Igazából szerelem

Bakancslistához adom
Love Actually
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol romantikus vígjáték , 129 perc, 2003

Értékelés:

1398 szavazatból
Szerinted?

A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.
Bemutató dátuma: 2003. december 4. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • BAFTA-díj

  2004
  Legjobb férfi mellékszereplő: Bill Nighy
 • Golden Globe-díj

  2004
  Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória jelölés
 • BAFTA-díj

  2004
  Legjobb brit film jelölés: Richard Curtis
 • BAFTA-díj

  2004
  Legjobb női mellékszereplő jelölés: Emma Thompson
 • Golden Globe-díj

  2004
  Legjobb forgatókönyv jelölés: Richard Curtis

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Filmek szerelmese jún. 09. 19:51:59 10/10
Ez a film minden, csak nem szirupos maszlag. Romantikus a film, ez igaz, de akkor a én életem is gáz, mert olyan nagyon szép és romantikus! De ahogy Karen viseli a keserű csalódottságot, Srah-nak esélye sincs a boldogságra, annyira erős benne a családi kötelességtudat. Daniel egy olyan fiúnak próbál az apja lenni, aki nem is a vér szerinti gyereke, Nataliet szó szerint megalázza az amerikai küldött, de még a környezete is, a kiöregedett rocker próbál a felszínen maradni...Hát ha ez szirupos....! Én imádom a humorát! Még ha keserű is. Pl testdublőrök
8/10
Highlanders 2023 dec. 31. - 23:26:26 8/10
A fiatal K.Knightley vérlázítóan gyönyörű ebben a kissé szirupos filmben,de miatta tőlem 8 pont.
8/10
fclariss 2023 dec. 26. - 14:48:07 8/10
Többször is láttam, most újra megnéztem, ahogy korábban is, most is kicsit soknak és feleslegesnek tartottam a gusztustalan szexista jeleneteket, amiknek semmi köze a szerelemhez, de túltettem magam rajta, kárpótolt a sok nagyszerű kedvenc színész fölsorakoztatása, akik a néha idétlen szituációkat is elviselhetővé tették a filmben. Számomra a legszerethetőbb páros a nevelőapa és a kisfiú voltak....
10/10
experte 2023 dec. 24. - 00:18:32 10/10
Nekem nagyon tetszett! Szeretem ahogy össze van rakva a jelenetek a párbeszédwk. Amikor odajön a fickó táblákkal az sírós! Óriási soha rosszabb karácsonyi filmet. 😃
7/10
Skall 2023 dec. 20. - 18:15:56 7/10
Merőben túlértékelt film, ám ez nem azt jelenti, hogy rossz lenne. Szerencsére fenn tudja tartani a figyelmet a több szálon való futása miatt, többek között ez is teszi egy igazán különleges karácsonyi filmmé. De természetesen amellett sem lehet elmenni, hogy nem kicsit valószerűtlen és helyenként kínos. De egyszer kötelező megnézni.
10/10
Petrapetrus 2023 nov. 10. - 09:52:55 10/10
Már lehet szavazni Csankó Zoltán Jászai Mari-díjas színművészre, aki ezzel párhuzamosan hazánk egyik legszebb orgánuma (szinkronhangja, hangoskönyv-felolvasója) is. Többek között Ő Colin Firth (Jamie) magyar hangja. Idén immár harmadjára [!] Kaszás Attila-díj jelölt lett – ám ezidáig sajnos még mindig nem sikerült megkapnia. Nagyon szépen és nagy szeretettel kérek mindenkit, hogy aki hozzám hasonlóan úgy érzi, hogy most már tényleg nagyon-nagyon megérdemelné ezt az elismerést, az segítse Őt hozzá egy-egy szavazattal. Ha valaki, akkor Ő nagyon megérdemelné!...

Köszönöm szépen, ha segítenek / segítetek ebben a szép célban!

Hivatalosan itt lehet szavazni Facebook és/vagy Google fiók segítségével: https://kaszasattiladij.hu - egészen 2023. november 30-a éjfélig!
7/10
Dörflinger 2023 szept. 28. - 20:55:03 7/10
Több szálon futó film, és ami a lényeg, szerintem szórakoztató.
A végén, a szálak összefutása nem tetszett.
7/10
7/10
InteriorLulu 2023 máj. 26. - 17:33:53 7/10
Még valamikor 2008 körül láttam a filmet, és úgy maradt meg bennem, hogy bár erősen érzelgős, de hatásos és szórakoztató. Most újranéztem, és hát... igen, az ember, az egyszeri néző változik másfél évtized alatt, változik vagy minimum árnyalódik az ízlése, az értékítélete, változnak a referenciapontjai...

A kifejezés, ami most a film alatt motoszkált bennem, és amivel a leginkább jellemezni tudom, a bárgyú. Kétségbeejtően bárgyú a szituációk döntő része, emellett az egész (még mindig) olyan csöpögős, szirupos, túlontúl érzelgős. Plusz jellemzően rettentő közhelyes. Így aztán már nem is különösebben szórakoztam rajta - Atkinson csomagolós jelenete, ami tényleg vicces, Billy Mack karaktere is nagyjából az, és ennyi, mármint ami szerintem a jó humort illeti.
A lapos karakterek és gyakran nevetségesen gyermekded szituációk sokaságában talán csak két dolognak van itt mélysége: kisrészben Sarah épp csak felvillantott hátterének a fogyatékos testvérével, nagyobbrészben pedig a házaspár Karen és Harry (Thompson és Rickman) kapcsolatának. Ez utóbbi olyan jól megírt, olyannyira fajsúlyos, a mindig veszettül jó Emma Thompson pedig annyira brilliánsan hozza az elhanyagolt és megcsalástól rettegő asszony karakterének minden rezdülését, hogy már önmagában ez a kapcsolatszál többet ér, mint ezen kívül az egész film...

Pedig attól még, hogy romantikus vígjáték, lehetne akár kitűnő is (értsd nem bárgyú, nem szirupos, maximum ha itt-ott közhelyes, ellenben nagyrészt tényleg eredeti és tényleg vicces ): Lesz ez még így se, Négy esküvő..., Felejtsd el Párizst!, Egy fiúról... - hirtelen ezek jutnak eszembe, de persze bőven vannak még ilyenek.
1/10
DUNAWÖLD 2023 máj. 21. - 17:02:04 1/10 Előzmény chrissCoke
Átverés, aminek mindenki bedől.
1/10
DUNAWÖLD 2023 márc. 25. - 22:17:30 1/10 Előzmény DUNAWÖLD
Magamnak mondom...
Bedőltem elsőre.
A rossz megérzéseim ellenére.
Azóta kibogoztam a megérzéseket:
A hátam borsódzik azóta is Kura Nightly hamis, fogsorszponzor mosolyàtól és más belecsempészett irdatlan ordas hamissàgoktól.
Kár ezért a filmért...
Lehetett volna igazi is,
az egyetemes , túlàradó igaz érzés megvalósítója is.
A youtube- on talàltam meg a magyaràzatot, megfogalmazva a rossz megérzéseimet.
6/10
The Cortez 2022 dec. 25. - 14:03:06 6/10
A jobban sikerült karácsonyi mozik közé tartozik, de szintén helye van az igényesebb romkomok toplistáján. Műfaja nem kizárólag az utóbbi, hanem pluszban még dráma is, ami néhány igen depresszív, lehangoló jelenetben nyilvánul meg.
A sztori sok szálon fut, így közülük jó pár a háttérbe szorul, de szerencsére csak az érdektelenebbek. A cselekmény egyik legnagyobb pozitívuma, hogy fontos szerepet kap az ünnepek előtti időszak. Az alkotók többnyire szórakoztató karaktereket írtak, és 1 rohadt erős stábot, pontosabban 1 igazi sztárparádét válogattak össze, amelyben a legtöbbször Bill Nighy lopja el a show-t. A poénok még sokadjára is ütnek, mivel a filmet a jellegzetes angol humor járja át. A vegyes stílusú, karácsonyi, illetve nem karácsonyi track-ek ugyancsak feldobják a hangulatot.
Sajnos akadnak kínos beszólások, nyálasabb részek, levegőben lógó sztoriívek, továbbá a lehúzó képsorok nélkül egyaránt élvezetesebb lett volna a film, ám a történet valahol mégis csak azt mutatja be, hogy nem mindenkinek boldog a Karácsonya.
10/10
fczolika 2022 dec. 24. - 19:00:22 10/10
Még mindig 10/10
Moziban láttam először és örök emlék és nagy kedvenc marad.😁🌲
Ivy00 2022 aug. 21. - 12:00:15 Előzmény chrissCoke
