?>

Programkereső

Hírek, érdekességek

MÁJUS 26. SZOMBAT

Ádám almái

Radnóti Színház május 26. szombat 19:00
A neonáci Adamot közmunkára ítélik, és Ivan, a hitbuzgó pap közösségébe kerül. Ivan nagyon lelkes, és Adam nincs egyedül: az alkoholista, nőket erőszakoló Gunnar és a kútrabló Khalid ugyancsak azért vannak itt, hogy Ivan segítségével a jó útra térjenek. Ivan hisz Istenben, hisz a Jó győzelmében, és nem vesz tudomást arról, hogy agydaganata van, a gyermeke halmozottan fogyatékos, és a felesége pedig az öngyilkosságba menekült.

Vörös ördögök

Tesla Teátrum május 26. szombat 19:00
Négy fiatal lány Londonban az angol kupadöntőre készül. Nemrég még egy gimnáziumi osztályba jártak, de szociális, társadalmi és anyagi helyzetük nagyon különböző.Vágyaik, céljaik, ambícióik meglehetősen beszűkültek, vagy egyáltalán nincsenek. Az egész generációjukat fojtogató reménytelenség hajszolja bele őket az egyetlen közös, mindent pótolni látszó, az együvé tartozás felemelő érzését ígérő futball-mániába.

Jegyajánló

Chicago

2018. június - július

Az Őrült Nők Ketrece négy éve tartó sikersorozata után az előadás alkotói idén új musicalt mutatnak be az Átriumban: ezúttal John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse világhírű, Chicago című darabját viszi színre Alföldi Róbert.

Rocksuli

2018. szeptember 21-22-23.

A Rocksuli Andrew Lloyd Webber musicalje, az azonos című 2003-ban nagy sikert aratott film nyomán készült. Mike White forgatókönyve egyszerre himnusz a rockzenéhez és különös szerelmi történet.

Swingoperett

2018. június 27., 20:30

Egyebek mellett Ábrahám Pál, Kálmán Imre és Zerkovitz Béla dalait hallhatják swingre hangolva, a Budapesti Operettszínház szólistáinak tolmácsolásában.

Furcsa pár

2018. június 7., 19:00

Oscar és Felix két elvált férj, akik most egy háztartásban élnek. Teljes ellentétei egymásnak: Oscar cinikus, jó humorú és nagyon rendetlen, míg Felix érzékeny lelkű, rendmániás, süt, főz, és egy percig nem bír tétlenül ülni.

MÁJUS 27. VASÁRNAP

Két néni, ha megindul

Örkény István Színház május 27. vasárnap 19:00
Annette és Bernadette, a két párizsi vénkisasszony, idejük nagy részét kilencvenhét éves anyjuk mellett, a kórházban töltik. És azon az estén, az egyetlen estén, amikor végre kiszabadulnak a monotóniából és színházba mennek, anyjuk meghal. Annette és Bernadette, a két elárvult öreglány, a krematóriumból kilépve egyszerre ott találják magukat, urnával a kézben, a szomszédos bár pultjánál.

QUEEN - Ben Elton: We Will Rock You musical

Syma Rendezvénycsarnok (BOK) május 27. vasárnap 19:30
A musicaltörténelem legnagyobb sikerei, a 10 leghosszabb ideig játszott musical között tartják számon a 2002-ben, Londonban bemutatott, Queen dalokból készült We Will Rock You musicalt. Az előadást eddig 17 országban mutatták be hatalmas sikerrel, több mint 16 millió néző tomboló ovációval fogadta.

Jaj, Istenem

A nemrégiben elhunyt Anat Gov hazájában, Izraelben igen népszerű szerző volt, Magyarországon azonban csak mostanában kezdik felfedezni.

Csókos asszony

A Pesti Művész Színház május 26-án, szombaton 19 órakor, a Váci Dunakanyar Színházban tartja legújabb premierjét: Zerkovitz Béla-Szilágyi László Csókos asszony c. operettjét ismert és népszerű művészek előadásában.

TEHER ALATT NŐ - avagy: itt nem lehet megmaradni

Három színésznő, akik emigrációba kényszerültek. Naplóikból, leveleikből, a róluk szóló újságcikkekből a nőNyugat írója, Bíró Kriszta írt színpadi művet a Magvető Café számára. A darab műfaja: szerkesztett kétely, némi humorral. Bemutató: Magvető Café 2018. 06. 01. 19:30

Bemutatók a nosztalgia jegyében

Meghirdette a 2018/2019-es évad műsorát az egri Gárdonyi Géza Színház. Blaskó Balázs igazgató elmondta: számos meglepetést, kedves élményeket, és szép feladatokat ígér a következő év a nézők, illetve a társulat számára. A nagyszínpadon hat, a stúdiószínpadon három bemutatóra készülnek, a gyermekeket három mesedarab várja.    

Bemutatók

A Tánc Fesztiválja Veszprém

A TÁNC FESZTIVÁLJA - XX. ORSZÁGOS ÉS NEMZETKÖZI KORTÁRS ÖSSZMŰVÉSZETI TALÁLKOZÓ - PANNON VÁRSZÍNHÁZ | VESZPRÉM, 2018. MÁJUS 28 - JÚNIUS 3

Kékszakállú100 – Centenáriumi fesztivál az Erkel Színházban

Május 24-én pontosan 100 éve lesz annak, hogy bemutatták Bartók egyetlen, ám világhírű operáját, A kékszakállú herceg várát a Magyar Állami Operaházban.

MÁJUS 27. HÉTFŐ

Francia rúdugrás

Hatszín Teátrum május 28. hétfő 19:00
A szexuál-parapszichológus guruhoz egy viharos éjjelen két fiatal pár érkezik, hogy rendbe tegyék az omladozó kapcsolatukat. A keresztül-kasul bonyodalmas ötöshöz nemsokára egy vadító hatodik is kapcsolódik, így készen áll a szextett: és ez az együttes nem ismeri a kéziféket.Egy sodró lendületű, és még fülledtebb erotikájú komédia a párkapcsolatokról, a szex titkos szabadkőműveseiről, és magáról a szexről azoknak, akiknek kevés a Káma Szútra.

Házasság Palermóban

Nemzeti Színház május 28. hétfő 19:00
Új asszony érkezett az előkelő, ámde csontszegény Terrazzani házhoz, az aranyos Doralice. És vele együtt beköszöntött a jólét. A lány apja, a gazdag Pantalone 20 ezer aranyat adott hozományul. De a pénzt pillanatok alatt elnyeli az após régiséggyűjtő szenvedélye, és az anyós ékszerek és ruhák utáni olthatatlan szomjúsága. A lánynak, és jámbor, szerelmetes férjének, Giacintonak semmi nem jut. Még egy rendesebb ruhára való sem. És elindul a háború a meny függetlenségi harca az örömszülők ellen.

Bemutatók Összes bemutató

 • István, a király Jegy

  Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján. 

  Baján mutatja be a Budapesti Operettszínház az István, a király című rockopera Székely Kriszta rendezésében készülő legújabb változatát. Augusztus 24-26. között három alkalommal lesz látható Szörényi Levente és Bródy János korszakos műve a Petőfi-szigeten. A főbb szerepekben a színház szinte összes sztárja látható lesz. 
  Dolhai Attila alakítja Koppányt, István királyt Kocsis Dénes, de Polyák Lilla, Gubik Petra, Kerényi Miklós Máté, Mészáros Árpád Zsolt is felbukkan egy-egy jelentős szerepben a bajai fesztivál szereposztásban.

  Közreműködik: német lovagok, regősök és a Budapesti Operettszínház Musical Együttese. 

