Személy

Chris Rock

színész, forgatókönyvíró, rendező
Született: 1966. február 7. (58 éves) (Amerikai Egyesült Államok, Georgetown, Dél-Karolina)

Generációjának egyik legerőteljesebb komikus színésze, idáig három Emmy- és két Grammy-díjat nyert. Majd négy szezonon keresztül szerepelt saját, az HBO-n hetente vetítésre kerülő sorozatában, amely a hálózat egyik legnézettebb műsorává nőtte ki magát. A szerep 1999-ben meghozta számára a harmadik Emmy-díjat.


Ugyanezen a csatornán szerepelt három nagysikerű humoros showműsorban: a CableACE-díjjal jutalmazott Chris Rock: Big Ass Jokesban, a Bring the Painben, (amely meghozta számára első két Emmy-díját) és a Bigger&Blackerben.


Ezenkívül íróként is aktív és lemezei is jelentek már meg. Első könyve, a Rock This! 1997-ben felkerült a The New York Times és a The Wall Streeet Journal sikerlistájára is. Ő a kiadója az Illtop Journalnak, egy negyedévente megjelenő humoros magazinnak, amelynek szerkesztősége a washingtoni Howard egyetemen van.

Hozzászólások

1/10
HARCOS TIBI 2013 aug. 13. - 21:50:58 1/10
.
Ochoa 2011 jún. 18. - 20:56:37
A Beverly Hills-i zsaru 2.-ben feltûnik egy pillanatra a Playboy-os háznál mint parkolófiú. :)
DRusza 2007 aug. 27. - 23:48:41
Chris Rock legújabb filmje az I think I love my wife nagyon jól sikerült, rendezõ, forgatókönyvíró és persze fõszereplõ egyszemélyben, és végre ezúttal valamivel komolyabb szerepben. A családszeretõ és kétgyermekes férj, Richard Cooper kissé elbizonytalanodik élete folyásán, amikor felbukkan egykori barátnõje, Nikki (Kerry Washington). A munka unalmas, az asszony otthon nem akar szexelni, így nem is csoda, hogy Richard találkozgatni kezd munka mellett a szexi nõvel, de szigorúan mint csak barát. De mit is akar az élettõl valójában Richard, kell-e Neki ez a váratlan bonyodalom, avagy az unalmas, de kiszámítható élet az, amit akar? 7 év házasság után kötelezõ megtekinteni...