Programkereső

Szeptember 21., csütörtök

Warhaus (BE)

A38 Hajó, 20.30
A két éve az A38-on is fellépett belga Balthazar egyértelműen az ország egyik legfontosabb zenekara. Ezt pedig elegáns kamarapopjuk mellett az is bizonyítja, hogy az alapító tagok saját jogukon, szólóban is rendszeresen maradandót alkotnak: februárban a basszusgitáros Simon Casier debütált Budapesten a Zimmermannal, szeptemberben pedig a frontember Maarten Devoldere és Jinte Deprez hozza el a héjanászok dekadens intenzitását és az énekes Nick Cave-ből és Serge Gainsbourgból gyúrt crooner-alteregóját. Felparázsló cigarettavégek, noiros hangulatok, izzó szenvedély és ehhez illő kamarapop: ez a Warhaus.

szeptember 22., péntek

Brains feat. Hip-Hop Allstarz, TOMMY CA$H

Budapest Park, 18:00
"Utolsó szabadtéri koncertünkre, ezúttal nem egy vendéget hívtunk meg hanem egy egész zenei stílust! Mivel a Brains zenéjében is fellelhetőek a hip-hop stílus egyes elemei, időszerűnek tartottuk, hogy tiszteletünket tegyük ennek a zenei iránynak és néhány hazai képviselőjének." TOMMY CA$H észt rapper az a fickó, aki gond nélkül a feje mögé hajtja lábait vagy lovagol be a McDrive-ba, de a környezetében ez már szinte nem is számít feltűnőnek.

INGYENES

Super Italo Magic!

Beat On The Brat, 22:00
Egy újabb bűnös éjszaka az italo disco varázslatos nyolcvanas évekbeli művilágában. Ne is próbálj ellenállni a csábításnak, gyere és balla balla! DJigolók: HuskyJoe, Moroncsik Ádám, Hifi Nyuszi, d'Endre.

Terence Fixmer (FRA)

Dürer Kert, 22:00
Egy ilyen acélos első CRIME félév után újítva, de továbbra is keményen indítjuk az őszi klub szezont, ezúttal két külföldi fellépővel kiegészülve. Újítva, mert először teszteljük a Dürer Kert nagytermét, de keményen, mert Martin Audio hangcuccon szól majd a techno,

Corvin x Astronautmusic pres.: Petar Dundov at Corvin Club

Corvin Club, 23:00
Szeptember 22 -én 11 évvel ezelőtt indult útjára japánból Hinode a napkutató űrszonda. Nem mellesleg ez az őszi napéjegyenlőség napja is. Ezt mi az Astronautmusicnál ismét égi jelnek vettük és erre a napra időzítettük a horvát dj/producer srác Petar Dundov fellépését.

Jegyajánló

A Hallgatás Napja 2017

2017. október 21., 19:30
Megismerés, rácsodálkozás, új találkozás és elmélyülés, felfedezések és újrafelfedezések sora: ezt ígéri a közönség és éppúgy az előadók számára a Hallgatás Napja, amelyet 2017-ben immár harmadik alkalommal rendeznek meg.

szeptember 23., szombat

Mercedes Peón

Müpa - Fesztivál Színház, 20:00
Mercedes Peón a spanyol világzene kultikus alakja, minden idők egyik legboszorkányosabb "kopasz énekesnője". A Müpába szeptemberben megjelenő, Deixaas című lemezével érkezik, amely két másik - énekes, szempleres, ütős - "boszorkával" karöltve röpít magával.

Arany-es

Kobuci Kert, 19:00
Kaláka, Nana Vortex, Ferenczi György, 1ső Pesti Rackák Tudtad, hogy Arany János dalt is írt?! Olykor még költészetének rajongói is meglepődnek ezen. Hiába született 200 éve, zenei szerzeményeinek bemutatása ma is igazi szenzáció.

Boggie "3"

Akvárium Klub, 20:00
Harmadik nagylemezére igazi singer-songwriterré, énekes-dalszerzővé érett Boggie. Stílusa ezen a lemezen tovább csiszolódott. A dalokban kísérletezik a dancehallal és az R&B-vel, bátran keveri az elektronikus és akusztikus hangzást, de érezhetjük a klasszikus zene, a kortárs francia pop, sőt a hiphop hatását is. A végeredmény egy igazán izgalmas popalbum.

Balázs Elemér 50

MOM Kulturális Központ, 19:00
Balázs Elemér 50. születésnapját és 30 éves zenei pályafutását ünnepli. A dupla jubileum alkalmából a hazai jazz-élet meghatározó szereplőivel, exkluzív nagykoncert keretében idézi fel pályafutása legemlékezetesebb pillanatait.

Szeptember 24., vasárnap

Mozart: Don Giovanni (zenekari koncert)

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, 19:00
Az operát rengetegen színre vitték már, de Fischer Ivánnak és a Fesztiválzenekarnak 2011-ben sikerült úgy megragadnia a művet, hogy azzal nemcsak a magyar közönséget, de a New York-i Mostly Mozart fesztivál hallgatóságát is pillanatok alatt feltüzelte és elkápráztatta. A Seen and Heard International akkor azt írta: "ez a Don Giovanni lesz ezentúl az etalon". A BFZ zeneigazgatója az évad felütéseként új szereposztásban, a világ egyik legnépszerűbb Don Giovannijával, Christopher Maltmannel a főszerepben rendezi meg ismét Mozart grandiózus operáját, szcenírozott koncert formájában.

Molnár Piroska dalban mondja el

Molnár Piroska gazdag életpályája nemcsak jelentős prózai alakításokat tartalmaz, hanem emlékezetes zenés szerepek sorát is. Ezek dalaiból hallhatunk egy csokorra valót a Rózsavölgyi Szalonban október 6-tól látható színházi esten.

Tudunk önnek újat mondani a Scaláról?

Világhírű zeneszerzők, karmesterek, énekesek és zenészek sora koptatta a Scala színpadát, és nem kevésbé prominens személyek ültek a nézőtéren is. Vajon akad az alábbiak között újdonság az ön számára?

Európai Hidak - Budapesti Fesztiválzenekar Az Európai Hidak programjai közül a BFZ barokk és kortárs estjére 20% kedvezményt adunk! Jegyvásárlás
x