Harry Potter és a titkok kamrája

Bakancslistához adom
Harry Potter and the Chamber of Secrets
amerikai kalandfilm, 161 perc, 2002

Értékelés:

647 szavazatból
Szerinted?

Harry Potter nyári vakációja nem a legjobban sikerült. Mindezt tetézi, hogy megjelenik nála Dobby, a házimanó, hogy figyelmeztesse, nagy veszély leselkedik rá a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola falai között. Harry és Ron lekési a Roxfort Expresszt, amely visszavinné őket az iskolába, így a repülő autóval indulnak útnak, nehogy elkéssenek az új tanév kezdetéről. Harry csakhamar megint az érdeklődés középpontjában találja magát, ugyanis az iskolában új rajongói akadnak, köztük a Feketemágia-ellenes Liga professzora, Gilderoy Lockhart. Lockhart különös módon egyre gyakrabban mutatkozik Harry társaságában. De még Lockhart sem képes megállítani az új és minden eddiginél gonoszabb hatalmat, amely az iskolát fenyegeti.
Bemutató dátuma: 2002. december 5. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Harry Potter
Hermione Granger
Ronald Weasley
Albus Dumbledore okleveles főmágus
Gilderoy Lockhart
Minerva McGalagony igazgatóhelyettes
Madam Pomfrey
Perselus Piton professzor
Draco Malfoy
Petunia Dursley
Flitwick professzor
Lucius Malfoy
Vernon Dursley
Percy Weasley
Ginny Weasley
Molly Weasley
Arthur Weasley
Fred Weasley
George Weasley
Argus Filch

Díjak és jelölések

 • BAFTA-díj

  2003
  Legjobb hang jelölés
 • BAFTA-díj

  2003
  Legjobb vizuális effektusok jelölés
 • BAFTA-díj

  2003
  Legjobb látványtervezés jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Vídia. máj. 18. 10:25:23 9/10 Előzmény Péter Chupi
A hozzászólás moderálva lett.
7/10
Kit Fisto máj. 12. 18:13:17 7/10
Egyszer nézhető. Ebben a sorozatban minél régebbi, annál jobb. Myrtle vajon nem únja, hogy mindig a wc-ben van? :)
1/10
Péter Chupi 2018 márc. 15. - 20:07:20 1/10
A hozzászólás moderálva lett.
8/10
sorozatneked.hu 2017 dec. 04. - 00:44:36 8/10 Előzmény tedina
8/10

Ez a rész jobban sikerült, mint az elsõ. A gyermeteg poénokat elhagyták, cserébe kaptunk egy két félelmetes jelenetet. Persze pár kérdés itt is felmerül és bele lehetne kötni, de inkább a hangulatra és a történetre kell koncentrálni. Emlékszem arra, hogy az elsõ három rész tetszett a legjobban, utána sajnos lefelé ment a színvonal és a 7. rész elsõ fele volt a mélypont.
cellasto 2017 szept. 02. - 10:05:34
az a baj, hogy például az utolsó rész két részes lett, de mégis lényeges dolgokat hagytak ki belõle és szinte lényegtelen dolgoknak szenteltek 5-10 perceket...
Oh jajj 2017 szept. 02. - 07:25:43
Ez önmagában nem lenne baj, például a kétrészes utolsó részbõl az elsõ majdhogynem felesleges. Szinte unalmas.
Sokkal nagyobb bajnak tartom, hogy kerültek bele a könyv nélkül érthetetlen dolgok.