A film nem hulladék, legfeljebb neked nem tetszett. (Hiszen már előre eldöntötted.) Akinek a Reszkessetek betörők "libabőr', annak nem is való. :)
1/10
chrissCoke 2022 aug. 21. - 00:44:34 1/10
Jaj nekem ez a film tipikusan az volt amit vagy 10évig nem nézte meg,mert 10ismerősből 9 odavolt érte.Ami mindig gyanús és főleg olyanok akiknek a barátok közt is jó sorozat.Szóval nagyon nem éreztem hogy ezt látni akarom.Pedig a brit filmekért odavagyok hisz a legjobb filmeket,színészeket adják a szakmának.De ebben giccsparádéban mikor elolvastam mennyi nagy név van,rögtön tudtam hogy ezzel akarták eladni,nőknek főleg bejön ez a jajj de jó benne van ez meg az,meg amaz..De közben ennyi nagy név soha nem működik egy filmben.Sztori annyira semmilyen hogy az első 10 percben tudom mi lesz a vége.Benne a szokásos klisék,erőltetett jópofáskodások,a legjobb csaj a feka sráccal házasodik,a cuki kisfiú aki egy amerikai feka csajba szerelmes(abszolulte hihető),midnen olyan kiszámítható,semmi csavar,semmi laza poén mint amire a franciák képesek.A hatásvadász de mégis nagyon csöpögős amerikai zenék,a hülye gyerek aki usa legjobb csajait szedi össze ....ott voltam úgy hogy kikapcs.
És a végére persze mindenki egy helyen,full értelmetlenül,már annyi nagy nevet akartak elpuffogtatni,hogy nem győzték kapkodni a kamerát a reptéren.Karácsonyi hangulata nulla,mivel semmi olyan érzést nem sikerült összehozniuk mint anno a Reszkessetek betörőknek vagy a többi klasszikusnak amit bármikor berakok és felcsendül egy zene benne és libabőr.
Összességben irtó nagy hulladék és lagymatag szar egy film.És óriás csalódás az angoloktól.Meg sok olyan nagy névtől amik ebbe belementek.A film stilusát lopták sok másiktól,amiket nem említek mert nem méltóak ehhez.Szóval az sem volt saját ötlet.ÉS hát ami biztos sokat rontott ezen a filmen az a rémes szinkron.Kritikán aluli.
antibond 2022 máj. 15. - 11:14:15
Sokadszori nézésénél már beletekerne itt-ott az ember, de van benne néhány örök, megunhatatlan kedvenc. Jamie és a bájos portugál pincérnő románca, Billy Mack figurája, és persze "Mr Bean" áruházi produkciója. Ha nincsen éppen más, jobb, meg lehet nézni egyszer-kétszer évente.
1/10
DUNAWÖLD 2022 márc. 15. - 21:42:02 1/10
Szórakoztató, eredeti, örök, és nagyon brit.
10/10
zsuffa 2021 dec. 16. - 13:00:00 10/10
Szuper színészek, jó story.
9/10
Lilko03 2021 máj. 16. - 17:54:41 9/10
Legfeljebb neked. Vagyunk viszont jó páran, akik nagyon is kedveljük, én pl. akárhányszor adják, megnézem, mert egyik kedvenc, és igen, ma is meg fogom nézni.
8/10
itsme1 2020 dec. 27. - 12:21:18 8/10
Kíváncsi voltam az angol sztárparádéra, meg hát el is felejtettem már, miről is szólt ez a film, ezért megnéztem még egyszer. Nem vagyok a romantika nagy rajongója, így számomra túl giccses a legtöbb szál, de a karácsonyfeeling emelésére pont alkalmas.
Kellemes ünnepeke mindenkinek!
9/10
vargama 2020 dec. 26. - 16:16:01 9/10
Párhuzamosan futó szerelmi szálak, karácsonyi kibontakozás.
Fordulatos, vidám, könnyed film, sok szerethető szereplővel. Hat történet bontakozik ki nagyon jól összevágva, sok megmosolyogtató, megható jelenetben. Azt mutatja, hogy milyen szép is a szerelem (ha nem is mindig könnyű)
Összes hozzászólás