Westworld

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai tévéfilmsorozat, 2016

Értékelés:

138 szavazatból
Szerinted?

Az HBO nagyszabású sorozata a science-fiction, a western és az akciófilm elemeit ötvözi, a mesterséges értelem hajnalán játszódik, és a bűnbeesés evolúcióját mutatja be. A történet Michael Crichton kultikus fantasztikus filmjének, a Feltámad a vadnyugatnak az újragondolása. A tíz részből álló széria egy vadnyugati kalandparkban játszódik, ahol a látogatók a legsötétebb vágyaikat is kiélhetik android ellenfeleiken. Egy végzetes hiba következtében azonban elszabadul a pokol.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Richard Kovács szept. 02. 09:04:54 9/10
Rég láttam ilyen jó sorozatot! Kicsit sok benne a gyilkolászás, de hát erről szól tulajdonképpen. A második évad valamivel gyengébb lett.
gmanarts júl. 21. 11:12:30
A 2020-as 3. évad mutatós előzetese: https://www.youtube.com/watch?v=64CYajemh6E&t=3s
4/10
biroilonka jan. 10. 15:43:17 4/10
Gyerekek ez a második évad akkora zagyvaság, gagyi story megoldásokkal... Jujjj... 10-4
Bruce2000 2018 dec. 12. - 12:48:44 Előzmény Querelle82

Töltsd le torrent oldalról, többön is fent van (Majomparádé, nCore, stb.) mind a két évad SD-ben, HD-ban .
Querelle82 2018 aug. 22. - 09:00:06
Számomra az a legnagyobb problémája, hogy folyamatában kellene végignézni a 2.évad összes részét, hogy könnyen érthető legyen.Így elaprózva hajlamos vagyok elfelejteni, úgy a hatodik rész környékén, hogy mi is volt az előzmény.Annyira meg azért nincs türelmem, hogy részenként megkeressem az előzményt.
1/10
csizzz 2018 aug. 11. - 08:00:45 1/10 Előzmény freeware
Nem azért nehéz megérteni, hanem mert a leghitványabb sorozat.
Jó lett majdnem, csak aztán mégsem.
Tényleg pont olyan béna, mit a Lost, szerencsére abból csak 2 részt láttam, valami füstöt üldöztek az őserdőben, vagy az embereket üldözte a füst? Mindegy. Sajnos ebből végoignéztem 2 évadot, rászedtek a szuper színészekkel.
Elvesztegetett idő volt. Lost time.
9/10
freeware 2018 aug. 01. - 20:00:25 9/10
Ez egy jó sorozat, csak nehéz megérteni mert több idősíkon fut.
5/10
baromarc666 2018 júl. 10. - 14:08:42 5/10
Ekkora elképesztő nagy fa@ságot. Ez legalább annyira zavaros és felesleges sorozat mint a Lost.
abisztriczky 2018 jún. 26. - 20:47:58
????***SPOILER***
Most akkor William is robot? A legvégén nekem úgy tünt.

Lesz folytatása? Szerintem úgy fejezték be, hogy benne van a folytatás lehetősége.
herdav 2018 jún. 24. - 19:24:44 Előzmény elefes1
hát ha hulladék nem is, de a második évad messze elmarad az első évad zsenialitásától
neofery76 2018 jún. 23. - 22:51:52 Előzmény gyorgypecsi
Mennyire igazad van. Szerintem egy beteg sorozat. Nagyon beteg. Amúgy sajnos erre ment rá a Trónok szarja és a fekete vitorlák is. Primitív faszfelállító hülyeségek.
1/10
elefes1 2018 jún. 19. - 15:22:44 1/10
egy hulladék lett ez a sorozat
gyorgypecsi 2018 jan. 07. - 18:53:44 Előzmény harnas1207
"Tipikus modern sorozat! Meztelenséggel és gyilkolással eladja magát, ez kell a kis igényû nézõknek. Az elsõ 1-2 részben mindent bedob, hogy megfogja az embert, majd eteti a szappanoperával, miközben szerencsétlen várja az évadzáró katarzist." - Meztelenség és gyilkolás nélkül is eladná magát!! Mert maga a történet kiváló!
Egyébként a meztelenségnek és a gyilkosságnak, a gyilkolásnak is van (szimbolikus) jelentõsége a sorozatban. De az, aki csak a "csöcsöket meg a vért" látja ebben, az ezt nem fogja érteni. Továbbá a vadnyugat, mint olyan, nagyon nehezen képzelhetõ el banditák, bank- és vonatrablók, valamint revolverek és lövöldözések nélkül. Melyik vadnyugati film olyan, amelyekbõl ez kimarad?

"Emellett a sztori gagyi és rég lerágott csont." - szerintem ez igaz lehet kb. az összes krimire. Gyilkosság történik, a gyilkos rejtõzködik, a rendõrség helyszínel, nyomoz, üldözi a gyilkost, aki menekül. Aztán elfogják a gyilkost, a zsaruk örülnek - problem solved. Ennyi erõvel sok-sok sorozatnak, filmnek semmi értelme, felesleges legyártani ennyit, eleég lenne évi 2-3 az egész világnak Hollywood-ból. És akkor a könyvekrõl, regényekrõl, novellákról, vagy a magyar filmekrõl, sorozatokról nem is beszéltem.


"teli van logikai buktatókkal" - ami nem logikai buktató, hanem több idõsíkon játszódik a történet. Mint írtam, figyelni kell és nyitottnak lenni a sci-fire. Akinek a a pattogatott kukorica a kedvenc étele és ritkán eszik ennél bonyolultabb ételt, az nem fogja soha megérteni, miért olyan finom egy csülök pékné módra, miért olyan remek dolog a tó parton bográcsban halászlevet fõzni.

"A jelenetek nagy része pedig teljesen röhejes a történet szempontjából, csak a nézõknek való magyarázást szolgálja." - mert melyik az a film, amelyben nincs töténet mesélés, amiben nem kell dolgokat magyarázni? Mert ahogy látom, szükség van erre, sokaknak egyszerûen még így sem ment át a történet lényege, nem volt meg sok a mondani valójából. Elgondolkodtató a sorozat, de nem való mindenkinek.
Fõleg annak nem, akinek ez a sztori már túl sok és ezért elmondja minden rossznak a port.hu-n. Nekik kellene egész nap 60-as/70-es években készült csehszlovák, NDK-s sorozatokat néznie, aztán felfrissülésnek mehet nekik a brazil és indiai (http://www.mbc.net/en/mbc-bollywood.html) sorozatok százai.
gyorgypecsi 2018 jan. 07. - 18:38:50 Előzmény Palyika
Szerintem 10/10.
Az a helyzet, hogy folyamatosan van történés - legfeljebb fonalat vesztettél. Ok, talán a középsõ részek kevésbé izgalmasak, de az eleje határozottan érdekes, a vége pedig (utolsó 3 rész) fantasztikusan jó! Semmi esetre sem említeném egy brazil szappanopera szintjén, de aki erre a szinvonalra, történeti bonyolultságra számít, az rossz sorozatot néz és csalódni fog.
gyorgypecsi 2018 jan. 07. - 18:33:38 Előzmény abisztriczky
Igen, lesz, 2018 április/május az amerikai bemutató várható idõpontja...
https://youtu.be/qSFZW5efo6M
gyorgypecsi 2018 jan. 07. - 18:28:39
Kedves Petterson,

azt kell mondjam, ez a sorozat nem neked szól. Ahogyan a sorozatban a labirintus sem az embernek való. Szerintem inkább a fiatalabb generáció (20-40 év) a célközönség, egy 50-60 éven felüli már kevésbé érti a technológiai, jövõbe tekintõ, vagy a jövõben játszódó filmeket, történeteket.