☆SPOILER ALERT☆
Pl. mikor Harry ott áll a prof szobájában és Hagrid szinte rájuk töri az ajtót azzal, hogy "nem Harry tette!"... amikor belép, ott a kezében egy döglött kakas. Miért?
A könyvben ugyanis le van írva, hogy Voldi kukaca fél tõlük, ezért próbálja elpusztíttatni õket a kiscsajjal, Hagrid meg valamit hókuszpókuszálni akar, hogy ezt megakadályozza, ehhez akart engedélyt kérni, ezért ment Dumbledore-hoz. És sok ilyen van benne.
9/10
terranova56 2017 szept. 01. - 17:44:50 9/10
Olvastam minden részét, nagyon nehéz volt letennem, mert aludni is kellett
Mindig nagyon vártam az új könyveket
Így voltam a filmekkel is
DE: a filmekkel van egy kis problémám, nagyon jók lettek, de szerintem minden könyv megért volna kettõ részt, ugyanis nagyon sok minden kimaradt belõlük, kicsit túl voltak zanzásítva
9/10
sawyerx 2017 aug. 07. - 20:25:14 9/10
Méltó folytatása az elsõ résznek, talán még jobb is, nálam a kedvenc Potter film, ebben még megvan az a gyermeki varázsvilág, bár kissé már horrorba fordulva.

Ami viszont itt sántít: a fõnixmadár a végén hogyan jut le a kamrába? Ha még van valami speciális érzéke, ami odavonzza Harryhez, a leomlott alagúton nem tud átmenni. Gondolom, azon a sziklás hasadékon jut le, amin a film végén felcibálja a gyerekeket és Lockhartot. De akkor meg az nem világos, hogy McGalagony elmeséli, hogy milliószor átkutatták a birtokot a kamra után, akkor abba a kibaszott hasadékba miért nem néztek bele? Amúgy meg a miniszter alig lépett ki Hagridtól az igazgatóval, a vadõrrel és Malfoy-jal, Harry és Ron egybõl zavartalanul kimennek az ajtón, követve a pókokat, és még oda sem néznek, elment-e a négyes csapat. Ez a két logikátlanság elég szembetûnõ, de ez még a legkorrektebb Potter-film.
BBali06 2017 júl. 01. - 06:56:35
Csatlakozva az elõttem szólóhoz, 3 év távlatából mikor utoljára láttam a filmet kb Dobby szörnyen idegsítõ. Annyit hangoskodik, hogy nem gyõztem úgy hallgatni, hogy halljam is, meg élvezzem is a filmet. Fõleg az elején. Ennyire hogy lehet valaki sügér, hogy ne üvöltözzön, ezt ha én megcsinálom itthon, a lakók székkel kiülnek a környékre, és hallgatják mi történik, ott meg egy emelet volt a különbség. De azért még mindig viszi a film a HP filmet közül a sort, itt az izgalmakra gondolok.
A könyv is jól van felépítve, úgyhogy azt még nem rontották el. 10/10
8/10
Csumbi 2016 dec. 04. - 09:41:50 8/10
Folytatva a Harry Potter filmek újranézését rájöttem, hogy nagyon nem emlékszem egyik filmre sem. A Harry Potter és a titkok kamrája még nagyjából meg volt nekem, de idáig azt hittem, hogy ez a Félvér Herceg, de nem is ez a lényeg. Az elsõ részhez képest sokkal felnõttesebb volt (kevesebb volt a gyermeteg jelenet, ami meg volt, azt is szórakoztatónak találtam). A karakterek ebben a filmben is jók voltak egyet leszámítva: Dobby-t. Dobby karaktere nagyon idegesítõ volt (már-már Jar Jar Binks szintjét ütötte a Star Wars-ból). Lehet szándékosan volt ilyen, de nekem lehúzta egy kicsit a filmet. A zenék szokás szerint nagyon jók voltak, és a erõteljesebb konfliktusok pedig tovább mélyítették a karaktereket. Ha Dobby nem lett volna idegesítõ, akkor 10/9, de így csak 10/8.
ceia 2015 aug. 08. - 14:34:45
LOL
ceia 2015 aug. 08. - 14:33:49
Az elsõ öt rész címének szokásos formátumához visszatérve (HP és a valami valamije), lehetne a következõ rész címe: Harry Potter és a nézõk unalma. :)
boom49 2015 máj. 08. - 13:10:05
Ideje megvizsgálni a filmeket egy új oldalról:

MENNYIRE HÕS A HÕS?

Mint tudjuk "a hõs" a mesékben attól "hõs", hogy legyõzi a gonoszt - és jobb ha mindenki félreáll, mert nincs olyan törvény, szabály, vagy etikai norma amit ennek érdekében ne szegne meg "a hõs".
A nekrofil hercegtõl a Hófehérkében a valószínûleg minden idõk legbetyárabb hõséig, Babszem Jankóig (hosszú lajstromába még védett természeti érték - feltehetõleg - utolsó példányának megsemmisítése is szerepel!) számtalan "hõs" bizonyította helytállását kardélre hányva erkölcsöt és társadalmi normákat.

De vajon hogyan áll ebbe a kérdésben Harry Potter [P] és kis csapata, Ron [R] és Hermione [H]?

H: (a film felében kómában fekszik)
- lopás

R:
- emberrablás
- lopás
- személyiséglopás
- fegyveres emberrablás
- súlyos testi sértés (valakinek el kellene beszélgetnie Ronnal)

P:
- szökés a törvényes gyámtól
- lopás
- személyiséglopás
- fegyveres emberrablás
- ritka természeti érték elpusztítása (minek jár az ilyen varázslatot tanulni ha megsemkísérli használni amit tanult?)
- egy házimanó felszabadítása (anyagi kár okozása, csalás/megtévesztés)
robicsek2 2015 márc. 17. - 15:20:21
Egyetértek
robicsek2 2015 márc. 17. - 15:19:44 Előzmény tedina
Egyet értek ! Nekem az elsö 3 rész a kedvencem, persze a többit is szeretem, de ezekben még nem csak a bánat van és a nyomasztó érzés, hanem vidámság is.

Ha ez tetszett, ajánlóm a http://www.port.hu/az_ifju_sherlock_holmes_es_a_felelem_piramisa_young_sherlock_holmes/pls/w/films.film_page?i_film_id=57303

Ezen is érezni Chris Columbus munkásságát. Persze ebbe kevesebb a vidámság.
BBali06 2015 márc. 17. - 10:04:28 Előzmény Larvitar
Mr Weasley varázsolta el a kocsit, ez a filmbõl nem, de a könyvbõl kiderül. (tudom, hogy nem olvastad a könyveket, csak magyarázatképpen)
8/10
Larvitar 2015 febr. 16. - 08:04:13 8/10
Szeretem a HP filmeket, ez is nagyon jó, és élvezhetõ. Dobby aranyos benn. :) 10/8.

---SPOILER---
Elég nagy vízcsövek lehetnek a Roxfortban, ha elfér benn egy ekkora Baziliszkusz... :D Ez már alapból vicces, de itt van némi ellentmondás, mert a folyosón bénította le az embereket és nem a vízcsövekben... A kék kocsihoz sincs magyarázat, hogy miért mozog magától. Ez nem derül ki a filmbõl.
tedina 2014 dec. 06. - 15:56:13
Nem értem egyes kommenteket, de nem az én dolgom mások megítélése.
Úgy gondolom ez az egyik legjobban élvezhetõ Harry Potter rész. Elõször is, mert még gyerek volt a fõszereplõ, másrészt meg azért, mert ennek a résznek még volt története és nem csak a rossz elleni harcról szólt. 40 éves fejjel ugyanúgy évezem, mint a 9 éves fiam.
BBali06 2014 aug. 21. - 07:53:07
http://www.hotdog.hu/harry-potter/p9
Ismét jó volt a film :)
Remélem néztétek valahogyan
BBali06 2014 aug. 20. - 10:06:29
Ma este vetítik :) Ha van rá idõtök, nézzétek meg, de ezúttal úgy, hogy van felépítve a feszültség és a ,,kaland". Lassan indul, rejtelmes, sejtelmes, és a végén csúcsosodik ki, egy brutális 2 percben.

***SPOILER***
Az, amikor kiveszik Hermione kezébõl a könyvlapot, és rájönnek, hogy a pókok legnagyobb ellensége egy óriási kígyó, egy baziliszkusz. És rájönnek, hogy hogyan történtek a merényletek.
***SPOILER VÉGE***

Szóval hajrá.
Összes hozzászólás
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás