?>

Programkereső

Bemutatók

Utolsó színházjegyek

Jegy
Don Q és IQ
aug. 18. 20:00 - Zsámbéki Színházi Bázis - Műemlék Rakétabázis - Zsámbék

Tihanyi Operett Napok

Idén először kerül megrendezésre a Tihanyi Operett Napok

A Veszprémi Petőfi Színház, a Magyar Zenés Színház és a Tihanyi Szabadtéri Játékok együttműködésének eredményeképpen augusztus 20-a előtt három kitűnő operett előadás kerül bemutatásra a tihanyi Bujtor István Szabadtéri Színpadon

Jegyajánló

Bíborsziget

2018. október 10-14., 19:00

Mihail Bulgakov, Bíborsziget című darabjában, a Jules Verne álnéven publikáló, fiatal drámaíró, Bíborsziget című opusát próbálja egy életéért, jövőjéért küzdő színházi társulat, ahol a humor és kreativitás szédületes energiái kitörő vulkánokat, szigeteket, földrészeket, egymással konfliktusba keveredő emberi közösségeket teremtenek és keltenek életre.

Legyen Férfi, Monsieur Pignon!

2018. október 25-26-27.

Pignonnak utolsó cseppekkel van tele a pohara. A legutolsó, hogy hírét veszi: családfői után könyvelői állásából is ki akarják rúgni. Ilyenkor kell egy barát, akinek támad egy zseniális ötlete. És Pignon, hogy mentse az állását, más ember lesz. Ugyanolyan, de tényleg más. A nagysikerű film (Addig jár a korsó a kútra…) színházi változata

Arcus Temporm Pannonhalmi Művészeti Fesztivál

2018. augusztus 24-26.

A XIV. Arcus Temporum – Pannonhalmi Művészeti Fesztivál keretében ezúttal is színvonalas kulturális szórakoztatás kerül terítékre gasztronómiai és vallási programok kíséretében. Az Arcus Temporum Pannonhalmi Művészeti Fesztivál a Főapátság nagy múlttal bíró kortárs művészeti fesztiválja.

Vidéki Színházak Fesztiválja

2018. szeptember 3-9., Pesti Magyar Színház

Hét nap alatt nyolc előadás várja a színházkedvelő közönséget. Többek közt a Három nővér érkezik Debrecenből, az "AHOGYTETSZIK" pedig Miskolc jelszava lesz.

AUGUSZTUS 14. KEDD

Augusztus Oklahomában

Városmajori Szabadtéri Színpad, 2018. augusztus 14. kedd 19:30
Az elmúlt évek egyik legnagyobb amerikai Broadway-sikere volt Tracy Letts 2007-ben bemutatott, többszörös Tony- és Pulitzer-díjas tragikomédiája. A fanyar humorú, sziporkázó párbeszédekkel teletűzdelt színművet ezúttal a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadásában láthatják.

Egy darabot a szívemből

Csillebérci Szabadtéri Színpad, 2018. augusztus 14. kedd 20:00
A 60-as évek végének Magyarországán egy érettségiző osztály a jövőt tervezi. A bezártságot érző fiatalság minden iránt érdeklődik, ami a vasfüggönyön túlról jön. Vágyódnak az ottani szabadságra. A lázadásból fakadó, kalandok véletlen tragédiákat, szerencsétlen sorsokat eredményeznek.

AUGUSZTUS 15. SZERDA

Majd, ha az eső eláll

Hatszín Teátrum, 2018. augusztus 15. szerda 19:00
Egy titkos, elhallgatott örökségről beszél, pokollá vált házasságokról, komplikált szülő-gyerek kapcsolatokról, bűnökről és a megbocsátás képtelenségéről, gyilkos némaságról és kínzó magányról, váratlan eltűnésekről és érthetetlen elhagyásokról, melyek mind feltáratlan vagy ki nem beszélt fájdalmakból erednek, és amelyek újabb generációkat tehetnek és tesznek tönkre.

Cinderella - Mese az elveszett cipellőről és a megtalált boldogságról

Szarvasi Vízi Színház, 2018. augusztus 15. szerda 20:30
Az ismert Hamupipőke történet ezúttal ősi tartalmi formájában, de az ExperiDance saját felfogásában, családi tánc- és mesemusicalként kel életre. Az alkotók visszalépnek az eredeti történethez, kiegészítve az együttesre jellemző színpadi különlegességekkel.

AUGUSZTUS 16. CSÜTÖRTÖK

Nagyon Nagy Ő

Spirit Színház 2018. augusztus 16. csütörtök 20:30
Sziporkázóan szellemes vígjáték arról, hogy attól még, ha kilógsz a sorból - lehetsz boldog. Van választás! Komédia egy dundi könyvesbolt-tulajdonos nőről , aki kiadja lakását meleg barátjának és könyvesboltbeli alkalmazottjának. Hármuk viszonyára az állandó csipkelődés és az egymásért a végsőkig ragaszkodó barátság jellemző.

A szerelem angyala - Szindbád

Csillebérci Szabadtéri Színpad, 2018. augusztus 16. csütörtök 20:00
Megjelennek a nők, és a férfi, akihez mindegyiküknek köze volt. Melyikük volt őszinte, melyikük hazudott és miért? Talán nem is számít. A fontos, hogy megmaradjon az az életadó lüktetés a szívben: a szerelem....és miért pont nő játssza Szindbádot, a férfit? - szokták kérdezni...

Bemutatók Összes bemutató

 • Felnőttkorunk ‘89

  A Felnőttkorunk ’89 a MU Színház hatvanéves kor feletti civilekből álló közösségének vitaszínházi előadása, amelyben az 1989-90-ben lezajlott magyarországi politikai, illetve társadalmi eseményeket vizsgálja. Az előadással és kísérőprogramjaival célunk, hogy a rendszerváltás témáját körüljárva teret nyissunk a jelenkori Magyarországot is érintő kérdések, produkció keretein túli megvitatására.

  A projekt keretében, amelyet a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatásávla valósítunk meg, 60+-os közösségünkkel Felnőttkorunk ’89 címen közösségi vitaszínházi előadást hozunk létre, valamint a Kerekasztal Színházi Nevelési Társulat közreműködésével vitaszínházi workshopot tervezünk. A programhoz rendhagyó történelemóra is kapcsolódik a rendszerváltás témájában.

  A Felnőttkorunk ’89 fókuszában az 1989-90-es rendszerváltás áll. A címmel egyszerre utalunk a magyar társadalom demokratikus berendezkedésre váltásából következő szimbolikus felnőtté válására és a rendszerváltás következtében felszínre kerülő politikai, gazdasági és társadalmi problémákra, valamint arra, hogy az eseményeket hatvan év feletti civilekből álló közösségünk már felnőttként élte meg, s akár aktív résztvevője, elszenvedője, haszonélvezője volt a ’89 körüli eseményeknek.

  A Gyerekkorunk ’56 előadással elindított múltfeldolgozó folyamat következő állomásaként azt vizsgáljuk, miként hatott résztvevő-nézőink és résztvevő-alkotóink életére a rendszerváltás, hogyan értékelték, érzékelték az átalakulás éveit és eseményeit a múltban, és hogyan gondolnak vissza rá napjainkban, milyen hatással van családjukra, környezetükre, és hogyan értékelik a mai magyar társadalom, politika és gazdaság helyzetét a rendszerváltás fényében.

  Résztvevő-alkotóink nézőpontja azért is izgalmas, mert szemtanúi voltak az 1956-os forradalomnak, az 1989-es rendszerváltást, ahogy az azt megelőző szocializmust és az azt követő demokráciává alakulást is felnőttként élték meg, s élettapasztalatuk, különböző társadalmi és szakmai hátterük révén változatos nézőpontokból viszonyulnak a rendszerváltáshoz.

  Időpontok
 • Hoffmann és a megátalkodott felvilágosodás Jegy
  Időpontok
 • A megmentő Jegy

  Egy testvérpár, két nővér, akik nem voltak jóban és korán elszakadtak egymástól, majd más-
  más országban nőttek fel. Apjuk halálakor találkoznak újra és visszatekintenek a közös
  gyökereikre és arra is, hogy miért alakult úgy az életük, ahogy. A Láthatáron Csoport (ex-
  Bohócok a Láthatáron Csoport) előadása a személyes történeteken keresztül kutatja a
  társadalmi összefüggéseket, a hovatartozásból fakadó társadalmi konfliktusokat, feltérképezve
  az egymás felé vezető utak lehetőségeit, illetve lehetetlenségeit. A
  kortárs színházi ősbemutató felnőtt előadás lesz, női alkotók bevonásával.

  Időpontok
 • A kegyelmesasszony portréja Jegy

  Cherchez la Femme! – vagyis: Keresd a nőt! Sőt, nem is egyet! A pergő események egyik bonyolítója, Olga, a képkereskedő lánya, a másik pedig a kétes múltú, számító Lola. Hogy mi a közös kettőjük érdeklődésében? Természetesen a férfi: a rendkívül tehetséges, de elszegényedett festő. Az ő felesége Lola, aki minden pénzétől megszabadítja a művészt és arra ösztökéli, tálentumát váltsa a jól fizető giccsfestésre. Olga pedig rajongva szerelmes a meg nem értett festő-zsenibe és minden erejével azon mesterkedik, hogy a piktor alkotásai értő és fizetőképes közönségre találjanak. A bonyodalom csak fokozódik, amikor Lolára szemet vet a gazdag és előkelő kegyelmes úr, aki azonban már jegyben jár egy rangban hozzá illő bárókisasszonnyal....
  Ez a szerelmi sokszög természetesen számtalan komikus helyzetet szül, melyek az  aprólékosan kidolgozott, elrajzolt karaktereknek köszönhetően egyszerre kacagtatnak és elgondolkodtatnak. A sok mulatságos konfliktus közepette pedig felmerül a kérdés: meg lehet-e élni a színvonalas művészetből vagy csak az értéktelen tucatáru a kelendő.
  A kegyelmesasszony portréja egy könnyed, franciás vígjáték nagyon is magyar jellegzetességekkel röpíti a közönséget a 20-30-as évek világába a némafilmek burleszk elemeivel.

  Időpontok
 • István, a király Jegy

  Az István, a király egy családi viszály története. Géza halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen. Milyen eszközöket lehet bevetni a győzelem érdekében? Milyen elveket áldozunk fel politikai célokért? A hatalom mindenek előtt? Szörényi Levente zenéjét és Bródy János dalszövegeit minden nemzedék kívülről ismeri, a készülő előadás a történelmi háttér helyett a mindenkori emberi tényezőkre helyezi a hangsúlyt, a jól ismert történet új értelmezését keresve. 

  Időpontok
 • A művésznő és rajongói Jegy
  Időpontok
 • A vihar Jegy

  Lehetne sok közhelyes frázist puffogtatni Shakespeare Vihar-járól. Lehetne emlegetni a szerzői zsenialitást, költői képeket. „Az utolsó darab”, „a költő búcsúja színpadtól, élettől” - kimeríthetetlen tárháza lehetne az okoskodásnak. Sok értelme nem lenne, jöjjön hát a prózai valóság: hosszan, nagyon hosszan egy árva szót nem értettem a Viharból – mentségemre szóljon, huszonéves voltam. És mivel nem értettem, untam is, unatkoztam is. Nincs is története, az egész egy fura allegorikus tündérmese, ahol minden jóra fordul, szinte logikátlanul.
  Aztán elfelejtettem, majd hosszú, hosszú idő után újra elolvastam. Közben megettem kenyerem javát, történt velem jó is, rossz is bőven, mint bármelyikünkkel az életben. És hirtelen felmerült bennem egy kérdés, amely kérdés lelkünk mélyén, tán ott motoszkál mindannyiunkban:
  Mi történhet velem abban a pillanatban, amikor már biztosan tudom, hogy meghalok, hogy nem segít sem mentő, sem a Jóisten? Mikor tisztában vagyok vele, hogy percek, vagy talán csak másodpercek kérdése, hogy mindennek, de mindennek mindörökre vége a számomra? „Lepereg életem filmje”? Vagy egy másik, furcsa történet jelenik meg az elmémben: egy történet, ahol halálom előtt megnyugtatóan elrendezem a gyermekem jövőjét, megbüntetem azokat, akik ártottak nekem, majd megbocsátok nekik – mert az emberi mivoltomhoz ez is hozzátartozik: logikát, észérveket és zsigeri gyűlöletet félretéve megbocsátani. Mi történik, ha mindez valóság és képzelet, élet és színház, álom és realitás mezsgyéjén zajlik? Sikerül-e megváltani önmagát az embernek, legalább a legvégső szorultság perceiben, az utolsó pillanatban? Akár igen, akár nem: „a többi, néma csend”.
  Szikszai Rémusz rendező

  Az előadás megtekintését stroboszkóp, erős fény- és hanghatások alkalmazása miatt erre érzékeny nézőknek nem ajánlják.

  Időpontok
 • A repülő egér

  Kalandos történet egy repülő egérről...

  Ki ne álmodozott volna már a repülésről? Milyen lehet a felhők között suhanni? Nem könnyű ez a feladat, különösen akkor nem, ha az álmodozó illető egy kisegér. Egér a levegőben! Lehetséges ez egyáltalán? Ha valaki elég kitartó, és nem adja fel az álmait, akkor elrugaszkodhat a földtől, és megpillanthatja fentről a mi kicsi, de csodálatos világunkat.

  Időpontok
 • A gyertyák csonkig érnek Jegy
  Időpontok
 • Csingiling és a kalózok Jegy

  Végy egy kis napfényt, pálmafát, tengert, adj hozzá egy hajónyi kalózt. Tégy bele még kincseket, varázsport, fűszerezd vidámsággal, humorral, izgalommal, keverj bele egy csipetnyi szerelmet, majd az egészet főzd készre Csingilinggel.
  A színház új bemutatója a „Csingiling és a kalózok”, olyan világba repíti el a kicsiket és nagyokat, melyre még álmukban sem mernek gondolni. Játszódik egy kalózhajón, a Karibi tengeren. Főszereplője Csingiling, a mindig kíváncsi kis tündér, egy páratlan tengeri kalózkodásra hív minden bátor, kalandra éhes gyermeket és gyermek lelkű felnőttet.

  Időpontok

Galéria

Róbert Gida, Micimackó és a Százholdas Pagony a valóságban

Archív képek a felnőtt Róbert Gidáról, Micimackó és társai jelenlegi fotói és a Százholdas Pagony ingatlanhirdetése – galériánkban!

Hír

Fischer Iván néhány napra a fél szemére megvakult

A Fesztiválzenekar alapító dirigense Berlinben és Budapesten retinaműtéten esett át, de megmentették a szeme világát. Az állapota már stabil.

Előkerült a moszkvai Bulgakov-ház macskája, Behemót

A Mester és Margarita egyik szereplőjéről elkeresztelt hivatali háziállatról korábban azt hitték, hogy ellopták és emiatt az intézmény feljelentést is tett a rendőrségen. A cica tekintetét elnézve ez amúgy sem volt egy valószínű verzió.

Liu Shaolin Sándor: Új utakat mutatunk

Edzésről, utazásról, kajálásról és terveiről beszélgettünk az olimpiai bajnok gyorskorcolyázóval.

A Nagy Gyrosteszt: tényleg belebetegszünk?

Miért baj ha foszfát kerül a gyroshúsba? Mennyi van benne? Kiderül-e az ízéből? Megkóstoltuk, laborban is bevizsgáltattuk a legnépszerűbb gyrosokat.

Gyógyszer nélkül is legyőzhető az allergia

A szénanátha okozta orrdugulás és tüsszögés elveszi a nyaradat? Így harcolj a pollen ellen!

Budapest Bár a MÜPÁban
Budapest Bár a MÜPÁban

2018. október 22., 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás