Személy

Francis Ford Coppola

Született: 1939. április 7. (78 éves) (Amerikai Egyesült Államok, Detroit, Michigan)


Értékelés:

53 szavazatból
Szerinted?

Linkek:
Vélemény:


2010. november 18. 01:54
Két rendezőóriás, Francis Ford Coppola és - távollétében - Jean-Luc Godard is megkapta a hétvégén az Amerikai Filmakadémia tiszteletbeli Oscar-díjait a Los Angelesben megrendezett díszvacsorán Hollywood krémjének jelenlétében.
"Csodálatos. Itt az egész családom, minden barátom és a kollégáim. Nem is lehetnék boldogabb" - jelentette ki Coppola az Irving G. Thalberg Emlékdíjat átvéve.

A 71 éves rendezőnek George Lucas, a Star Wars atyja nyújtotta át az elismerést, aki méltatásában "fivérének" és "mentorának" nevezte Coppolát. "Francis sohasem félt megtenni mindazt, amiről úgy gondolta, hogy szükséges művészi látomása megvalósításához" - emelte ki Lucas.

Coppola a hetvenes évek elején A keresztapa I. és II. részével alapozta meg legendás filmrendezői státusát. Hat évtizedes pályafutása alatt további olyan világhírű alkotások öregbítették hírnevét, mint a Magánbeszélgetés, az Apokalipszis most, illetve A keresztapa-trilógia befejező része. Az olasz-amerikai családba született, New Yorkban felnőtt filmes producerként többek között Lucas Amerikai Graffitijén és lánya, Sofia Coppola Elveszett jelentés című románcán is ...

2010. február 7. 18:03
ott van fekete villám címen

2009. június 21. 13:33
válaszolok: nem, ő az apukája.:)

Összes hozzászólás