Egyéb

Élményjóga online

Online nézhető ONLINE
2021. április 28. (szerda) 17:00 - 18:30

"Tudod mi volt az első dolog, ami igazán kiverte nálam a biztosítékot a jógában? A csakrák. Meg az energiavezetékek. Meg az aura. Egyáltalán nem tetszett az ötlet, hogy hinnem kéne olyan dolgok létezésében, amire semmi bizonyíték nincs. Őszintén, a falra másztam, ha egy jógaórán a mozgás helyett róluk papolt az oktató. Eltelt 15 jógás év, és továbbra sem tudom, léteznek-e csakrák (avagy az életerő testrészekre lokalizálható központjai). Viszont arra jöttem rá, hogy a gyakorlás szempontjából a létezésük az egy zárójeles kérdés. Úgyis szíven ütő és mélyreható élményeket szereztem velük, hogy nem hittem bennük. Csak a játék kedvéért elképzeltem: vajon milyen lenne, ha léteznének?
És a dolog működött. Több éve játszom a “csakrákkal” és az elemekkel a saját gyakorlásomban. Összeállt bennem egy rendszerben, melyik mozdulatok és testrészek milyen érzelmi-kommunikációs-önismereti témákhoz tudnak kapcsolódni. Most szeretném veled is megosztani a tapasztalataimat!"


Dr. Tihanyi Benedek T.A következő hat hétben a hat “alsó csakra” témájához kapcsolódó gyakorlatokban kaphatsz kíséretet, keddtől péntekig 18:15-től a dr. Tihanyi Benedek T. lap tetején induló ~30 perces watch partykban.
1. hét: Biztonság (Föld)
2. hét: Kreativitás (Víz)
3. hét: Erő (Tűz)
4. hét: Szeretet (Levegő)
5. hét: Együttműködés (Éter)
6. hét: Megértés (Tudat)
Az egyes videókban nemcsak izomerősítő, ízületszabadító, tartásjavító testgyakorlatokat gyakorolhatsz, hanem inspirációt is kaphatsz arra, hogy haladj előbbre lelki kérdésekben a testmozgáson keresztül. De ha csak a testgyakorlás érdekel, és az egész csakrás-önismereti vonal hidegen hagy, a videók akkor is valók neked is.

hétfő délutánonként 17-18:30 közt élő Élményjóga a zoom-on


ezek az órák nem feltétlenül kapcsolódnak az adott hét témájához
keddtől péntekig 18:18-tól ~30 perces watch party a lap tetején, az adott hét témájában