Programkereső

Aktuális mozifilmek Összes vetítés

LEGFRISSEBB CIKKEK

Depp kontra Heard

Hamarosan megszületik a döntés a Johnny Depp kontra Amber Heard ügyben

Az ügyvédek kinti idő szerint a május 27-i munkanap végén mondták el záróbeszédeiket. Nem volt könnyű dolguk, ahogy az esküdteknek sem lesz.

Évforduló

100 éve született az elképesztő Christopher Lee

A brit színész a horrorfilmek királya, majd Bond-gonosz, a sötét oldalra állt Szarumán és a kétszínű Dooku gróf, a való életben pedig pilóta és hírszerző, hogy idős korára metállegenda legyen belőle - és Johnny Depp haverja.

Kritikák

Mozipremier

Magyar sci-fibe magyar pálinkát!

Baranyi Benő Zanox – Kockázatok és mellékhatások című bemutatkozó nagyjátékfilmje kellemes meglepetés lesz azok számára, akikben zsigerből előítélet támad a magyar (műfaji) film szókapcsolat hallatán.

Mozipremier

Tom Cruise jött, látott és lerobbantotta a fejünket

Sikerült, amire kevesen számítottak. A Top Gun folytatása köröket ver az eredetire, és közben csutkára tolja a kerozint a nosztalgiarepülőn.

HBO Max Eric Bana remek visszatérő filmje

A szülőhazájában, Ausztráliában játszódó Aszály (2020) bő egy évtized után Eric Bana első igazán komoly, maradandó élményt nyújtó filmje. Csak egy poros kisvárost látunk és néhány megoldatlan gyilkossági ügyet.

Netflix Itt az új Netflix-dili: a lengyelek Viszkis rablós filmje

Eszelősen vicces lett A menekülés királya a dollárboltokat feltörő Zdzisław Najmrodzkiról.

Érdekességek

Háttér

Így lett a Top Gunból a melegfilmek klasszikusa

És ez részben Tarantinónak is köszönhető.

Messzi-messzi galaxisok

A Lucasfilm megígérte: nem lesz színészcsere, mindig Mark Hamill lesz Luke

Kathleen Kennedy tanult a Solo-film negatív fogadtatásából. Mostantól kezdve csak új történetek lesznek új szereplőkkel, de ha felbukkan egy ikonikus karakter, akkor ugyanaz fogja játszani, mint a régi filmekben – lásd Mark Hamillt a Boba Fettben vagy Ewan McGregort az Obi-Wanban.

Évforduló

10 dolog, amit nem tudtál A zongoristáról

Idén május 24-én volt 20 éve, hogy a Cannes-i Filmfesztiválon bemutatták Roman Polanski Oscar-díjas holokausztdrámáját, A zongoristát, melyről összegyűjtöttünk tíz érdekességet.

Összeállítás

Nem is gondolnád, hogy ezeket a filmeket a világ egyik legismertebb drámája ihlette

A mozikban Robert Eggers új filmje, Az Északi, ahol Alexander Skarsgård tulajdonképpen Hamletet játssza, csak Amleth néven, mi pedig összeszedtük a dán királyfi legjobb kalandjait.

Hírek

Minden, ami Disney

Hírek dögivel a Disney-től: Indiana Jones, Willow, Star Wars

Kaptunk egy-egy előzetest az Andor című Star Wars sorozathoz és a Willow folytatásához, egy menő Indiana Jones-fotót, továbbá megtudtuk, hogy Jude Law is csatlakozik a Star Wars-univerzumhoz.

Tévé

Jakupcsek Gabriella otthagyja az ATV-t

Ősztől már nem készülnek új epizódok a műsoraiból.

Fotó

Micimackó már nemcsak mézet nyammog, hanem embereket is öl

A csekély értelmű medvebocs pörölykalapáccsal gyilkolászik.

MeToo

Kevin Spacey a valóságban főgonosz, a tatárjárásról szóló filmben már nem

Kevin Spacey ellen négyrendbeli szexuális zaklatás miatt emeltek vádat Nagy-Britanniában, három férfi állításai alapján.

In memoriam

Egész Hollywood gyászolja a váratlanul elhunyt Ray Liottát

Jórészt Twitteren emlékeztek meg a színészlegendáról.

