius Black
Perselus Piton professzor
Minerva McGonagall
Féregfark
Igor Karkarov
Madame Olympe Maxime
Barty Kupor
ifj. Barty Kupor
Argus Filch
Dean Thomas
Ginny Weasley
Arthur Weasley
Fred Weasley
George Weasley

Alkotók

Díjak és jelölések

 • BAFTA-díj

  2006
  Legjobb látványtervezés: Stuart Craig
 • BAFTA-díj

  2006
  Legjobb vizuális effektusok jelölés
 • BAFTA-díj

  2006
  Legjobb smink és maszk jelölés
 • Oscar-díj

  2006
  Legjobb látványtervezés jelölés

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Kritikán felüli 2023 aug. 10. - 14:32:01
A trió első interjúja 2000-ből. Nagyon édesek: https://youtu.be/EfQfMIBEBto
9/10
Predator32 2023 aug. 09. - 06:43:47 9/10
SPOILER
Azt hittem először a hosszából megítélne, hogy itt is van bővített változat, de picit csalódtam ebből a szempontból. A film jó volt, bár ezek a rendezői cserék eléggé meglátszanak a filmek, melyik rendező mire törekszik éppen, mit emel ki a filmből, Mike Newell elsiklott sok fontos részlet elől, és csak egy fél mondattal utaltak rá mi történik. Ott a kviddics világkupa döntője, vagy Barty Kupor halála, de még sorolhatnám, Fleur stílusát sem tudták visszaadni, Hagrid és Madame Maxime kapcsolata sem teljesedett ki, csak úgy valami volt.
De ha független filmként nézem, akkor viszont szuper volt, csak hát olvastam a könyvet kb. 17x.
10/9.
8/10
Atis88 2023 márc. 11. - 10:49:04 8/10
Ez is hozza a színvonalát a többinek, sőt a látvány még jobb is, tekintve, hogy fejlődött a technika, így a Cgi már élvezhetőbb és realisztikusabb, mint korábban.
6/10
The Cortez 2021 dec. 31. - 02:53:26 6/10
Látom megint elgurult a gyógyszer.
6/10
The Cortez 2021 dec. 29. - 22:56:48 6/10
Ez a leglátványfilmesebb, leginkább kalandmozisabb rész. Rengeteg mindent a kukába vágtak a regényből, vannak montázsok, akadnak betétdalok, fejlődött a CGI és megint csak ütősek a horrorisztikus részek.
Radcliffe még mindig kegyetlenül szar, ám társai hozzák, amit kell. Az új belépőket eltalálták: Gleeson szenzációs, Ralph Fiennes annak ellenére is korrekt a főellenség szerepében, hogy teljesen máshogy fest, mint a könyvben, David Tennant pedig zseniális, mondjuk csúnyán elpazarolták. Az alkotás legerősebb pontjai a mozgalmasabb jelenetek, vagyis a grandiózusra sikeredett 3 próba, a leggyengébbek meg a kínosan szánalmas képsorok, a kellemetlen poénkodások + a szekunder szégyenérzetet keltő romantikus szálak.
Vizualitásban jobban néz ki, mint az elődei, ugyanakkor történetileg sokszorosan alulmúlja az eredeti művet, mivel többször unalmasra vált a tempója, valamint eleve nem tudta hozni annak izgalmát plusz kidolgozottságát
1/10
DUNAWÖLD 2021 dec. 19. - 19:19:36 1/10
Ez a film a példája annak, hogyan dől be plagizalt tartalomnak az addig semmit el nem olvasó közönség.
10/10
Szümbül 2021 júl. 15. - 10:03:09 10/10
Nagyon szeretem. Minden HP részt sokszor láttam. Érdemes a könyvet is elolvasni. Sok olyan + van benne ami a filmekből kimaradt.
https://katfile.com/users/olli
Oh jajj 2018 jan. 02. - 17:41:15
Jól emlékszel.
cellasto 2018 jan. 02. - 17:13:46
patiszon nem szerepel ebben annyit, hogy emiatt gyûlölni kéne ezt a részt :)
ráadásul amennyire emlékszem, ez az alkonyat saga elõtt készült :)
9/10
nikato 2018 jan. 02. - 16:44:31 9/10
Ebben az nem tetszett, hogy végig a meccsrõl szólt, de az még hagyján, ami miatt ez a legkevésbé tetszõ rész: Robert \"Alkonyat\" Pattinson! Rühellem!!!!!
8/10
sorozatneked.hu 2017 dec. 26. - 23:22:15 8/10
Biztos sok mindent kihagytak a könyvbõl, mert ki kellett, például SPOILER-------------------
A végén a csatánál nem értettem, hogy miért jelentek meg a "szellemek" és miért mondta azt Dumbledore, hogy semmi sem hozza vissza a halottakat meg hogy Priori Incantatem. Szerintem azt a két mondat magyarázatot még elbírta volna a film, hogy mit is jelent ez: ha két testvérpálca párbajozik egymással, akkor az erõsebbik egyfajta visszhangot vált ki a gyengébbikbõl, azaz fordított sorrendben megjelennek, hogy milyen varázslatokat is használtak azzal a pálcával. Jelen esetben, hogy kiket öltek meg vele.
------------------
8/10
sorozatneked.hu 2017 dec. 26. - 23:15:45 8/10
8/10

