Programkereső

✰ HÍREK ✰ KLIPEK ✰

Október 15., kedd

LBC Quintet Liebman - Brecker - Copland

MOM Kulturális Központ, 20:00

Igazi all-star quintet, amely tagjai nem szorulnak egyenkénti bemutatásra, hiszen mindannyian 40-50 éve folyamatosan meghatározó egyéniségei a jazz nemzetközi színterének. Az öt barát, Randy Brecker, David Liebman, Marc Copland, Drew Gress és Joey Baron valami egész újat hoz a színpadra.

Flanders on the Move/Gadó Gábor Belga Quartet

BMC - Opus Jazz Club, 20:00

Gadó és kvartettje Alfred Schnittke munkássága előtt tiszteleg, anélkül, hogy bármit is játszana a 20. század egyik legfontosabb szerzőjétől. A tisztelgés Gadó megfogalmazása szerint „az indító princípium szempontjából valósul meg, ahhoz hasonlóan, ahogy egy fáklya tüzéről meggyújtunk egy másikat. A tűz maga ugyanaz – de mégiscsak két fáklya ég”.

Cymbal Rush

Szimpla Kert, 20:00, ingyenes

Az ének, billentyűs hangszerek, basszusgitár és dobok alkotta négyes, provokatív, komfortzónából kimozdítani vágyó attitűdje mind a szövegekben, mind pedig a zenei hangképben megjelenik, az amerikai és ausztrál jazz, valamint a popzene bizonyos szegmenseinek hangzásvilágából táplálkozik.

Mini-Fesztivál • 4.1

Festetics Palota Tükörterme, 19:30

A Magyar Zeneművészeti Társaság 1989-ben rendezte első kortárs zenei hangversenysorozatát, a Mini-Fesztivált, melyet Durkó Zsolt azzal a céllal alapított, hogy fórumot teremtsen a különféle szemléletű és magas művészi értéket képviselő nemzetközi és hazai alkotásoknak.

Koncertek mostanában

Operettgála
okt. 17. 19:00 - AGORA - Művelődési és Sportház - Szombathely
Jegy
Konyha
okt. 18. 20:00 - Csabagyöngye Kulturális Központ - Békéscsaba
Davoria
okt. 18. 23:55 - Dürer Kert - Budapest
Jegy
Honeybeast
okt. 19. 19:00 - Váci Mihály Kulturális Központ Alvégesi Művelődési Ház - Nyíregyháza
Jegy
Mydros
okt. 19. 19:00 - Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház (KMO) - Budapest
Jegy
Retro buli
okt. 19. 20:00 - Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Ház - Budapest
DJ Balance
okt. 20. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest

Jegyajánló

Október 16., szerda

Per Mathisen - Gary Novak Project feat. Mogyoró Kornél, Nagy „Yancha”János & Mike Gotthard

Budapest Jazz Club, 20:00

Ebben az új és invenciózus felállásban a magyar felmenőkkel büszkélkedő világklasszis doboshoz, Gary Novakhoz a skandináv basszusgitárosok fenegyereke, Per Mathisen és három virtuóz magyar zenész csatlakozik. A crossover zenét játszó formáció egyaránt merít a jazz, a fúziós rock, a world music és az elektronikus zene eszköztárából.

Desolation Europe Tour 2019 - Traumatomy (RU), Decomposition Of Entrails (RU), Paediatrician

Dürer Kert, Kisterem, 19:30

2019 októberében a Desolation Europe Tour 2019 keretein belül az orosz Traumatomy zenekar, a szintén orosz Decomposition Of Entrails zenekar illetve a magyar Paediatrician zenekar közös európai turnéra indul. Október 16-án, szerdán a 3 legendás zenekar a Dürer Kert kistermében lép fel.

+ ELŐZETES +

Október 17., csütörtök

I Pensieri - Modern Musici Aquincum

BMC - Koncertterem, 19:30

A Modern Musici Aquincum egy frissen alakult együttes, melynek alapítását a Liszt Ferenc Zeneakadémián egykoron ösztöndíjasként tanuló olasz csellóművész és producer, Pierluigi Ruggiero vetette fel. Az olasz és magyar zenészekből álló formáció a kortárs zene megszólaltatását prioritásként kezelő programokkal áll a közönség elé, és szoros együttműködésben dolgozik napjaink vezető zeneszerzőivel éppúgy, mint a fiatalabb generáció legígéretesebb képviselőivel.

Jozef van Wissem (NL) - Only Lovers Left Alive

A38 Hajó, 20:00

Jim Jarmusch, Zola Jesus és Tetuzi Akiyama alkotótársa, a holland Jozef van Wissem exkluzív koncertprogrammal, az Only Lovers Left Alive (Halhatatlan szeretők) filmzenéjével tér vissza az A38 Hajó fedélzetére a CAFé Budapest meghívásából.

Október 18., péntek

Martina Jembrišak harmonikaestje

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteménye, 18:00

Martina Jembrišak (1995) horvát harmonika- és bandoneónművész. A kritikusok kiemelik játékának pontosságát, részletek iránti érzékenységét, „egyéniségének zenei kifejezőerejét” (Cantus).

Volkova Sisters: 10 Years of Sorrow

Artus Stúdió, 19:30

Berger Dalma és Sándor Dániel tíz évvel ezelőtt hegesztették össze a darkwave-shogaze-cyber-goth thron iskola első magyar popzenekarát, a Volkova Sisterst. Amit más formációik keretei között nem tudtak megtenni, az itt lehetségessé vált: sötét oldaluk minden zugát megmutatták. Ma már Londonból működnek, túl vannak két nagylemezen, három kislemezen, egy Magyar Klipszemle-fődíjon, ikonikus dalokat írtak az Aranyéletnek és a Fehér istennek.

The Rasmus (FI)

Barba Negra Music Club, 20:00

Osztatlan sikert arató, az A38 Hajón 2018-ban tartott koncertje után újra Budapesten a The Rasmus! A megkerülhetetlen slágerekkel világhírnévre törő finn csapat aktuális turnéján a legnagyobb sikerű lemeze, a Dead Letters anyagát játssza újra. Annak érdekében, hogy ezúttal egy érdeklődő se maradjon le, a szervező A38 Hajó a nagy befogadóképességű Barba Negra Music Clubban valósítja meg a koncertet.

Voodoo Papa & Dongó - Nyárutó

B32 Galéria és Kultúrtér, 20:00

Szájharmonika, dob, gitár és ének – elsőre megszokott zenekari felállásnak tűnik. Ezeket a hangszereket azonban Szert Zsigmond és Fejér Simon Pál ketten szólaltatják meg. Ehhez az elementáris duóhoz csatlakozik vendégként a magyar népzene ikonikus alakja, Szokolay Dongó Balázs.

Október 19., szombat

Barabás Lőrinc: Metamorfózis

Várkert Bazár, 20:00

„A többtételes mű nem egy konkrét történetet mesél el, hanem különböző hangulatokat, életérzéseket jelenít meg. Eddigi zeneszerzői tevékenységem során apró vázlatok, ötletek sokaságát formáltam hol a kvartett, hol a szólószettem hangszereire, de a szimfonikus zenekar hangzása is régóta foglalkoztat. Jegyzeteim között nagyon sok ötlet, hangzás, dallam gyűlt össze, amelyeket egy erre a felállásra komponált műben fogok most megvalósítani.” (Barabás Lőrinc)

New Model Army (UK)

A38 Hajó, 20:00

Újra az A38 Hajón a New Model Army, erősebben, mint valaha! Az 1980-ban - közel negyven éve - alakult zenekaron egyszerűen nem fog az idő. A Justin Sullivan vezette formáció a 2016-os Winter lemez után idén augusztusban jelentkezik új albummal, melyet a tizenegy országot érintő turnéjuk keretében Magyarországon, az A38-on is bemutatnak.

Zorán

Papp László Budapest Sportaréna, 20:00

Miért járnak az emberek Zorán-koncertre? Miért szeretnék oly sokan legalább évente egyszer színpadon látni Zoránt? Miért nem hagynának ki egyetlen nagykoncertet sem? A nagyszerű dalok miatt. A remek muzsikusok miatt. A zenei különlegességek miatt. De elsősorban Zorán miatt. Azért, mert minden Zorán-koncert ünnep.

The Houdinis I Guest: Chimpull

Robot, 20:00

Egy álmos szombati napon robban az ősz első Houdinis bulija a Robotban! Belépés garantált és ingyenes!Vendég: Chimpull

OKtóber 20:, vasárnap

A RIAS Kammerchor és az Amadinda Ütőegyüttes

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyt., 19:30

A berlini székhelyű RIAS Kammerchor a világ egyik legjobb énekkara, legyen szó régizenéről vagy kortárs kóruskompozíciókról. A barokk repertoár tekintetében olyan nagyságokkal dolgoztak, mint Nikolaus Harnoncourt, Frans Brüggen, John Eliot Gardiner, René Jacobs vagy Philippe Herreweghe.

Szimpla Jam

Szimpla Kert, 21:00, ingyenes

Zenéljtek a Szimplában! Minden vasárnap este közösen örömze a legkülönbözőbb műfajokat érintve. Profi hangosítással, megújúlt technikával, facebookos élő közvetítéssel, gitárerősítőkkel várnak új koncertteremben! Próbáld ki magad is!

Az Akik maradtak az egymásba kapaszkodás filmje

Interjú F. Várkonyi Zsuzsával, az Oscar-díjra nevezett film alapjául szolgáló regény szerzőjével.

Minden, amire figyelned kell, ha futócipőt vásárolsz

Szűcs Csaba maratoni csúcstartót kérdeztük arról, milyen szempontok alapján választhatjuk ki a számunkra tökéletes futócipőt.

7 technika, hogy egy veszekedésben is konstruktív tudj lenni

Csak akkor tudod megérteni a másikat, ha van érzelmi kapacitásod végighallgatni.

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás