Programkereső

zenésznek születtek

Ők tényleg nagyon zenészek!

Miért nem lett a The Biebers frontemberéből, Puskás Petiből focista? Hogyan került Magyarországra Sena, az Irie Maffia énekesnője vagy Lofti Begi, az elismert DJ, a Compact Disco alapítója? Milyen gyerekkori nehézségeken ment keresztül a Vad Fruttik frontembere, Likó Marci? Hogyan talált rá Lovasi Andrásra a Kispál és a Borz alapítója, Kispál András? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk, ha elolvassuk Babucs Kriszta rádiós műsorvezető nyár végén megjelent izgalmas kötetét, a Zenésznek születtek – 26 hangos történet című könyvet.

Jegyajánló

A Hallgatás Napja 2017

2017. október 21., 19:30
Megismerés, rácsodálkozás, új találkozás és elmélyülés, felfedezések és újrafelfedezések sora: ezt ígéri a közönség és éppúgy az előadók számára a Hallgatás Napja, amelyet 2017-ben immár harmadik alkalommal rendeznek meg.

Október 21., szombat

A Hallgatás Napja

BMC, 11:00-21:00
Megismerés, rácsodálkozás, új találkozás és elmélyülés, felfedezések és újrafelfedezések sora: ezt ígéri a közönség és éppúgy az előadók számára a Hallgatás Napja, 2017-ben immár harmadik alkalommal.

Áron András Apey, Kristóf Norbert

A38 Hajó, 20:00
Egy nagyszerű énekes-dalszerző lép fel ezen az estén szólóban, s mutatja be vadonatúj lemezét, a Strangers-t, hogy az egyébként zenekarával megszokott erőteljes, hangos, zajos hangvétel helyett ezúttal közvetlenségével és költőiségével nyűgözze le a hallgatóit.

VAULT pres.: Recondite & Roland Appel

Corvin Club, 23:00
Recondite live (Innervisions, Afterlife, Dystopian), Roland Appel (Compost Records, Pokerflat Recordings), Cvrdwell (Vault, Labirynth), VRKO (Vault, Liebe*Detail), Imre Kiss (Farbwechsel, Lobster Theremin), Yinna (Farbwechsel), Grema (Paoni Music)

UVCT - Black Renaissance

A38 Hajó, 23:30
Az évek óta tömegeket vonzó UVCT sorozat Wondawulf és JumoDaddy közös projekje, amely a legfrissebb elektronikus és pop zenékre koncentrál. Legyen szó a legdurvább dubstep és riddim zenékről, vagy a legújabb slágerekről, stílustól és tempótól függetlenül a legminőségibb, legizgalmasabb zenéket hallhatjátok minden alkalommal.

OKtóber 22., szombat

HOLA! - Sounds of Argentina

Cinema Hall, 22:00
Az Ibizán rezidenskedő Kintar mellett itt lesz a Frisky Radio "Dreamers" című műsorát vezető, Magyarországon is közönségkedvenc Fernando Ferreyra is. Bizonyára sokak szívét megdobogtatja a hír, hogy ugyanitt láthatja majd a pultban Marcelo Vasami-t, valamint - hogy teljes legyen az argentin lineup - Sebastian Busto-t is Buenos Airesből.

Technodub Seance at Corvin Bar

Corvin Club, 23:00
6 év telt el az első szeánsz óta, melyre október 22-én a Corvin kellően sötét termében emlékezünk a mozgalom jelenlegi rezidenseivel. Torta nem lesz, végtelenbe nyúló, hangos chordok igen.

Alter Bridge, előzenekar: Lions

Papp László Budapest Sportaréna, 19:00
A hősök megpróbálnak minket jobbá tenni. Az akaratuk, a bátorságuk és az áldozatuk hozhatja ki a legjobbat a körülöttük lévő világból. A rockzene egyik legnagyszerűbb hangja, Myles Kennedy és az Alter Bridge visszatér Magyarországra, a Lions pedig alig várjáa, hogy erőteljes fellépéseikkel eljussanak minden rajongójukhoz.

Október 23., hétfő

EAST - a nagy életmű koncert

Papp László Budapest Sportaréna, 20:00
A hazai progresszív rock legsikeresebb zenekara a közel háromórás koncerten a kezdetektől - 1975. november 15-től - napjainkig idézi meg az elmúlt évtizedek alatt született szviteket, instrumentális zenéket, a máig ható dalokat és dalszövegeket. Az eredeti opusokat az eredeti felállásban, eredeti minőségben, eredendő lelki energiákkal játsszák el újra.

Szabadságkoncert 1956

Millenáris, 17:00
Délután öttől a New Level Empire, majd a Bagossy Brothers Company, este nyolctól a Margaret Island, aztán fél tíztől az Irie Maffia ad koncertet a Millenáris B csarnokban. Az est házigazdája: Rókusfalvy Lili, aki az M2 Petőfi TV zenei magazinjának, az Én Vagyok Itt-nek a műsorvezetője. A rendezvény ingyenes. Regisztrációs jegy az Eventim országos hálózatában kapható.

OKtóber 24., kedd

Bereczki - Szenvedély

Akvárium Klub, 19:00
Október 24-én ismét láthatja a közönség Bereczki Zoltán májusban debütált, Szenvedély című koncertjét az Akvárium Klubban. Az eseményen az előadó Here I Am című legújabb dala mellett számos közönségkedvenc és kevésbé ismert szám is helyet kap.

Október 25., szerda

Akua Naru (US)

Akvárium Klub, 20:00
Tony Allen felfedezettje, a bűbájos neosoul énekesnő-rapperlány, Akua Naru utoljára két év után végre visszatér Budapestre! Ezúttal az A38 Hajó szervezésében az Akvárium Klubban mutatja majd be hamarosan megjelenő új, The Blackest Joy című lemezét. Lauryn Hill, Jill Scott és Erykah Badu nyomdokain járva, a soul, a hihop, a spoken word és a jazz határmesgyéjén.

Október 26., csütörtök

Eluveitie, Amaranthe, The Charm The Fury

Barba Negra Music Club, 18:00
"Mindenekelőtt rettentően boldogok és hálásak vagyunk, hogy újra teljes a felállásunk (valójában több is, mint teljes), és hogy ilyen tehetséges zenészeket üdvözölhetünk a fedélzeten! Nem is lehetne jobban indítani egy új évet, igaz? 2017 a mi évünk lesz! Alig várjuk, hogy hamarosan stúdióban vonuljunk és befejezzük az Evocation II-t. Utána rögtön akcióba lendülünk majd a nyári fesztiválok színpadain. Üdv és minden jót!" - nyilatkozta a zenekar még az év elején.

Október 27., péntek

Apocalyptica

MOM Sport Uszoda és Sportközpont, 20:00 Az Apocalyptica 2017-ben ünnepli a "Plays Metallica By Four Cellos" albumának jubileumát egy világ körüli koncertturnéval. Az elmúlt 20 évben világszerte lemezek millióit eladva, több száz teltházas koncertet maguk mögött tudva térnek vissza ismét Magyarországra.

Ádám almái - ahogy még biztosan nem látta!

Mindig rizikós vállalkozás népszerű filmeket színpadra adaptálni, ám Szikszai Rémusznak sikerült megtalálnia hozzá a megfelelő színházi formát. A sikerrel futó Kutyaharapás után október 21-én a dán kultfilm, az Ádám almái bemutatójára készül.

Túl magas, hogy balerina legyen?

Számos olyan esetről számoltunk már be, amikor a konvencionálistól eltérő külsejű táncosok falakat áttörve érvényesültek, bizonyítva, hogy az előadó művészi kvalitásai legalább annyit vetnek a latba, mint a fizikai adottságok. Sara Michelle Murawski története is ezt példázza.