Rosszabbra emlékeztem, de hozta az elõzõ részek színvonalát szerintem. Egyre komorabb és sötétebb a történet, kíváncsi vagyok, hogy a könyvben mennyivel többet tudok meg az egyes részekrõl. Viszont most már tényleg mélyrepülés fog következni emlékeim szerint, de nem baj, kitartok és még idén megnézem az összeset. :)
9/10
sawyerx 2017 aug. 07. - 20:59:51 9/10
Az 1-2 után a kedvenc Potter-filmem. Komor, de a varázslatos hangulat visszatért, a könyvbõl kihagyott szálakat jól összehozták, nem hagy maga után ûrt. Talán azt hiányoltam, hogy kihagyták a MAJOM-dolgot, ami valami manófelszabadítási mozgalom rövidítése, ami miatt Hermione picsog egy csomót, mert fel akarja szabadítani a házimanókat, akik a Roxfort konyhájában güriznek, és õk varázsolják fel a konyhából a nagytermi asztalokra a sok kaját. Amúgy a Kupor apa-fia szál lett eléggé lekunkorítva, de elég jól megoldották, esetleg még a minisztériumi nõ eltûnését raktam volna bele, elõrevetítette volna Voldi visszatérését, de most perpill más nagy hiányosság nem jut eszembe. A zenék jók voltak, a végén a jelenet, mikor a Harry vs. Voldemort harcnál megjelennek a pálcából Voldemort utolsó áldozatai, elég meghatóra sikeredett, fõleg mikor Cedric mondja a "vidd vissza a testemet apmának"-szöveget. Nálam ez volt az utolsó Potter-film, ami hozta a színvonalat, a többit már nem is nézem szívesen újra.
6/10
Csumbi 2016 dec. 04. - 17:33:15 6/10
Hát hol is kezdjem... Ez a film nagy csalódás volt számomra az Azkabani fogoly után. Egyszerûen ez a film logikátlan volt (*spoiler* pl. amikor egyik percben utálták Harry-t, másik percben mindenki neki szurkolt, vagy amikor a sárkányok megtekintésénél egyszerûen csak eltûnik az egyik szereplõ *spoiler vége*), unalmas (konkrétan úgy éreztem, mintha egy sorozat átvezetõ epizódja lenne), és sokszor úgy éreztem, mintha a színészek helyett amatõröket alkalmaztak volna. A ripacskodást még el is tudnám nézni, de miután Dobby-nál is tudnak egy idegesítõbb karaktert mutatni (az újságíró csaj), akkor már tudtam, hogy ez a film nem lesz jó. Ezeken kívül még volt sok más hiba is (pl. gyenge Marvel szintû poénok), de szerencsére a film végén tudott egy kicsit javítani a film, hisz ennyire még egyik Harry Potter rész sem keltette fel az érdeklõdésemet a következõ rész iránt. Ezeket együttvéve sajnos nem tudok ennek a filmnek 6-nál több pontot adni.
1/10
NOVAKENDRE 2016 ápr. 09. - 22:32:44 1/10
Szünetben kimentem vizet inni.
Csoda történt! A vízcsapból is a HP folyt!
Zsolt Szentpetery 2015 dec. 13. - 07:48:18
Kifér ide ez számokban hányszor volt a tv ben ez a film
boom49 2015 jún. 07. - 20:41:16
Az 1. részben (bölcsek köve) stáblista szerint van egy "akit nem nevezünk nevén" karakter, és mellette egy "voldemort"-ként szereplõ karakter, ezt értem én poénforrásként szándékosan félre itt.

Na ha a képet amin "akit nem nevezünk nevén" egyszervút vámpirizál berakod képnézegetõbe, és felhúzod a világosításd, megkapod az elõzõ hsz-ben lévõ képet, amin úgy néz ki az illetõ mintha bukkake történt volna.
Így lesz "bukkake-mort".
offtopic
cellasto 2015 jún. 07. - 09:51:31
hagyd rá,ez egy beteg állat....
borkasztik 2015 jún. 07. - 07:40:13 Előzmény boom49
Ki az a Bukkake-mort? :O
boom49 2015 máj. 16. - 15:14:15
Ideje megvizsgálni a filmeket egy új oldalról:

MENNYIRE HÕS A HÕS?

Mint tudjuk "a hõs" a mesékben attól "hõs", hogy legyõzi a gonoszt - és jobb ha mindenki félreáll, mert nincs olyan törvény, szabály, vagy etikai norma amit ennek érdekében ne szegne meg "a hõs".
A nekrofil hercegtõl a Hófehérkében a valószínûleg minden idõk legbetyárabb hõséig, Babszem Jankóig (hosszú lajstromába még védett természeti érték - feltehetõleg - utolsó példányának megsemmisítése is szerepel!) számtalan "hõs" bizonyította helytállását kardélre hányva erkölcsöt és társadalmi normákat.

De vajon hogyan áll ebbe a kérdésben Harry Potter [P] és kis csapata, Ron [R] és Hermione [H]?

R: -

H: -

P:
- az igazságszolgáltatás akadályozása, bejelentési kötelezettség elmulasztása


No ez a rész nem véletlenül talán a legjobb. Nem a folytonos robbantgatásokkal akar nagy lenni (bár ugye -2 fõszereplõvel nehéz is), és remek a rendezés. Meg Ginny is sokat szerepel (a diákok közül a széria jobb mellékszereplõi: Draco, Ginny, Luna, a Weasley-ikrek).
Ettõl függetlenül azért el kell gondolkodnunk hogyan is neveljük az ifjúságot!

Ebben a részben bukkake-mort nem szerepel.
Összes hozzászólás