\"Hát nem tudom... megnéztem az elsõ évad elsõ részét... egyrészt elaludtam rajta kb 10 perc múlva... aztán újra kezdtem nézni már ébren... valahogy egy mukkot nem értettem belõle.. ki kit miért ölt meg, egyáltalán miért és hogyan ugráltak mindenféle helyszínekre. Egyszer egy vadnyugati kisvárosban, aztán hirtelen valami laboratóriumban vannak.. Szóval valahogy nekem nem tetszett, nem tudott lekötni és valahogy se füle se farka nem volt az egésznek... \"

Le kell ülni a tv elé és meg kell nézni a részeket. Figyelni kell, s néha gondolkodni a történteken. Nem adnak a szánkba minden egyes info morzsát. Gondolkodnia kell a nézõnek és összerakni a mozaikokat.

A Westworld NEM egy Columbo, vagy Derrick, de még csak nem is egy Dallas, amelyek megteszik akár háttérzajnak és nem veszít semmit az ember, ha kimarad pár perc az egyes részekbõl. Ez annál sokkal-sokkal komoyabb, sokkal nagyobb horderejû! Szerintem az egyik legjobb, amit a HBO összehozott! Az újkori sorozatok közül az HBO és a NETFLIX készíti a legszinvonalasabbakat, amelyek mögött komoly munka van, összetett a történet, s nem csak egy 5 perces novella megfilmesítése. Itt nem elég csak leülni a tévé elé, hanem akár a nézõ (aktív) részese a történeteknek.

Az elsõ 2 rész lebilincselõ az arra nyitottak számára! És innen aztán nincs megállás. Talán az 5. és 6. részek kevésbé izgalmasak, de ott is van bõven új információ a történetben. A vége pedig, a 8., 9., 10. részekben annyi az újdonság és a fordulat, hogy felfogni is nehéz!
E-gon 2017 dec. 10. - 12:00:04
Éjjeltõl nézem, most tartok a 9. résznél.
Az eleje, míg nem tudatják velünk mi is történik, mi a környezet, valóban kissé unalmasnak, és vontatottnak tûnhet.
Nincs narrátor, aki felvázolná elõre a történéseket. Nekünk kell rájönnünk.

Nagyon tetszik a sorozat. Már alig várom mi lesz a megoldás, a válasz, mivel fogják lezárni az évadot.

Biztosan elsõk közt leszek, aki a 2. évadot nézi majd.:)
Waikato 2017 nov. 26. - 22:28:31
Szerencsére egyhuzamban néztem meg az egész elsõ szezont, így közben nem volt alkalmam beleolvasni a sok kommentelõs találgatásba (meg nyafogásba) ami minden létezõ fórumon körbevette az egyes részeket. Kíváló szinészi alakítások, izgalmas képi világ, és bár az android tematikában semmi újdonság nincs, de így is kellemesen nézhetõ (és itt nem a számolatlanul felbukkanó csöcsökre gondolok.)
Negatívum hogy az Arnold-Bernard-Ford-Dolores négyszöget túlbonyolították, eléggé káosz lett a végére ez a szál a sok képzelgéssel, halucinációkkal/emlékezéssel.
A legjobb jelenet számomra a 4.rész zárópárbeszéde volt Hector és Maeve között, õk ketten mindenképpen kellenek a második évadba is.
Petterson 2017 nov. 22. - 05:31:08
Hát nem tudom... megnéztem az elsõ évad elsõ részét... egyrészt elaludtam rajta kb 10 perc múlva... aztán újra kezdtem nézni már ébren... valahogy egy mukkot nem értettem belõle.. ki kit miért ölt meg, egyáltalán miért és hogyan ugráltak mindenféle helyszínekre. Egyszer egy vadnyugati kisvárosban, aztán hirtelen valami laboratóriumban vannak.. Szóval valahogy nekem nem tetszett, nem tudott lekötni és valahogy se füle se farka nem volt az egésznek...
Andrew8 2017 júl. 23. - 20:39:28 Előzmény skan
Ugyanaz a zeneszerzõ szóval max magától tud lopni. :D
Összes hozzászólás
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás