csütörtöki KULTURÁLIS PROGRAMOK ONLINE

Most a TV-ben Teljes tv műsor

LEGFONTOSABBAK

Ma este a tévében!

Van olyan, hogy nem jó turistának lenni

Van olyan, hogy a kedves, távoli egzotikus ország egy hatalmas csapdává válik, lakói pedig vadászni kezdenek a nyugati turistákra - ilyen helyzetet fest le a Kiút nélkül, a váratlanul akciósztárként szereplő Owen Wilsonnal.

Mozi J.J. Abrams 10 millió dollárt adományoz az antirasszista szervezeteknek

A rendező produkciós irodája, a Bad Robot számos civiljogi mozgalmat támogat ebből az összegből a következő 5 évben.

Mozi

Denzel Washington nem akarta elhinni, hogy fiából is színész lett

Pedig John David Washington – aki korábban profi sportoló volt – játszott már Spike Lee alkotásában, a Csuklyások – BlacKkKlansmanben, következő filmje pedig a Tenet lesz.

Napi vers

Nyári sorok

Talán végre itt a nyár! A Könyv rovatban mindenképp!

Streaming

A Warner ingyenesen nézhetővé tette A kegyelem ára című filmet

A stúdió szerint a Michael B. Jordan, Brie Larson és Jamie Foxx főszereplésével készített film segít az embereknek többet megtudni az amerikai társadalomban jelen lévő rasszizmusról.

Mozi

A Batman és a Thor filmek jelmeztervezője csinálta a SpaceX űrhajósainak a ruháját

A pár napja történelmet írt Elon Musk egyre jobban bedolgozza magát a filmiparba: a SpaceX asztronautáinak ruhájának megtervezésére a hollywoodi szakembert, Jose Fernandezt kérte fel.

tévéajánló

HBO

Erin Brockovich - Zűrös természet

Az állástalan, háromgyermekes Erin végső elkeseredésében meggyőzi Edet, alkalmazza őt az ügyvédi irodájában. A jogban járatlan nő egy nap ráakad néhány, a telekkönyvi iratok közé helyezett orvosi leletre. Nem érti az összefüggéseket, ezért nyomozni kezd.

Mozi+

Transformers 3.

Az álcák elleni háború hőse, Sam postázóként dolgozik. Egy nap különös módon tudomást szerez a Hold sötét oldalán lévő titokról, az álcák újabb összeesküvéséről. Mivel emiatt meg akarják ölni, megint az autobotoknál köt ki. Kiderül, az áruló Sentinel Bárkája zuhant le a Holdon.

Filmcafe

A hetedik mennyország

Elmo McElroy elismert kémikus, aki nem veti meg a tudatmódosító szereket. Mivel még nem kóstolt semmi olyat, amivel teljesen elégedett lenne, ezért saját maga kezd kutatni a tökéletes szer után. A kutatásnak meg is lesz az eredménye! Elmo féltve őrzött receptjét Londonban akarja eladni.

Film+

Féktelen harag

John Milton lányát lemészárolta Jonah King, a szektavezér, az unokáját pedig fel akarja áldozni holdtöltekor, hogy beteljesítse küldetését. Milton meghalt, de most visszatér a túlvilágról, hogy megbosszulja lánya halálát, és megmentse a gyermekét. A pokolból kitörve Milton egy tűzvörös, felturbózott sportkocsival száguld.

Őrangyal

Max Fischert, a különleges katonai egység egykori tagját félbérelik, hogy védjen meg egy tinilányt. Nina szemtanúja volt egy brutális gyilkosságnak, és most van néhány ember, aki azt szeretné, hogy ő is meghaljon. Max és Nina hamarosan együtt menekül a gyilkos fegyverkereskedő, Thomas Backer elől, aki semmitől sem riad vissza.

VIASAT3

Holnapolisz

A történet szerint a világból kiábrándult egykori gyerekzseni Frank és a fiatal és intelligens Casey veszedelmes kalandra indulnak, hogy felderítsék a titokzatos, időben és térben ismeretlen helyen található Holnapoliszt. Ami pedig ott vár rájuk, az örökre megváltoztatja őket és a világot is. A film lebilincselő utazásra hívja a nézőket.

CIKKEK

Mozi

Közfelháborodást keltett, hogy James Cameron folytathatja az Avatar 2. forgatását

Habár az országban beutazási korlátozás van érvényben, a filmesek külön engedéllyel visszatérhettek forgatni Új-Zélandra, amit a helyiek kivételezésnek éreznek.

Filmes érdekességek Vállalhatatlan filmes jelenetek, amiket MUSZÁJ volt kivágni

Van olyan, hogy egy jelenet túl durvára sikerül vagy ízléstelenre, és olyan is van, hogy közbeszól a való élet, és ezért végzi egy jobb sorsra érdemes jelenet a vágóasztalon. Mindegyikre akad itt példa.

Mozi Ryan Gosling lesz az új farkasember!

Ráadásul eredetileg ő rendezte volna a XXI. századba átrakott Wolfmant.

Mozi Nem is John Wick lett volna eredetileg a John Wick-filmek címe

Kiderült, hogy Keanu Reeves nem tudta megjegyezni a sikerfilmje valódi címét.

Mozi John Malkovich inkább Tom Cruise menetet akart volna A John Malkovich menet helyett

A színész szívesen megrendezte volna a filmet, de nem akart a cselekmény fókuszában állni.

Mozi Spike Lee megrázó kisfilmben mutatja be a rendőri brutalitást

A rendező összevágta a George Floyd és Eric Garner ellen fellépő rendőröket saját filmje, a Szemet szemért jeleneteivel.

Tévé Kiderült, mi az a négy taps a Jóbarátok főcímében

Végre újra lehet streamelni a Jóbarátokat! Ennek örömére az Uproxx felelevenített egy történetet arról, hogyan került be a nevezetes tapsolás a sitcom The Rembrandts által előadott főcímdalába.

Trailer

Befutott az időinverziós Tenet újabb szinkronos trailere, bár sokkal okosabbak ezzel sem lettünk

Továbbra is rejtélyes, hogyan fogják Robert Pattinsonék megállítani a jövőbeli harmadik világháborút – de már alig várjuk!

Mozi 18+

Az Alien híres jelenete Stanley Kubrickot is lenyűgözte

Sőt: a nagy rendező össze is zavarodott picit, ezért személyesen hívta fel Ridley Scottot, hogy magyarázza el neki azt a képsort, amelyikben a xenomorph kiszakad John Hurt mellkasából.

#mozizzotthon!

Ingyenes filmek a Távmoziban

A Budapesti Távmozit üzemeltető Budapest Film Zrt. is csatlakozott a Trianon100 eseménysorozathoz: a korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval jelentkeznek június 4-én.

ketrec

Melyik volt a 90 éves Clint Eastwod legjobb filmje?

Isten éltesse még nagyon sokáig! Munkásságán végigtekintve rengeteg nívós és fantasztikus darabot láthatunk: Kémek a Sasfészekben, Piszkos Harry, Egy maréknyi dollárért, Szökés Alcatrazból, A jó a rossz és a csúf, Kelly hősei!

Mindörökké Fakó Lovas

Clint Eastwood a 70-es évekre átvette John Wayne-től „A Westernhős” szerepét, s nevével egybeforrt a Vadnyugat. Ilyenek voltak Eastwood városi westernjei.

Hihetetlenül izgalmas, exkluzív interjú készült Novák Csanáddal

A Valhalla Páholy egykori kiadóvezetője, a M.A.G.U.S. szerepjáték atyja Új-Zélandról válaszolt a Bíborhold videóblog kérdéseire!

K Nem könnyű az élet az átfagyott világban robogó vonaton

Így látjuk a Snowpiercer-t két rész után.

Minden napra 1 film A cingár férfi (1934)

Harcban volt az Oscar-díjért is, de az Ez történt egy éjszaka vitte el a pálmát.

Time Goes By Játszd újra, Sam! (1972)

Több szempontból is különleges Woody Allen-film, ami igazából nem is Woody Allen-film.

Rozsdagyár TOP10 - Minden idők legjobb koncertalbumai

A rockzene a színpadokon kel életre igazán!

interjú

Spiró György: Semmi nem úgy volt, ahogy hazudni szoktak róla

Malaccal teljes éveink című legújabb kötetéről beszélgettünk a Kossuth-díjas íróval.

Így született a világ legszebb szerelmes levele

A Virginia Woolfban tomboló érzelmek túlnőttek a szerelmes levél és a vers műfaján.

Felnőttkorban is létkérdés, hogy legyen kötődő kapcsolatunk

Dr. Török Szabolcs család- és párterapeutával beszélgettünk.