Programkereső

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ONLINE KONCERTEK ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

Komoly

A Cziffra Fesztivál Ifjú-Tehetség díjasai 2.

március 6., szombat, 17:00

Cziffra örökségének egyik legfontosabb eleme a fiatal művészek szárnybontogatásainak segítése – a koncerten fellépő ifjú muzsikusok ugyan tudásukra nézve már szinte kész művészek, mégis könnyen lehet, hogy a nagyközönség ezen a koncerten találkozik velük először – és jegyzi meg őket egy életre. Egy biztos: a három fiatal a barokktól a 20. századig terjedő színes műsora a felfedezés izgalmát és örömét kínálja majd minden zenerajongónak.

Komoly

Óbudai Danubia Zenekar

március 6., szombat, 19:00

Az elmúlt évek legsikeresebb zeneszerzőportréi a BMC-ből, élő koncertközvetítésen. A házigazda Eckhardt Gábor lesz, a programot pedig ezúttal Ön állíthatja össze!

Jazz

Bágyi Balázs New Quartet feat. Pocsai Kriszta

március 6., szombat, 20:00

A dobos-zeneszerző Bágyi Balázs a magyar jazz-élet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze. Több alkalommal vett részt turnén az Amerikai Egyesült Államokban és az egyetlen magyar jazz zenész, aki rendszeresen koncertezik Kínában.

Komoly

Howard Williams és a Pannon Filharmonikusok

A Kiengesztelődés című hangverseny zenei anyaga március elején nyilvánvalóan egyrészt az újrakezdés, a szimbolikus tavasz parafrázisa is lehet. Ezen a hangversenyen minden mű valamiképpen az üdeségről vagy éppen az új lendületről szól. Ugyanakkor szinte egyértelműen és könnyen juthatunk egy mélyebb, komolyabb áthalláshoz-megértéshez is, ennek egyik kulcsa maga a brit karmester személye.

Pop

Quimby Plusz-Mínusz Koncertfilm RÁADÁS

március 6., szombat, 20:00

Mi történik Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarával egy világjárvány idején? Hogyan birkózik meg a Quimby frontemberük távollétével? Erről szól ez a koncertfilm, amelyben Livius, Dódi, Faszi, Fefe és Szilárd őszintén vall az elmúlt egy év érzelmi hullámvasútjáról.

Komoly

Cantemus Vegyeskar

március 6., szombat, 18:00

A hangverseny a Cantemus Vegyeskar Fresco című új albumának anyagát mutatja be, mely gyönyörű, színes tablót fest a XVI. század legszebb reneszánsz motettáiból. A különleges, 360 fokos közvetítés lehetővé teszi, hogy Ön otthonában élhesse át a speciális Cantemus élményt, mintha ott ülne a körben álló énekesek között.

Népzene

Folklór filmklub: Balladák filmje 2.

március 6., szombat, 20:00

Kallós Zoltán erdélyi folklorista portréján keresztül az élő folklór (bemérés, csíksomlyói búcsú, énekesek, balladamondók) Ceaucescu Romániájában.

Rock

Don Gatto

március 6., szombat, 20:00

A Végállomás színpadán zúz egy hatalmasat a Don Gatto!Készítsd be otthon a sört, bort, pálinkát és bulizz a szobádban egy hatalmasat!

Elektronikus

SuperDolls 茶の湯 session

március 6., szombat, 21:00

Master és keverés Yuuki Ayane, Animix Music Workstation - Nagoya, Japán, 2021 március 3. Nozomi Kishi - JPN - electronics, loopsRuslan Zerkalo - UKR - electronics, loopsSyporca Whandal - HUN - Ready-made instruments, electronics, voice mixZachary Itnom - ISR - electronics, loops

Elektronikus

Pszeudo-Party Vol. 13. | Jaffa Surfa |

március 6., szombat, 21:00

Ezen a héten a hazai elektronikus zenei szcéna nemzetözileg is magasan jegyzett figurája, a producerként és dj-ként is mindig megbízható minőséget szállító Jaffa Surfa lesz az Edirh stream-sorozatának vendége.

✰ ✰ ✰ HÍREK ✰ ✰ ✰ KLIPEK ✰ ✰ ✰

ÚJ KLIP

Prédikátor & Amen - Íme az ember

Ecce homo, vagyis Íme az ember! Pajor Tamás evangéliumi kifejezést ültetett át 2021-be, és páratlanul sikerült. A polihisztor Prédikátor életigenlő szerzeményétől azonnal jobb kedvre derülünk, hiszen frappáns szövege, ritmusos alapja és a klip garantálják a mosolyt, miközben óriási életigazságokat tartalmaz. Klasszikus!

REUNION

Újjáalakult a Kelemen Kvartett

Jonian Ilias Kadesha hegedűművésszel és Vashti Mimosa Hunter csellóművésszel újra összeállt a legendás Kelemen Kvartett.

ÚJ ALBUM Ferenc Snétberger, Keller Quartett: Hallgató

A Hallgató egy izgalmas, megható lemez gyászról és transzcendenciáról, amely megkoronázza Snétberger Ferenc és a Keller Quartett eddigi közös munkáját.

TÁMOGATÁS Ismét gyorssegélly a jövedelem nélkül maradt művészeknnek

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) a vírusjárvány kezdete óta harmadik alkalommal döntött rendkívüli szociális támogatási keretről. Ennek értelmében 60 millió forintot különített el a pandémia miatt meghosszabbított hatósági korlátozó intézkedések következtében nehéz helyzetbe került előadóművészeket megsegítésére. A megítélhető összeg az eltartottak számától, az egy háztartáson belüli egyéb jövedelmektől függően 50 ezertől 140 ezer forintig terjedhet.

REKONSTRUKCIÓ

Barbra Streisand, helló Dolly!

Egyszerre régi és egyszerre új. A covid sokakból kihozta, hogy rendezgesse az archívumát.

FONÓ

Átadták a Fonó-díjakat

11+1 kategóriában ismerték el a közönség és a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt zenészeket, lemezeket, programsorozatokat. Az életműdíjat Dresch Mihály kapta.

ÚJ DAL

Visszatér a Darkside

Úgy tűnik, hogy mégis visszatér a Darkside, vagyis Dave Harrington és Nicolas Jaar kollaboratív projektje.

JÓTÉKONYSÁG

Fábián Juli kamaszkori rajzaival folytatódik a #savethebackstage kampány!

A kampánynak még nincs vége! Az eddigi kettő mellett még két, különleges minta válik elérhetővé a savethebackstage.hu-n és a Popshop.hu kínálatatában.

online programok

Szombati aktuális

Programkínálat tekintetében ez a nap a sokszínűség jegyében telik. Válogass hát te is kedvedre a gyerekprogramok, koncertek, színházi előadások közül.

Szégyen és gyalázat, de a rendszert csak a nevelőszülők embersége tartja egyben

Illúziók, sallang és masni nélkül, saját tapasztalatai alapján írt könyvet a nevelőszülőségről Stájn Emma szociális szakember.

Így lettem tudatosan táplálkozó húszévesből Mentes Anyu

Amikor valaki a szükségből erényt kovácsol, és receptjei nemcsak az ételérzékenységre adnak megoldást, hanem a válogatós ízlés próbáját is kiállják.

Mészáros Lőrincről neveztek el teret Budapesten, a nyolcadik kerületben

Az aprócska tér csak 70 éve viseli Dózsa György alvezérének nevét, aki a felkelésben betöltött szerepe miatt máglyán végezte.