Gyász

Meghalt a Nagymenők sztárja, Ray Liotta

67 évesen hunyt el a színész, aki leginkább Martin Scorsese gengsztereposza révén lett híres, de elképesztő mennyiségű – és nagyon változó minőségű filmet készített élete során.

Most a moziban Összes vetítés

Mozi lista

Kedvenc mozik szerkesztése »

ELŐZETESEK

Filmes rendezvények

ITÁLIAI UTAZÁS 2022

Uránia Nemzeti Filmszínház - február 14.-június 22.

Immár negyedik alkalommal hirdetik meg az olasz tájakhoz, városokhoz kötődő vetítéssorozatot, amelyben új és klasszikus filmek segítségével, a Budapesti Olasz Kultúrintézet együttműködésével újból végigkalandozhatunk az Appennini-félszigeten, és felfedezhetjük az olasz filmművészet rendkívüli értékeit.

Titkos Mozi Fesztivál

Budapest - június 1-11.

A Titkos Mozi Fesztivál a titkos vetítések elvén alapul: ahhoz, hogy részt vehess az eseményen, a város különböző pontjain található rejtekhelyeken tudsz belépni a kiterjesztett valóságba.

SuliMozi

Kino Cafe, Művész, Puskin, Toldi, Tabán, Corvin - 2021/2022-es tanév

A Budapest Film iskolai programja a 2021/22-es tanévben is töretlen lelkesedéssel és sok remek filmmel várja a diákcsoportokat 6 mozijába, a Kino Caféba, a Művészbe, a Puskinba, a Toldiba, a Tabánba és a Corvinba.

VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál és Filmszemle

Gödöllői Királyi Kastély - május 27-29.

A háromnapos esemény ingyen látogatható, és unatkozni biztosan senki sem fog, mert a szervezők rengeteg mindennel készülnek a résztvevők számára!

Körhinta Filmfesztivál – Törőcsik Mari emlékére

Esernyős - június 10-11.

A Körhinta Filmfesztivált hagyományteremtő céllal először rendezik meg Óbudán, melynek keretében a magyar filmművészet egy- egy meghatározó alakjával foglalkozik az Esernyős.

Újrajátszás - Jankovics Marcell világa

Marczibányi Téri Művelődési Központ - június 10-12.

Jankovics Marcell szellemisége, tehetsége és generációkban nyomot hagyó alkotói munkássága előtt tisztelegve, háromnapos vetítéssorozatot rendeznek rövidfilmjeiből, tévésorozataiból és egész estés animációból. A programot kerekasztalbeszélgetések és gyerekkoncert kíséri.

Zsidó Művészeti Napok 2022

Több helyszín - május 19.-június 9.

A Zsidó Művészeti Napok egy multikulturális befogadó tér, ahol nemcsak keresztezik egymást, hanem a zsidó kultúra fókuszba állításával eggyé válnak a különböző művészeti ágak. A színház, a komoly-, és könnyűzene, az irodalom, a film, a tánc, amely műfajok mindegyike hangsúlyos a programsorozatban, a sokféleséget, az alkotók pedig a nyitott, és kreatív szellemiséget képviselik a produkcióikban. A minőségre garancia a mindenkor felkért művészek névsora. A Zsidó Művészeti Napok 2016 tavaszán került először megrendezésre Budapesten. Az új rendezvénysorozat a zsidó kultúra sokszínűségét változatos művészeti produkciókkal, több belvárosi helyszínen mutatta be az érdeklődő közönségnek. Az ismert kulturális terek, koncerttermek, színházak, és mozik mellett, mint például a Zeneakadémia, Uránia Nemzeti Filmszínház, Átrium Film-Színház, A 38 Hajó, BMC, a lazább atmoszférájú, erzsébetvárosi kulturális, gasztronómiai és szórakoztató terekben is különleges programok várták a látogatókat, köztük a Mazel Tov-ban, a Fogasban…  

10. Friss Hús Rövidfilmfesztivál

Toldi mozi - június 2-8.

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál állandó eleme a budapesti filmes életnek: a fesztivál elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása.

6. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Belvárosi mozi - május 24-28.

Újra az operatőröké a főszerep! A nemzetközi versenyben nagyjátékfilmek, dokumentumfilmek, rövid- és kísérleti filmek szállnak ringbe.

