LEGFONTOSABBAK

Kritika

Moxie, avagy a vagány csajok visszavágnak – A legjólneveltebb feminista lázadás, amit valaha láttunk

Amy Poehler tinivígjátékának hősnője lázadást robbant ki iskolája ostobán szexista szabályai és beidegződései ellen, egy aranyos, de végtelenül lagymatag történetben.

Tévé Jobbnál jobb filmekkel tölthetjük a vasárnapot

Rengeteg jó filmet találtunk a vasárnapi tévézéshez.

Filmes érdekességek

Minden, amit a Waczak szállóról tudni akartál!

Az 1975-ben bemutatott Waczak szállót sokan ma is minden idők egyik legjobb sitcomjának tartják, pedig mindössze 12 epizódot ért meg. Összegyűjtöttük a legérdekesebb kulisszatitkokat a tévétörténeti sorozattal kapcsolatban.

Évforduló

Még ma is menő a halhatatlanság – 35 éves a Hegylakó

Ha nem készültek volna el a csapnivaló folytatások, akkor ennek a filmnek ezerszer nagyobb lenne az ázsiója, de a halhatatlan skót, Connor MacLeod még így is a legmenőbb filmkarakterek között van.

Netflix / Stream

A bollywoodi remake-ektől ments meg, Uram, minket!

Nemrég került fel a Neflix kínálatába a Paula Hawkins bestsellerén alapuló A lány a vonaton című 2016-os hollywoodi film indiai gyártású, hindi nyelvű remake-je.

Magazin

A legzseniálisabb szinkronok 2.

Sorozatunk második részében Torrente, Az utolsó cserkész és a Tango és Cash legjobb dumáiból szemezgetünk.

Most a TV-ben Teljes tv műsor

vasárnapi programok

tévéajánló

Pillangó

Henri Charriere önéletrajzi bestsellere nyomán készült ez a klasszikussá vált film, mely egy szökés története a világ egyik legkegyetlenebb börtönéből, a Guyana-i Ördögszigetről. Főhőse, Pillangó kisstílű tolvaj, ám rákennek egy gyilkosságot és életfogytiglani büntetésre ítélik. A lehető legkíméletlenebb helyre kerül, a sziklás, kopár Ördögszigetre.

RTL Klub

Marvel Kapitány

A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan hőssé válik.

TV2

Kegyenc fegyenc

Stan Mintont, a kisstílű szélhámost csalásért elítélik. Agyafúrt ügyvédje segítségével azonban Stannek sikerül némi időt nyernie, így van némi esélye túlélni a börtön kegyetlenségét. Stan úgy dönt, hogy kiképezteti magát. A titokzatos Mester segítségét kéri, faragjon belőle rettenetes harcművészt, hogy képes legyen állni a sarat, mire eljön az idő.

VIASAT3

300 - A birodalom hajnala

Xerxész, a Perzsa Birodalom uralkodója hatalmas haddal a görög városállamokra támad. Themisztoklész, az athéni hős vezetésével a kis hellén hajóhad az Artemiszion-foknál szembeszáll az óriási perzsa flottával. Természetesen nem tudják megállítani őket, ám a túlerő ellen is kitartanak olyan sokáig, hogy a városok felkészülhessenek a perzsák feltartóztatására.

SuperTV2

Stephen King: Halálsoron

Paul Edgecomb börtönőrként szolgál a Cold Mountain fegyház siralomházában a múlt század harmincas éveiben. Az E blokkban halálraítéltek várják, hogy végig menjenek a halálsoron - a folyosón, amely a villamosszékhez vezet. Edgecomb úgy gondolja, már semmilyen meglepetés sem érheti. Ám minden megváltozik, amikor új rab érkezik az E blokkba.

Filmcafe

A herceg menyasszonya

A nagyapa olyan esti mesét mond unokájának, amely nemzedékek óta száll szájról szájra a családjukban. S a mese lassan megelevenedik: a szép hercegnő, Boglárka kezére pályázó gonosz Humperdinck herceg emberrablástól, gyilkosságtól, sőt háborútól sem riad vissza, ha ez az egyetlen módja, hogy elnyerje a kiszemelt kisasszony kezét.

CIKKEK

Live

Otthoni programok vasárnapra

Ha kíváncsi vagy, hogy mik a legjobb programok vasárnap, nálunk mindig megtudhatod! Íme a legtutibb tippek!

Mozi Filmek, amelyek tökélyre vitték a termékelhelyezés művészetét – vagy pont nem

A filmekbe ágyazott reklám majdnem egyidős a filmgyártással, és mára sok millió dolláros üzletággá nőtte ki magát.

Filmes érdekességek A világ nyolcadik csodája, minden szörnyfilmek atyja: King Kong

Nemrégiben volt a King Kong bemutatójának 88 éves évfordulója. Íme néhány érdekesség minden idők legjobb szörnyfilmjéről.

Születésnap Nem csak egy szexbomba – Ezért hiányzik Eva Mendes

Március 5-én lett 47 éves, és 2014 óta, azaz hét éve nem láthattuk a vásznon a csodálatos Eva Mendest, aki a közhiedelemmel ellentétben nem csak egy szexbomba, és amíg játszott, kifejezetten mély alakításai is voltak. Ezekből válogattunk.

Mozi / Évforduló Pasolini öt legbotrányosabb filmje

1922. március 5-én született Pier Paolo Pasolini olasz író, költő, teoretikus, nyelvész és filmrendező, aki műveiben a mennyet és a poklot is megjárta – és erre kényszerítette közönségét is. Legellentmondásosabb alkotásaiból válogattunk.

Filmajánló Amikor a szamurájokat elsöpörték a föld színéről

A terjeszkedni vágyó középkori Japán első igazi hódító hadjáratát Korea ellen indította, és bár a szárazföldön sikereket arattak, a vesztüket egy tengeri csata okozta: erről szól az Admirális – Aki legyőzte Japánt.

Streaming Megszólaltak a botrányos Allen kontra Farrow készítői

A négy részes dokumentumsorozat egyoldalúan mutatja be a szexuális zaklatás krónikáját, de az alkotók kiálltak a hitelesség mellett.

Streaming

A Szörnyecskék helyett sajnos csak a Rémecskék tértek vissza

Megnéztük a Netflixen a Rémecskék támadását, és visszautaztunk az időben a béna VHS-filmek aranykorába. Olyan rossz volt, hogy az szinte már jó!

Mozi

Összeszedtük Bruce Willis 10 leghitványabb filmjét

Eredetileg csak egy szerkesztőségi belsős poénnak szántuk, hogy egyszerűen kigyűjtjük a 65 éves akciósztár utolsó 10 filmjét, és kész is a lista – aztán kiderült, hogy tényleg csapnivaló minden, amit Bruce Willis a Die Hard 5 óta leforgatott!

Filmes érdekességek

10 dolog, amit talán nem is tudtál a Piedone-filmekről

Kovács Kati is megénekelte Bud Spencer pofonjait a '80-as években. Lett volna eredetileg egy ötödik film is Piedone Brazíliában címmel, de végül sosem készült el. Összeszedtünk néhány érdekességet a Piedone Egyiptomban kapcsán, ha már hétvégén újra levetíti a tévé.

ketrec

Ezüst Medvét nyert Nagy Dénes a Berlinálén

71. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál rangos elismerésével, a legjobb rendezésért járó Ezüst Medvével tüntették ki Nagy Dénest.

Kizlinger Lilla is díjat nyert Berlinben

Fliegauf Bence Rengeteg - Mindenhol látlak című filmjének egyik mellékszerelőjeként.

SB Könyvkritika: Egy indián, mint te meg én

A Pagony Kiadó nagyon erősen kezdi az évet

Lego Life on Mars insert 2001-ből

A mai szkennelés rovatban egy meglehetősen megosztó Lego Space altémához, a Life on Marshoz készült insertet hoztam nektek. Bevallom jómagam se lelkesedek érte...

Retro játékmúzeum A KRESZ-dominó

Ezúttal egy 80-as években készült oktató játékot szeretnék bemutatni nektek, aminek a segítségével egy kicsit jobban megismerhettük a kresz szabályait a 80-as években.

Nerdblog A költöztetők rémálma: bizarr dolgok egy fura öregúr padlásán [18+]

A Stay Out of the Attic trailerében a náci tudós szörnyei már a spájzban vannak.

Szégyen és gyalázat, de a rendszert csak a nevelőszülők embersége tartja egyben

Illúziók, sallang és masni nélkül, saját tapasztalatai alapján írt könyvet a nevelőszülőségről Stájn Emma szociális szakember.

Így lettem tudatosan táplálkozó húszévesből Mentes Anyu

Amikor valaki a szükségből erényt kovácsol, és receptjei nemcsak az ételérzékenységre adnak megoldást, hanem a válogatós ízlés próbáját is kiállják.

Mészáros Lőrincről neveztek el teret Budapesten, a nyolcadik kerületben

Az aprócska tér csak 70 éve viseli Dózsa György alvezérének nevét, aki a felkelésben betöltött szerepe miatt máglyán végezte.