?>

Programkereső

SZÍNHÁZ PREMIEREK A HÉTEN

PSYCHÉ- FELEDI PROJECT

Psyché előadással indítja az évadot a Feledi Project

Feledi János vezette Feledi Project Psyché című, a beteljesületlen szerelem és a ragaszkodás tragédiájáról szóló előadását szeptember 25-én a Nemzeti Táncszínházban láthatja a közönség.

Utolsó színházjegyek

Jegy
Vadméz
szept. 19. 19:00 - Belvárosi Színház - Budapest
Jegy
Hurok
szept. 20. 20:00 - Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Budapest
Jegy
Machbeth
szept. 22. 18:00 - Soproni Petőfi Színház - Sopron
Jegy
Nyaralás
szept. 22. 19:00 - Nemzeti Táncszínház - Budapest
Jegy
Othello
szept. 23. 20:30 - Soproni Petőfi Színház - Sopron
Jegy
Pillangó
szept. 24. 17:00 - Soproni Petőfi Színház - Sopron
Jegy
Agyigó
szept. 24. 19:00 - FÉM Arts & Café - Budapest
Jegy
Bolha a fülbe
szept. 24. 19:00 - Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - Dunaújváros
Jegy
Anka
szept. 24. 20:00 - Soproni Petőfi Színház - Sopron
Jegy
Bolha a fülbe
szept. 25. 19:00 - Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - Dunaújváros
Jegy
Rebeka
szept. 25. 19:00 - B32 Galéria és Kultúrtér - Budapest
Jegy
Psyché
szept. 25. 19:30 - Nemzeti Táncszínház - Budapest

OKTÓBERI BEMUTATÓK

Jegyajánló

7 új étteremmel várja a látogatókat a budapesti ÁRKÁD

Megnyitotta kapuit a Food Loft a budapesti ÁRKÁD-ban, ahol hét új étteremben nemzetközi ízek várnak, a Kölyökpark pedig teljessé teszi a családi kikapcsolódást.

SZEPTEMBER 19., CSÜTÖRTÖK

Billy Elliot - a Musical

Erkel Színház - 19:00

A Magyar Állami Operaház 2015 februárjában jelentette be, hogy repertoárjára veszi Lee Hall és a Grammy-díjas Elton John darabját. A musical a három Oscar-díjra is jelölt Billy Elliot című film történetére épül, amely egy szegény sorba született tehetséges kisfiúról szól, akinek családja hallani sem akar arról, hogy egy általuk ismeretlen terepre, a balettszínpadra lépjen. Az Opera a musical műsorra tűzésével küldetést is teljesít: cél, hogy a legújabb generáció érdeklődése felébredjen a tánc, azon belül is a klasszikus balett iránt.

Semmit se bánok

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café - 19.30

Székely Csaba maga mondta, hogy színdarabjai írásakor különösen érdeklik a sorstragédiák, a megtépázott, tönkrement egzisztenciák, illetve bármiféle – családi, társadalmi – hatalmi mechanizmus működése, az emberi manipuláció természetrajza. A Semmi se bánok főszereplője az egykori román titkosrendőrség ma már nyugdíjas tagja. De a mű nem az ügynökkérdést tárja fel, hanem – egyebek mellett – azt: a diktatúra szolgálattevőjének régi bűnei hogyan hatnak rá a mában.

SZEPTEMBER 20., PÉNTEK

Honderű

Pesti Színház - 19:00

Három sokat meg­élt öreg­úr ba­rát­nő­jük­nél, An­na­ma­ri­nál ta­lál­koz­nak, hogy egy be­csü­let­be­li ügy vé­gé­re jár­ja­nak. Spiró György így ír nagy­si­ke­rű ko­mé­di­á­já­ról: „A ke­resz­tény kö­zép­osz­tály leg­jobb­ja­i­ról írtam meg a Hon­de­rűt, és na­gyon sze­re­tem. Jó volt ár­nyal­tan és pon­to­san fo­gal­ma­zó sze­rep­lők lel­ké­ből meg­szó­lal­ni az ál­ta­lá­nos szel­le­mi rom­lás­ban, jó volt el­időz­ni e bölcs és ta­pasz­talt em­be­rek kö­zött.” 

Hurok

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - 20:00

Először Puzzle címmel írt Kerékgyártó darabot, majd ebből készült a szerző Hurok című regénye. Bagossy László a darabnak a  Stuttgarti Theater tribühnében rendezett német nyelvű előadásába a regényből is beemelt részeket. Annak az előadásnak a szövege alapján készült, ez a magyarországi ősbemutató. Az előadás kegyetlenül éles reflektorfénnyel pásztázza a magyar társadalom szinte teljes keresztmetszetét.

SZEPTEMBER 21., SZOMBAT

Mi történt Baby Jane-nel?

Hatszín Teátrum - 19:00

Henry Farrell regénye és színdarabja alapján. A Delta Produkció előadása. Az egykori gyereksztár, Baby Jane és húga, Blanche összezártan él egy házban, ahová rajtuk kívül csak a házvezetőnő jár be. Blanche, aki nagy színésznőként elhomályosította Baby Jane sikereit, ám egy baleset óta tolószékben tölti napjait, megadó szelídséggel tűri infantilis testvére egyre gonoszabb tréfáit. Mi a titok, ami összeláncolja őket? Kinek a bűnéért vezekelnek mindketten? A horror-történet regényben, filmen, színpadon egyformán hátborzongató őszinteséggel beszél az emberi egymásra utaltságról.

Liliom

Vígszínház - 19:00

Molnár Ferenc remekműve, a Liliom 110 éve hódítja meg a világ színpadait. Julika és Liliom szerelmének legendája megihlette a világ nagy művészeit. Orson Welles rádiójátékot, Fritz Lang filmet rendezett, Ingrid Bergman pedig eljátszotta Julikát. A Vígszínházban Csortos Gyula és Varsányi Irén vitték sikerre Molnár életművének egyik legkülönlegesebb alkotását. Legutóbb feledhetetlen Liliom volt Kaszás Attila és Julikája, Eszenyi Enikő. A szívszorító történet két főszereplője most Hajduk Károly és Szilágyi Csenge.

Bemutatók Összes bemutató

A sharenting csapdája, avagy ezért nem jó ötlet kitömni a közösségi médiát a gyerekeddel

Szakember mondja el, hogy milyen szempontokat mérlegelj, mielőtt kiposztolsz egy képet a gyerekedről.

Így néz ki a tökéletes nő – és persze a tökéletes férfi

Szépségideálok jönnek-mennek, de mindig van egy „tökéletes”, akire hasonlítani akarunk. Vagy még sincs?

Így őrli fel a nőket a család és a munka összeegyeztetése

Akármi van, a gyerekek napi gondjai az anyára maradnak – ezt valahogy figyelembe kéne venni a munkahelyeken.