  Időpontok
 • A velencei kalmár Jegy

  Játsszák:

  Bajor Lili
  Hajdu Tibor 
  Hevesi László
  Koller Krisztián
  Konfár Erik
  Koroknai Sándor
  Kurely László
  Nagy Katalin
  Szalay Bence

  Időpontok
 • Száll a kakukk fészkére...

  A félig indián származású Ken Kesey fellépése az amerikai irodalom színpadán szorosan követte a hatvanas évek elején a beatnemzedék látványos áttörését. Első regénye, a Száll a kakukk fészkére 1962-ben jelent meg, s magyarul is nagy sikert aratott. Merész, egycélú lendület, izgalmas cselekménybonyolítás, kitűnően megszerkesztett jelképrendszer, bizarr és mégis hiteles emberábrázolás jellemzi a művet. A színhely: elmegyógyintézet. A szereplők: ápoltak és ápolók. A téma: talpra tudnak-e még állni a szánalmas emberroncsok. A regény azt sugallja, hogy a reménytelen kiszolgáltatottságban is lázadni kell az embertelenség ellen, mert az áldozat – fájdalmas bár – nem céltalan: talán van még visszatérés az elveszett emberséghez.

  Szereplők: Bertalan Adrienne, Földvári Ármin, Gecse Gábor, Kaszás Beáta, Krizsán Zoltán, Kovács Adrienn, Madarász-Mácsai Mária, Nagy Laura, Romány Eszter, Szepesi Dorottya, Szécsi Dóra, Szinvai Dániel, Szöllősi Zsuzsanna, Tauber Kinga, Tóth Ágoston, Vértes Benedek

  Időpontok
 • KÉKSZAKÁLLÚ100 - Prológ / A kékszakállú herceg vára

  Bartók Béla egyetlen operája egy prózai prológussal kezdődik, melyet a partitúra szerint egy Regös névvel megjelölt szereplő mond el. Kétségkívül érdekes szerzői döntés, hogy zenei kíséret nélküli, öt versszakból álló, filozofikus regös énekkel szólítja meg egy, Judit és a Kékszakállú történetén kívül álló szereplő az opera közönségét, hogy a mű mondanivalóját és hangulatát megelőlegezze, megalapozza. Sok rendezés el is hagyja a prológot, holott a bevezető szerves részét képezi a darabnak.
  Az Operaház felkérésére épp Balázs Béla e különös bevezető szövege képezi Madarász Iván ötödik operájának alapját. A Kékszakállú100 második estéjén, a Nagy Viktor által 1993-ban rendezett Kékszakállú-előadás előtt kerül sor a Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző legújabb művének ősbemutatójára.  Időpontok
 • A Szerecsen Jegy

  Ki dönti el a sorsodat? Te? Vagy a másik? Vagy Isten? Mindenesetre a nő és férfi egymást le akarja győzni. És a sárkány nem
  nyerhet? A két éven aluli szerecseneknek takarodniuk kell. De akkor ki győzött? A szerelem csak a mesében van? Mh? Ezt a
  tragikomédiát hámozd ki ha tudod!

  Időpontok
 • A Herner Ferike faterja Jegy

  Mi lesz egy év múlva? Mi az élet értelme? Előre meg van írva a létezésünk, vagy van lehetőségünk beleszólni? Ezekről a kérdésekről moralizál lapátjaikra támaszkodva – tele éleslátással és szikrázó humorral - három közmunkás az árok partján. Azért dolgoznak, hogy megkapják az állami segélyt. Tulajdonképpen bármelyik vidéki településen járhatnánk ma Magyarországon.

  Háy János darabjában három generáció tagjai jelennek meg különböző idősíkokban. Apák és fiaik ugyanazokat a neveket viselik: Krekács Béla, Herda Pityu, Banda Lajos. Vajon ugyanaz a sorsszerűségük is?

  Szereplők: Kaszás Gergő, Borbiczki Ferenc, Lázár Balázs, Jánosi Ferenc, Molnár Csaba, Búza Tímea, Gerő Soma / Tóth Viktor, Juhász Réka, Tallián Mariann

  Időpontok
 • MEGSZÁLLOTTSÁG avagy A postás mindig kétszer csenget Jegy

  "A postás mindig kétszer csenget"

  Egy nap, munkát keresve jóképű csavargó állít be az útszéli fogadóba, Gino, aki ellenállhatatlan hatással van a fogadó tulajdonosának fiatal feleségére, Giovannára. A fiatal férfi miközben munkát kap a házban, hamarosan a nő szeretője lesz. A férj csak útjában áll szenvedélyeiknek, ezért kitervelik, hogy végeznek vele. A bűntény azonban nem hoz megnyugvást számukra, csak arra jó, hogy elszakítsa őket egymástól. Az előadás a görög tragédiákat idézi: a szereplők nem kerülhetik el előre látható végzetüket.

  Időpontok
 • Adok-papok Jegy

  A bánsági víg atyuskák cselekedetei
  (ŐSBEMUTATÓ)
  A Szerb Nemzeti Színház (Novi Sad, Szerbia), produkciója
  Rendező: Ivana Dragutinović Maričić (a nemrég elhunyt Dejan Miladinović koncepciója alapján)
  Vezényel: Željka Milanović
  Közreműködik: a Szerb Nemzeti Színház zenekara, kórusa és balett tagozata

  Időpontok
 • Teher alatt nő - avagy: itt nem lehet megmaradni Jegy

  Az egyik krinolinban vette nyakába Európát, egyedül, és lett németül színésznő akkor, amikor az utcán még csak gardedámmal jártak a tisztességes asszonyok.
  A másikból párt lett, ruhadivat, kártya-bemondás. Ő húzta fel először a szoknyáját a térdéig a színpadon., három nyelven is játszott, és rettegtek tőle a színigazgatók.
  A harmadik nadrágban járt, frizura- és gallérdivat lett, a Gestapo kiverte a fogát, aztán az első adandó alkalommal megszököttt az országból, hogy masamód legyen egy másik földrészen.

  Időpontok
 • ExperiDance: Amazonok Jegy
  Időpontok

Akár az országból is kivihetik Munkácsy Golgotáját

A festmény tulajdonosa, Pákh Imre és a kép megvásárlásáért/országon belül tartásáért harcoló állam már négy éve pereskedik a Munkácsy-trilógia egyik darabja miatt. Ezidő alatt szinte minden kifejlet felsejlett már. Most úgy tűnik, Pákh rendelkezhet a művel.

Alföldi Róbert: Nem ismerjük a valóságunkat!

A Zsidó Művészeti Napok (ZsiMü) programjaként május 30-án a MOMKult színháztermében Alföldi Róbert felolvasóestjét hallhatja a közönség. Részletek hangoznak el Zoltán Gábor Orgia című művéből, Lukács Miklós cimbalomművész közreműködésével, Csáki Judit szerkesztésében.

A Louvre lett a leglátogatottabb múzeum a világon

A 2016-os természeti katasztrófákkal terhelt év után a párizsi múzeum visszaszerezte a címet. Százezer látogatóval többen keresték fel, mint a statisztika szerint a második helyen végzett pekingi Kínai Nemzeti Múzeumot.

Teszt: A leggörögebb feta sajt nyomában

Minden fetasajt Görögországból jön, de melyik a legjobb? Kiderítettük!

A 11 legkülönlegesebb szállás itt, a szomszédban

Az unalmas szálláshelyek ideje lejárt. Aludj egy kolostorban, az erdőben vagy akár egy boroshordóban!

A csirkesütés 8 halálos bűne

Kívül száraz, belül szaftos. És sehol sem hideg!

Parkoló Parádé
2018. május 25. Parkoló Parádé

A TotalCar rendezvénye vasárnap!