Koncert

Devin Townsend (CA)

Helyszín/Időpont változás
Devin Townsend előadó
A38 Hajó (Koncertterem)
2021. június 04. (péntek) 20:30
Ár: 7900 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület Henryk Sławik rakpart

A megváltott jegyek automatikusan érvényesek maradnak az új dátumra - részletek a kiemelt posztban.


Újra Budapesten a progresszív metál egyik legnagyobb formátumú alakja, a gitáros-zeneszerző Devin Townsend! Miután Empath c. lemezét a BNMC-ben mutatta be, a turné második felvonásán teljesen más repertoárral láthatjuk az A38 Hajón. Az “Empath Europe – Volume 2” turné egy hangosabb és keményebb felállásban, más kísérőzenészekkel valósul meg, főszerepben a metálos hangvételű dalokkal. Bekerül a setlistbe a kanadai zseni korábbi zenekara, a Strapping Young Lad néhány dala is, amelyeket magyarországi koncerten még sosem hallhattunk. A Frank Zappa-i művészi magaslatokba emelkedő Devin Townsend nyári turnéja során érkezik a Hajóra, hogy a külföldi fesztivállátogatók mellett a budapesti rajongók se maradjanak le a turné döngölősebb kiadásáról.


Devin Townsend (CA)
Kevés nagyobb formátumú alakja van a progresszív metálnak, mint a karakteres kanadai gitár-, zeneszerző- és színpadi zseni, Devin Townsend. Talán csak Frank Zappáéhoz mérhető az az áradó kreativitás, humor, lazaság és mélység, amivel Townsend a zenéhez közelít. Komponistaként, zenészként, énekesként és producerként elképesztően gazdag életművet épített az elmúlt közel húsz évben. Gyakran több lemezt is kiad évente, megszámlálhatatlan együtt- és közreműködését talán még a legvadabb rajongók sem képesek követni.


Bármihez nyúl Townsend, biztosan arannyá válik a kezei között. Rockopera? Jöhet. Extrém metál? Simán. Rádiósorozat? Magától értetődik. Konceptelemez? A legnagyobb könnyedséggel. Letaglózó erejű színpadi show? Valósággal lubickol. Diszkó? Belefér. Indusztriál? Együttműködés a Front Line Assembly-vel. Thrash? Ott van korábbi zenekara, a Strapping Young Lad. Elképesztő munkabírás, áradó ötletek, perfekcionista játékstílus, teátrális előadások, vendégeskedések a Stuck Mojo, Steve Vai, a Soilwork, a Gojira, a Lamb of God, a Skinny Puppy vagy a Gwar lemezein... Devin Townsend kétségkívül zseni, amit két éve is bizonyított két zseniális lemezével, és legalább olyan zseniális budapesti koncertjével. Most úton az új nagylemez, aminek turnéján visszatér az A38 Hajóra!


A zenekar tagjai: Devin Townsend (gitár, ének), Dave Young (gitár, billentyűsök), Mike St-Jean (billentyűsök, programozás), Brian Waddel (basszusgitár), Ryan Van Poederooyen (dob)