Suicide Squad - Öngyilkos osztag

Bakancslistához adom
Suicide Squad
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-kanadai akciófilm, 130 perc, 2016

Értékelés:

318 szavazatból
Szerinted?

Elkapták őket, és mindenre hajlandóak, hogy újra kiszabadulhassanak. Egy titkos állambiztonsági szervezet, az A.R.G.U.S. összefogdosta a gonosz szuperhősök leggonoszabbjait, és különleges börtönökben helyezte el őket: úgy, hogy semmiképpen ne szökhessenek meg.
A Cég saját maga akarja szélesre tárni a zárkaajtókat.
A raboknak szabadságukért cserébe szolgálatot kell vállalniuk. A gonoszok kénytelenek jót cselekedni. Létrejön az Öngyilkos Osztag, mely akkor indul bevetésre, ha az emberiség már nagy bajban van. Tagjai őrültek, kegyetlenek, kiszámíthatatlanok... mégis a mi oldalunkon állnak. Remélhetőleg.
Bemutató dátuma: 2016. augusztus 4. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Dr. Harleen F. Quinzel / Harley Quinn
Captain Boomerang
Bruce Wayne / Batman
Enchantress
Floyd Lawton / Deadshot
Rick Flagg
Waylon Jones / Killer Croc
Jonny Frost
Hugo Strange
Chato Santana / El Diablo
Christopher Weiss / Slipknot

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Oscar-díj

    2017
    Legjobb smink és maszk

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
sexykex márc. 20. 08:07:55 4/10
„A mesék a velük a lélektan és pszichológia szempontjából foglalkozó szakemberek szerint nemcsak elengedhetetlen kellékei az intelligencia fejlesztésének és a fantázia szárnybontogatásának, de képesek arra is, hogy oldják a legbelső félelmeket, a feszültséget, a szorongást.”
Nos, ezek a metahumán bűnözők nem csökkentették, inkább növelték a félelmeimet: Mi lesz akkor, ha az emberek nevetséges javaslatai helyett a Gonosz ajánlatát fogadják el legközelebb? Márpedig ezek a speciális amerikai elvárások alapján működtetett zagyvaságok termelik ki a normális filmek készítésének költségeit is, ezért biztos vagyok benne – lesz legközelebb.
tibo@digikabel.hu 2018 nov. 11. - 10:01:36
Mi a szar ez a fos?!
TVterror 2018 nov. 05. - 00:03:54
a karakterek nem voltak annyira rosszak, de a sztori tényleg bárgyu. Lehet hogy direkt vették parodisztikusan komolytalanra de ahhoz nem volt eléggé vicces. Azért meg lehetett nézni, semmivel sem volt rosszabb a sok tulértékelt szuperhősgagyinál. a 7 pont nagyjábol reális.
adeept 2018 jún. 12. - 21:50:05
Nézhetetlen. Annyira bárgyú, hogy már fáj. 0/10
7/10
bulletproof90 2018 márc. 04. - 11:01:22 7/10
Kb a feléig azt mondtam, hogy egész jó film, utána kezdett picit lejteni, de összességében így is 7/10. Mindenképp megéri egyszer megnézni.
Bonnie 13 2017 szept. 01. - 13:37:56
Túls`agosan nagy hangsúlyt fektettek abba hogy bemutatt`ak a szereplõket igaz nekem tetszett mindegyik vag`anyak voltak az tény na de ez elvitte a sztorit amit beakartak mutatni és nekem ez így édes kevés volt .Nem egy fílm készült úgy hogy érdekes karaktereket mutattak be mint pl Death race 1,2de ott legalább nem volt összecsapva és végig vitték a történetet .
Bonnie 13 2017 szept. 01. - 13:29:01
Nekem kicsit kevés volt többet v`artam ettõl a filmtõl.A szereplõk szuperek voltak csak az az igazss`ag hogy sz`amomra kevés volt az akció és szinte összcsapt`ak a történetet.10/7
1/10
AnnaMaria67 2017 aug. 08. - 18:44:26 1/10
Minden el volt nyújtva benne, túlságosan is! Nagyon untam. A poénok meg inkább idegesítõk voltak, mintsem viccesek...
filmsomnia.hu 2017 júl. 13. - 17:13:58
Jövõre foroghat a folytatás: ***moderálva***
2/10
-NOMAD- 2017 júl. 04. - 19:59:30 2/10
Mutatunk valamit de mégse. Rossz poénokkal dobálózunk, vicceskedünk a semmire és próbáljuk a látvánnyal elfedni az unalmas, semmitmondó sztorit. Kihozzuk minél kevesebb erõfeszítésbõl de marha sok pénzbõl.
Egyedül a színészi játékot tudom értékelni és a zenéket az elõélet bejátszásoknál. Komolyan ezek voltak egyedül emlékezetesek az egész film során. DC megindult a lejtõn. BvS-nél azt hittem visszatér a DarkKnight színvonal és azzal ez be is jött, de így mellényúlni mint a Suicide Squad és a Wonder Woman ... inkább csináljanak egy órás filmeket vagy sorozatokat, de azt tisztességgel ne így összehányva \"ezeknek jólesz\" stílusban.
3/10
giggs1985 2017 febr. 04. - 12:00:52 3/10 Előzmény beubhd
Akkor annál értelmetlenebb a hozzászólásod... ;)
1/10
sawyerx 2017 jan. 19. - 18:47:34 1/10
A nagy hájp ellenére hatalmas csalódás. Ma képes valaki ezt a filmet jónak mondani? 8 évesen is gagyinak tûnt volna, dedós, logikátlan maszlag, sztori 0, a karakterek bemutatása 0, még a látvány sem egy nagy szám. A bimbós Batmanes film ezerszer jobb volt. Joker pedig idegesítõ volt, mintsem zseniális.