Jankovics Marcell retrospektív

Cinema MOM - június 2-7.

Miért fontos megismerni a múltunkat? Milyen útravalóval láthatjuk el gyermekeinket? Hogyan kapcsolódhatunk őseinkhez? Miként tagozódunk be jelen világunkba? Jankovics Marcell munkássága választ ad.

Ingyenesen nézhető magyar animációk gyermeknapra

online - május 26-29.

A FILMIO-n, a Nemzeti Filmintézet streaming platformján gyermeknap alkalmábólcsütörtöktől vasárnap estig ingyenesen nézhető a magyar animáció megteremtőjeként tisztelt Macskássy Gyula öt rövid mesefilmje és Dargay Attila Az erdő kapitánya című rajzfilmje.

Heti mozipremierek Összes premier

 • Damsel
  Aprócska lova és egy piás pap társaságában a jómódú pionír, Samuel Alabaster átszeli a vad amerikai határvidéket, hogy megtalálja elrabolt szerelmét, akit egy elvetemült gazember...
  Időpontok
 • Top Gun: Maverick
  Miután több mint harminc évet szolgált a flotta egyik legjobb pilótájaként, Pete „Maverick” Mitchell (Tom Cruise) most a neki leginkább megfelelő helyen van: vakmerő tesztpilótaként...
  Időpontok
 • Zanox – Kockázatok és mellékhatások
  A kétes eredetű házipálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel viszont lehetővé teszik az időutazást. Ráadásul más piákkal ellentétben nem előre, hanem a...
  Időpontok

várható premierek Összes premier

 • A kis Nicolas és az elveszett kincs
  A kis Nicolas remekül érzi magát a bőrében: otthon a papa és a mama, az iskolában pedig ott vannak a haverok, akikkel mindig valami csínyen törik a fejüket. Csakhogy a papát előléptetik,...
 • Badman – A nagyon sötét lovag
  Cédric, a hányattatott sorsú filmszínész bárhogy próbálkozik, nem sikerül elérnie a várt áttörést karrierjében… egészen addig, amíg egy véletlennek hála ölébe nem pottyan egy...
 • Hold 66
  Több évnyi elhidegült kapcsolat után Artemisnek vissza kell térnie Athénbe, mert édesapja egészségi állapota nem kielégítő. Ahogy felfedezi apja féltve őrzött titkát, egyszeriben...
 • Szerelmes nehézfiúk
  A szerelem a legváratlanabb helyeket bukkan fel. Szupermarketben, kisvárosi táncstúdióban, egy ízléstelen kanapén, vagy éppen a színpadon. Az észak-franciaországi kikötővárosban élő...
 • A játszma
  1963, Budapest. Az állambiztonság tisztje, Jung András (Nagy Zsolt), élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával (Hámori Gabriella) és az egyetlen dolog, ami előléptetését...
 • Az árva
  Az 1980-as évek végén járunk. A tizenöt éves jegyüzér, Qodrat Kabul utcáin tengődik. Nagy rajongója a bollywoodi filmeknek, és abban talál vigaszt, hogy kedvenc mozijeleneteibe képzeli...
 • Főzőtanfolyam (újra)kezdőknek
  Karin és a férje, Stan a 40. házassági évfordulójuk alkalmából egy hatalmas ünnepséget szerveztek. Miközben a barátaik a boldogságukra koccintanak, Karin rájön, hogy Sten korábban...
 • Jurassic World: Világuralom
  A Jurassic World rendezője, Colin Trevorrow új filmje, a Világuralom négy évvel azután játszódik, hogy a Nublar-sziget elpusztult. A dinoszauruszok most már világszerte az emberek között...
 • A szerenád
  A történet főhőse egy világot járó hanggyűjtő, aki egy faluba érve rátalál a rég várt szerelemre. A táncos lány meghódítása azonban nem kecsegtet túlzott reménnyel egy olyan ember...
 • A keltetés
  Tinja és családja élete látszólag tökéletes. A fiatal lány tehetséges tornász és kitűnő tanuló, amiről édesanyja rózsaszínbe csomagolt habosbabos vlog bejegyzései is tanúskodnak....
További premierek
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu