Programkereső

heti fesztiválok

Cirkuszok Éjszakája 2024

Fővárosi Nagycirkusz, július 20., 19:00

Idén is eljön a Cirkuszok Éjszakája, amikor kibővítik a futó előadásukat több mint 90 percnyi izgalmas műsorral! Július 20-án, 19 órától kezdődik a varázslat. Aki aznap jegyet vásárol a 19 órától kezdődő „Csillagok, égbeli tűk” című műsorra, még 90 pernyi extra cirkuszi műsort kap ajándékba!  Várnak titeket akrobaták, légtornászok, bohócok és sok más különlegesség! Ne hagyjátok ki ezt az egyedülálló alkalmat!  Csatlakozzatok és élvezzétek a cirkusz varázsát!.

Borszerda

Magyar Nemzeti Galéria, 31-ig

A Magyar Nemzeti Galéria egyik legnépszerűbb programsorozata idén is várja a képzőművészet és a bor iránt érdeklődő látogatókat. A rendezvény ismét színes programot kínál júliusban: szerda esténként különleges kiállítások, izgalmas tárlatvezetések, élő zene, borkóstoló és csodálatos panoráma várja a művészet rajongóit. Az idei Borszerdák tematikái a közelmúltban megújult állandó kiállítások köré épülnek. Az egyes esteken az érdeklődők megismerhetik Csontváry Kosztka Tivadar festészetét, az 1945 utáni művészetet bemutató Lépésváltás – frissítve! című tárlatot, az 1800 utáni Nemzetközi Gyűjteményt, valamint a 20. századi magyar művészetet bemutató Modern idők című kiállítást. A Borszerdák közönsége a múzeum kiállításain a magyar képzőművészet legfontosabb alkotásaival találkozhat, többek között Munkácsy Mihály, Csontváry Kosztka Tivadar, Rippl-Rónai József és Maurer Dóra remekműveivel, valamint az 1800 utáni Nemzetközi Gyűjtemény legjelentősebb darabjaival is, olyan kiemelkedő mesterek alkotásaival, mint Paul Cezanne, Claude Monet, Camille Pissarro, Auguste-Pierre Renoir vagy Hantai Simon. A programsorozat történetében újdonság, hogy a felkért borászatokhoz most minden alkalommal csatlakozik az adott tájegységből egy-egy magyar natúr borászat is. Július 10-én a Szent György-hegyi Szászi Birtok és a Bencze Birtok, július 17-én a Somló hegyi St. Margit Pincészet, illetve Jász Laci Pincéje, július 24-én a nyugati országrészből a Pannonhalmi Főapátság Borászata és az Unger Bormanufaktúra, július 31-én pedig a Hajós-Bajai borvidékről a Koch Pincészet, valamint a Sziegl Pince mutatkozik be.

TáncPark

Millenáris, július 19-ig

2024-ben ismét TÁNCPARK!Vedd fel újra a ritmust a TáncParkban, a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein. Kóstolj bele a flamenco, a tangó, a kortárs és a hagyományőrző magyar táncokba 2024. július 11-19. között Buda legnagyobb, ikonikus rendezvényhelyszínén, a Millenárison.  

Benczúr Kerti Esték

Benczúr-kert, augusztus 31-ig

Júniustól egészen augusztus végéig ismét fülbemászó dallamok és feledhetetlen előadások töltik meg a Benczúr Kertet!  

Óbudai Nyár 2024

Óbuda, több helyszínen, szeptember 16-ig

Június 14-tól szeptember 16-ig sztárfellépőkkel, szuper koncertekkel, izgalmas filmekkel, kézműves sörfesztivállal, családi és gyerekprogramokkal és egyedülálló strand-élményekkel várják Önöket az Óbudai Nyár rendezvényein. Tartsanak velük ingyenes programjaikon.

filmfesztiválok

Csillagok háborúja-nyár

Corvin mozi, augusztus 15-ig

A nemzetközi Star Wars-napon, vagyis május 4-én indul a jegyelővétel a Corvin mozi nagyszabású sorozatára, amelyben levetítik az úgynevezett Skywalker-saga összes mozifilmjét. Június 13-án kezdődik a sorozat az idén 25 esztendős Star Wars I. rész – Baljós árnyakkal, aztán sorban vászonra kerül az előzmény trilógia, s az 1977-ben indult, első hármas, valamint a Disney-féle folytatások is. Jegyek május 4-től!

Szánsájn Fesztivál 2024

Cirko-Gejzír, augusztus 28-ig

Minden nyáron szemlézik az elmúlt évek legjobb filmjeit a Szánsájn Fesztiválon. Idén rekordhosszúságú, 12 hetes sorozatot szerkesztetek. Nyaralj a Cirkóban, és nézz meg mindent, amit év közben kihagytál, vagy amit még egyszer szeretnél megnézni!A Cirko-bérlet ezekre a vetítésekre is érvényes természetesen, és fröccsöt vagy szörpöt is kínálnak a filmek mellé. Ha nincs bérleted, de 30 év alatti vagy, akkor 30% kedvezményt biztosítanak számodra egész évben a teljes árú jegyből! Részletes program

zenei fesztiválok

9. Fesztivál Akadémia Budapest 2024

Budapest több helyszínen, július 21-ig

Világsztárok összjátékát, a magas szintű örömzenélés élményét és nemzetközi, pezsgő fesztiváléletet hoz a fővárosba a 9. Fesztivál Akadémia Budapest 8+1 napon át, július 14-21. között – egy nulladik nappal kiegészítve július 13-án - Kokas Katalin Liszt-díjas hegedűművész, Érdemes művész és Kelemen Barnabás Liszt- és Kossuth-díjas hegedűművész művészeti vezetésével. A fesztiválprogramot idén megelőzi július 4-14. között a rangos Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny Shlomo Mintz elnökletével. A Fesztivál Akadémia Budapest programjai számos különleges helyszínen várják az érdeklődőket, így a Zeneakadémián, a Millenium Házában, a Magyar Zene Házában, a BMC-ben és Budapest legszebb templomaiban is lesznek koncertek. A fesztivál díszvendége Alessandro Baricco, aki először érkezik Magyarországra a Fesztivál Akadémia Budapest meghívására, tart előadást és egy beszélgetésen is részt vesz. A Dohány utcai Zsinagógában a fesztivál kiemelt eseményeként a magyar holokauszt 80. évfordulója alkalmából világsztárok részvételével rendeznek emlékkoncertet. A Fesztivál Akadémia Budapest különleges vállalása minden évben, hogy a fesztivál teljes hossza alatt mesterkurzusokra kerül sor a résztvevő világhírű művészek vezetésével.

Tér-Zene a Kossuth téren

Kossuth tér, augusztus 29-ig

A Tér-Zene elnevezésű ingyenes, szabadtéri koncertsorozat 2024-ben is kivételes zenei programmal várja a Kossuth térre látogatókat.  Koncertek:július 4. - A Pénzügyőr Zenekar koncertjejúlius 11. - A Zenélő Budapest vendégműsora – Campanelli Harangjáték Együttes július 18. - Budapesti Filharmóniai Társaság – Trio Flauticello és Hűvösvölgyi Ildikó színművésznő július 25. - Budapesti Filharmóniai Társaság – Tuba kvartett•augusztus 1. - Magyar Hang Zenekaraugusztus 8. - A Zenélő Budapest vendégműsora – Káldi Kiss András operaénekes és a Con Fuoco klarinét kvartettaugusztus 15. - Zenei utazás határok nélkül – Szenthelyi Krisztián baritonénekes, Faludi Judit csellóművész és Demeniv Mihály tangóharmónika-művész koncertjeaugusztus 29. - A Pénzügyőr Zenekar koncertje

10 éves Akvárium Klub terasz

Akvárium Klub, augusztus 29-ig

Május 8-tól visszatér a 10. születésnapját ünneplő Akvárium Klub egyik legjobban várt programsorozata, ahol minden szerdán és csütörtökön különleges zenekarok és DJ-k színesítik majd a hétköznap estéket a belváros közepén, az Akvárium Teraszon.  A 10 éves Akvárium Klub szervezésében fellépnek majd: Adis Is OK, Andras Bader & Beta (A.B. Solute), Be Massive Djs, Bérczesi Róbert, Candyman Da Marquis & Danny L, Csongor Bálint szólóest feat. Cséry Zoltán, Daniel Ban & Daniel Santiago (Pure Lust), Dj Venom & Turner, Glitter Disco, Járai Márk, Kaláka, Kale Lulugyi, Keyser, Lázár Tesók és sokan mások.

10. Jubileumi Cziffra György Fesztivál

Több helyszínen, május 24.-2025. február 22.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!Jól emlékszem arra a pillanatra, amikor 2016-ban útjára indult első eseményével a Cziffra György Fesztivál. A közönség szeretetének, lelkesedésemnek, a támogatók és munkatársak odaadó tevékenységének köszönhetően hamar híre ment a fesztiválnak és évről évre grandiózusabb eseménysorozatot tudtunk megvalósítani. Fontos mérföldkő volt a 2021-ben Cziffra György születésének 100. évfordulóját ünneplő jubileum, amely megnyitotta a kapukat a nemzetközi együttműködések előtt is. Névadónk szellemisége és zenei öröksége kiemelt nemzeti kulturális érték, így mára a Cziffra György Fesztivál Európa legnívósabb fesztiváljaival, szimfonikus zenekaraival és művészeivel dolgozik együtt, valamint a liszti ideológiát valló kiemelkedő magyar zeneművészeket foglalkoztatja. A kezdetektől fogva kiemelt figyelmet szánunk a fiatal zenei tehetségek felkarolására, díjakkal, koncertlehetőségekkel, mesteriskolákkal segítjük a tehetségük kibontakoztatását. A 2024-2025-ös évadban 10. jubileumát ünneplő fesztiválon hazánkba látogatnak majd legendás művészek, különleges egyedi produkciók születnek magyar művészekkel, megismerheti a közönség a legifjabb zenei nemzedéket és az Egyesült Királyságban és Norvégiában is jelen leszünk. Minden törekvésünk azon nemes eszmét szolgálja, hogy Cziffra György művészeti öröksége hazánk kulturális esszenciájának éke legyen és a világhírű művészek koncertjei által örömöt adjon a közönségnek, valamint jövőképet a fiatal zeneművészek számára. (Balázs János, Kossuth-díjas zongoraművész, művészeti vezető)

vidéki fesztiválok

33. Művészetek Völgye

Kapolcs, július 19-28.

33. alkalommal ünneplik 10 napon át a zenét, a táncot a színházat, az alkotás örömét az ország szívében, a Művészetek Völgyében, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden. A Művészetek Völgye egy tíznapos, összművészeti fesztivál, ahol a koncertek felszabadultsága és a csodálatos balaton-felvidéki környezet mellett 10 napon át részese lehetsz egy igazi alkotó közösségnek. A Művészetek Völgye épített színpadok helyett három falu, Kapolcs, Taliándörögd és Vigánpetend utcáit, épületeit, intézményeit varázsolja koncerttéré, galériává és színházzá, megtöltve azokat közel 2000 programmal. További részletes programok: https://www.muveszetekvolgye.hu/programs

VeszprémFest 2024

Veszprém, július 16-20.

Jazz, pop, rock, soul, folk, elektro-swing, klasszikus- és jazz improvizációk a VeszprémFest 2024-es programjában. Július 16-20. között Gregory Porter, a Toto, Paloma Faith, a Milky Chance, valamint a Caravan Palace koncertezik a História kertben felállított nagyszínpadon, Snétberger Ferenc pedig három nap, három különböző műsort ad elő a Jezsuita Templomkertben.

East Fest Mezőtúr 2024

Mezőtúri Városi Strandfürdő és Fedett Uszoda, július 17-20.

Idén júliusban végre ismét találkozhattok! Július 17. szerdától négy napon keresztül, egészen vasárnap délig várnak szeretettel benneteket egy igazi fesztiválozós nyaralásra.Idén is a jól megszokott helyszínen, a Mezőtúri Városi Strandon és a mellette lévő hatalmas ligetben, gyönyörű, parkos környezetben találkozhattok a magyar könnyűzenei élet élvonalbeli előadóival. Sőt, 2024-ben két nemzetközi előadó is tiszteletét teszi az East Festen!    

Fehértone Fesztivál 2024

Kunfehértó, július 17-21.

Nyár, zene, strand. Írjátok be a naptárba a 2024-es dátumot: július 17-21. , Kunfehértó tó-fürdőFehértone fesztivál!

DumaFüred Fesztivál 2024

Balaton Szabadidő és Konferencia Központ Balatonfüred, július 19-28.

Élvezd a Balaton-partot és a nyaralást a Dumaszínház humoristáinak és hűsítő poénjainak társaságában! A legnagyobb nevek, és a legütősebb sztorik idén is Füredre látogatnak, a Balaton Szabadidő és Konferenciaközpontba! Ne maradj le, nézd őket az első sorokból!  

Jam Jazz Fesztivál

IV. Béla király főtér, július 20-21.

Július 3. hétvégéjén a jazz zene kedvelői idén is „csemegézhetnek”. 5 koncert, neves fellépők, borok, koktélok, fagyi és más finomságok a gyönyörű főtéren. Esténként a kivilágított szökőkút csak fokozza a hangulatot. Fellép a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann, jön Kollányi Zsuzsi és a Pély Barna Band is Szulák Andrea vendégénekessel. A hétvége időbeosztása: 07.20., szombat18.45 Myrtill és a SWINGUISTIQUE21.00 Sárik Péter Trió & Falusi Mariann23.00 Kollányi Zsuzsi 07.21., vasárnap17.45 Voga Viki Quartett20.00 Pély Barna Band – vendég: Szulák Andrea