1/10
9/10
King Diamond 2017 jan. 14. - 22:56:23 9/10
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
1500-adik hozzászólásom gyanánt ezt a filmet választottam. Direkt nem írtam a moziban megnézés után a filmrõl, mert mindenképp meg akartam várni a kibõvített változatot, amit ma sikerült megnéznem. Sajnos nem láttam még a Batman Superman ellent, aminek a cselekménye után játszódik ez, így holnap azt is tervezem megnézni. Nekem még ugyan tetszett a film. Nem ismerem a DC képregényeket, karaktereket, stb. Nem éreztem keszekuszának vagy összecsapottnak a filmet. A történet jó volt, örültem a kb. 1 órás karakterbemutatásnak, szerintem elég sok mindent megtudtunk róluk. Két karakter volt leginkább elõtérbe helyezve, Deadshot, akit nagyon jól formált meg Will Smith, valamint Harley Quinn, aki, khm...Margot Robbie egy istennõ és ezzel mindent el is mondtam. Lehet bármennyire is õrült, bizarr, beteg a karakter, Robbie-nak nagyon jól állt a szerep, nagyon jól magára szabta és nagyon jól játszotta el. Killer Croc érdekes karakter, többet is szerepelhetett volna; Diablo szintén, de neki sem volt olyan sok szerepe; csakúgy, mint Captain Boomerang vagy éppen Slipknot. A boszorkány nekem nem tetszett különösebben, a fivérével együtt. Valahogy nem voltak akkora ellenfelek a végén, amire számítani lehetett. Rick Flag és Amanda Waller szintén jó karakterek voltak. És hát itt van Joker, akit szerintem Jared Leto szenzációsan alakít, igaz, nem szabad hasonlítgatni egyik korábbi Joker karakterhez sem, mert más, mint ahogy maga Leto is mondta több interjúban. Direkt nem szeretett volna egyik korábbi Joker "másolata" sem lenni, és ezt szerintem nagyon jól sikerült is véghezvinnie. Igaz, amit többen is említettek már, kaphatott volna több játékidõt, valamint nagyobb szerepet is.
Az akciójelenetek, lövöldözések, verekedések nagyon jók, baromi látványosak. A végén a fõ harc is látványos, de sajnos nem elég állat. Viszonylag hamar sikerül kicsinálni mindkét fõgonoszt. A filmzenék viszont újfent nagyon jól össze vannak válogatva, bár ez olyan klasszikusoktól, mint az AC/DC, Black Sabbath, Queen, The Rolling Stones vagy az Animals (a Sweet számot, ami a trailerben hallható volt, hiányoltam mondjuk) nem is hathat másként (ennek ellenére például az Eminem számrészlet is jó volt). A magyar hangokkal nekem nem volt problémám, a legtöbb karakterhez/színészhez illettek.
A kibõvített változatban néhány jelenetet hosszabban is láthatunk, amikben szert tehetünk új, kiegészítõ, érdekes információkra is. Ez a változat egyébként 11 perccel hosszabb az eredeti, mozis verziónál (134 perc).
Érdekes volt a stáblista közbeni jelenet Batmannel. Kíváncsi vagyok, hogy kik voltak azok a karakterek, akik abban a dossziéban voltak a boszorkány mellett.
Remélhetõleg további filmekben is nyomon követhetjük majd az Öngyilkos osztag kalandjait, mert én nagyon szeretném még látni Harley Quinnt vagy éppen ezt a Jokert is további filmekben.
Az pedig, hogy ezen filmek "dedósoknak", "ötéveseknek" vagy éppen "örök gyerekeknek" valók, mind-mind egy nagy baromság. Aki annak idején (vagy akár most is) elkezdte/elkezdi a képregényeket megismerni, annak baromi jó szórakozást nyújthatnak az ilyen jellegû filmek. Ám, a megfelelõ körítéssel azok számára is szórakoztató lehet, akik nem ismerik az adott képregényt vagy akár az egész univerzumot. Mint ennél a filmnél is, de a legtöbb Marvelnél is.
9/10
8/10
kobax 2017 jan. 10. - 13:42:11 8/10
Nagyjából egyetértek az elõttem szólókkal.
Szerethetõ is meg nem is, sok hibával, sok érdemmel.
Viszont egy nagy érdeme volt (legalábbis számomra): az összes Marvel Univerzumos szir-szar mellett ez DC-sként a tavalyi év egyetlen, említésre méltó szuper(anti)hõsös filmje szerintem.
Mivel azokra 6-7 pontokat adtam, ide (a szokásos jóindulattal) megy a 8 / 10.
Gabor7409 2017 jan. 07. - 13:08:58
Hihetetlen vacak egy valami volt.Még jó hogy nem moziban láttam,legalább így nem minuszos a költségvetés.....
3/10
mareccs 2016 dec. 30. - 08:22:10 3/10
Nagyon ciki film. Fõleg a dumájuk miatt éreztem úgy, hogy legszívesebben elsüllyednék, hogy erre mozibelépõt voltam képes fizetni. Azon kívül, hogy Harley Quinn nagyon dögös, más pozitívumot nem tudok felhozni.
dave555 2016 dec. 25. - 09:31:22
Az egész mûfaj ötéveseknek való. A csaj segge kiváló, de az egész úgy baromság, ahogy van.
7/10
idõjós1010 2016 dec. 23. - 22:48:16 7/10
A film elsõ fele nagyon bejött, de a második nem igazán. Eleve ezt a boszorkányt nem tudtam komolyan venni. Szerintem nevetségesen bóvli ötlet volt, több valóban izgalmas karakter mellett. Ami nagyon megfogott, az Joker, és a nõje, bár a film második fele még õket illetõen is csalódás volt. A csajszi hirtelen túl emberivé, Joker maga pedig túl könnyû célponttá vált. Az teljes igazsághoz pedig az is hozzátartozik, hogy bár FullHD-ban töltöttem le, és egy szép nagy TV-n néztem itthon, mégis valahogy nagyon extre light volt színekben. Oltárian fakó. Rendesen berongálta a vizuális élményt. Mondhatnánk, hogy ez nem feltétlenül a film hibája, de nálam akkoris levont az értékébõl.
7/10
tmark14@freemail.hu 2016 dec. 19. - 23:00:15
Nah..hát ez is megnézve. A sztori..szokásos, semmi nagy eresztés, nem is vártam többet. A látvány nagyon jó, bár szerintem mint minden DCben itt is túl sok a sötét. A karakterek, na az volt egy pár.. Harley Queen eszméletlen, az hogy milyen nõ az egy dolog, de mint karaktere, és mint az õt formáló színész játéka is nagyon adta számomra. Will Smith kifejezetten pozítív volt, próbálkozott nagyon. Emlékezetes volt még az idõsebb néger nõ karaktere, és játéka. Nagyon nem illik a szerepbe, és mégis tökéletes passzolt. El Diablo is nagyon adta. A többiek olyan kis semmilyenek, Joker pedig mérhetetlenül irritáló. A zenék kiválóak. Végeredményben a sablonos történet, a félig nagyon jó félig elég gagyi karakterek, és a kiváló zene miatt 7/10 nálam.
5/10
Dubee 2016 dec. 13. - 10:55:17 5/10
Már egy jó ideje begyûrözött a Hollywood-i filmekbe a PC, ebben a filmben mutatkozik meg leginkább a hatása.
Vegyük sorrendbe, mik azok az elemek amelyek ennek arculatát megmutatja!
Hozzávalók:
- Kell egy kurva idegesítõ, viccesnek szánt, rohadtul fárasztó dumájú, ribanckodó \"rosszkislány\" aki egyúttal Joker nõje is, s egyben az egyik fõszereplõje is a filmnek, Margot Robbie személyében. Ez a karakter egyébként nagyon sok filmben jelen van. Számos mai hollywood-i filmben jelen van a nõi fõszereplõ, még az olyanokéban is amelyekben ez indokolatlan és túlzónak hat. Pl: A dolog, Szellemírtók, Zátony...
- Nem maradhat ki a férfiasan kemény fellépésû Viola Davis sem, amely azt propagálja hogy a nõk is lehetnek néhol genya vezetõi beosztásban lévõ elnyomók.
- Az afroamerikai karakter Will Smith személyében, azt hivatott hirdetni hogy itt kérem a multikulturalizmus jegyében a fekete csávó csakugyan felülmúl mindent, s emberségben is felülemelkedik minden karakteren. Will Smith egyébként általam is elismert kiváló színész, aki a dráma mûfajában is páratlanul jól alakít. Nem is õ tehet róla hogy az õ személye által kívánják a közönség arcába tolni a fene nagy egyenlõsdiséget.
- Nem utolsó sorban agyunk hozzá egy Jokert, aki egy kitetovált, fuxos, hõsszerelmes bûnözõt hozza. Köze sincs az autentikus Batman képregények, filmek és a 90-es években rajzfilmekben életre keltett Batman ellenpólusához. S valóban a legszarabb Joker, Jack Nicolson Jokerét nehéz überelni az is tény.
A filmet egyszer érdemese megnézni, akkor is inkább a látványvilága miatt. Minden karakterében láthatóvá válik, a világot átformálni kívánó, polkorekt körök elképzelése. Semmitmondó, üres, a velejéig kiforgatott film. Jurassic World, Star Wars sõt még a legújabb Texasi Láncfûrészes film is ugyanezeket a sémákat alkalmazza. A Texasi láncfûrészesben a csaj, férfiakat megszégyenítõ kemény nõt alakít, aki minõ véletlen egy fekete férfival folytat viszonyt. Tehát az újkori hollywood-i filmekbõl már nem maradhat ki a heroikus nõ alakja, a minden fehér embert emberiességben túlszárnyaló fekete férfi szereplõje és még sorolhatnám.
Összes hozzászólás
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás