LEGFONTOSABBAK

Filmes lista

Kaland, romantika, intrika - Ezek a kedvenc Mikszáth-adaptációink

174 éve született Mikszáth Kálmán író, újságíró, országgyűlési képviselő. Műveivel nem csak az irodalomórákon találkozhatunk, Jókai Mór és Móricz Zsigmond mellett az ő regényeit adaptálták a legtöbbször idehaza. A megszámlálhatatlanul sok színházi feldolgozáson túl több mint 30 film és sorozat készült az írásai nyomán. Ezek közül válogattuk ki a kedvenceinket.

Magazin Ha valaki látni vágyná Donald Trumpot, íme néhány reklám és cameo

Éveken keresztül használta a közösségi médiát, korábban pedig a tévét és a mozit saját maga népszerűsítésére.

Tévé

Összeszedtük szombatra a legjobb filmeket

Már kora délutántól találtunk olyan filmeket, hogy megérje a jó meleg takaró alatt maradni, és a tévét bámulni.

Netflix / Kritika

Napéjegyenlőség – Túl lassú az eltűntekről szóló dán sorozat, hogy igazán para legyen, pedig…

Ott volt minden elem egy izgalmas és hátborzongató sorozathoz, de a dán Netflix széria készítői túl kényelmesre vették a figurát, hogy megmagyarázzák 21 érettségiző diák nyomtalan eltűnését.

Tévé

Gyilkos sztárok a Columbóban

A sorozat 13 évada alatt komoly színészsztárok is kést, vagy egyéb gyilkos szerszámot ragadtak. És volt, akit a hadnagy futni is hagyott!

Filmes érdekességek

Mellékszereplők, akik ellopták a show-t

Van olyan, hogy Jack Nicholson vagy Leonardo DiCaprio a film főszereplője, de mégsem őt szoktuk felemlegetni a mű kapcsán. Íme 9 olyan mellékszereplő, aki csak pár percet kapott, de abból a legtöbbet hozta ki.

Most a TV-ben Teljes tv műsor

szombati programok

tévéajánló

SuperTV2

Hova lettek Morganék?

Mr. Morgan (Hugh Grant) és Mrs. Morgan (Sarah Jessica Parker) egy futó hűtlenség miatt épp válni készülnek. A házaspár a nagy veszekedéseik közepette szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, ezért mindenképp szeretnének eltűnni a világ szeme elől. Az ügyészség a tanúvédelmi program keretében egy békés kisvárosba küldi őket.

RTL Klub

A nemzet aranya - Titkok könyve

Ben Gates (Nicolas Cage) gondban van. Felmerült a gyanú, hogy egyik ősének szerepe volt a Lincoln elnök elleni összeesküvésben. Ben azonnal nyomozni kezd, hogy tisztázza családja nevét, s hamarosan megtudja, hogy az elnöknek birtokában van egy titkos könyv.

Lavina

Egy svéd család úgy dönt, hogy a francia Alpokban tölt pár napot, hogy kiélvezzék a síparadicsom adta gyönyöröket. Minden remekül alakul, egészen addig, amíg egy hatalmas lavina elsöpri a síparadicsom nagy részét, miközben épp egy pályaszéli étteremben pihen a család. Az anya első gondolata, hogy gyermekeit megóvja.

TV2

Amerikai pite - A találkozó

Ebben az új vígjátékban az Amerikai pite szereplőit egy kicsit több mint egy évtizeddel később látjuk viszont, amikor újból összejönnek az érettségi találkozó apropóján. Egy nagyon hosszú hétvége alatt kiderül, hogy ki változott, ki nem, valamint hogy az idő és a távolság nem szakíthatja szét a baráti kötelékeket.

STORY4

Vérfagyasztó felújítás

Jeff és Alex egyszerűen és gyorsan próbál meggazdagodni. Úgy gondolják, hogy megvásárolnak egy elhanyagolt házat, felújítják azt, majd jó pénzért továbbadnak rajta. Minden adottságuk megvan ahhoz, hogy a tervet végrehajtsák, értenek a munkához, és idejük is van bőven.

Prime

Zuhanás

Dutch Van Den Broeck, a washingtoni rendőrkapitányság belső ügyeket vizsgáló osztályának tisztje és Kay Chandler, New Hampshire-i képviselőnő valószínűleg sosem találkoztak volna, ha nem történik az a katasztrófa. Életük stabil pilléreken nyugodott, az igazság és a bizalom jegyében teltek napjaik.

CIKKEK

Tévé

Családi filmek szombatra

Ezen a szombaton jobbnál jobb animációs filmekkel kedveskednek a gyerekeknek a tévécsatornák: így nemcsak a Daltonokat üldöző Lucky Luke-kal találkozhatunk, de itt lesz Szaffi és Jónás, Ferdinánd, a világ legjámborabb bikája, Maja, a méhecske és egy csomó békés jeti.

Tévé/Streaming A szülinapos Steven Soderbergh 10 legjobb filmje

Az Ocean’s trilógia rendezője 1963. január 14-én született, azaz a minap lett 58 éves. Ennek örömére összeválogattuk nektek a tíz legjobb rendezését. És tudjátok mi a legjobb? Bármelyiket meg tudjátok nézni a közeljövőben a tévében, vagy akár most azonnal streamelhetitek.

Trailer Egymásnak esik a Holtodiglan sztárja és a Trónok harca Tyrionja

Megérkezett az első előzetes a Fontos vagy nekem című netflixes fekete komédiához, amelyben Rosamund Pike alakít hatalmasat egy kegyetlen csaló szerepében.

Mozi Mindent elmesélt a Pieces of a Woman Oscar-esélyes sztárja

Vanessa Kirby az egyik legnevesebb amerikai filmes szaklap, a Variety podcastje számára adott teljes pályáját érintő életútinterjút, amelyben Mundruczó Kornél netflixes drámájának forgatásáról is sztorizott.

HBO GO / Kritika Shindisi - Amikor Oroszország megleckéztette Grúziát, két embernek helyén volt a szíve

Valós történeten alapszik a film, a 2008-as orosz-grúz háborút követő fegyverszünet alatt csaltak csapdába az oroszok egy grúz egységet, a túlélőknek pedig a címbéli falu lakói segítettek, az életüket kockáztatva.

Évforduló Emlékezzünk Alan Rickmanre: ezeket a filmjeit nézhetjük meg mostanában a tévében

Öt évvel ezelőtt váratlanul jött a szomorú hír: 69 éves korában meghalt Alan Rickman. Megnéztük, hogy a napokban milyen filmeket adnak a tévék, amelyekben játszott.

Trailer

Nézd meg Tom Holland újabb komoly alakítását!

A Pókember-filmek ifjú színésze a Mindig az ördöggel című sötét thriller után hamarosan egy bűnfilmbe oltott felnövekvéstörténetben lesz látható, amit a Bosszúállók: Végjáték direktorai rendeztek.

Tévé

A 130 perces film, amit egy 5 és fél perces jelenet miatt érdemes újranézni

Világos, hogy a Vágy és vezeklést (2007) sok minden miatt lehet szeretni, például a remek színészi alakításokért, de amiért a filmre emlékezni fognak, az egy jelenet egy vert hadsereggel.

Mozi

Chris Evans visszatér a Marvel filmes univerzumába

Azt azonban még nem tudni, pontosan milyen módon. Úgy tűnik, ismét Amerika Kapitányt fogja megformálni, de ez felvet bizonyos kérdéseket – a rajongók körében is, akiknek nem felhőtlen az öröme.

ketrec

Toplistázás: 2020 legjobb filmjei

A listaszezon zárásaként a Filmvilág Podcast is megtartotta szokásos, ünnepélyes évértékelőjét. Három 10-es listával és néhány meglepetéssel készültünk, de szóba került újra az aktuális mozihelyzet is. 2020 nem a mozi fénykoraként fog bevonulni a (film)történelembe.

Így néztünk TV-t régen

A hazai televíziózás 1954 december 16.-án vette kezdetét az első próbaadással, amit a 4 km-re található ORION gyárban tudtak fogni.

Smoking Barrels Könyvkritika: Frank Schwieger: Odin és bandája

Kevés jobb dolog történt ebben az évben a gyerekkönyvkiadásban, mint ennek a kötetnek a megjelenése.

Vízió az emberségről - A Vízió képregénykritika

Mi tesz valakit emberré? Létezik-e, és ha igen, kijátszható-e az eleve elrendelés? A Vízió a Marvel szerzőibb hangvételű alkotásainak egyik csúcsteljesítménye.

Recorder A lúdbőröztető zeneszerző idén sokat fog riogatni minket

Danny Elfman tavaly 36 év után először adott ki új szólódalt, ebben az évben pedig minden hónap 11. napján be fog mutatni egy-egy friss szerzeményt. A januárit már meg is lehet hallgatni, és az is kiderül, mi a 11-es szám jelentősége.

Mai Manó Ház Blog Virtuális kiállításon látható a tavalyi év egyik legfontosabb fotótárlata

Nemrég hozta nyilvánosságra a Punkt.hu 2020 legfontosabb hazai fotókiállításainak rangsorát.

CineArt Blog Íme 2020 legjobb filmjei

Az év eseményei során megtörni látszott a mozi és a streaming közti határ.

Ezért annyira fontos, hogy az apák is meséljenek a gyereknek

Mesélni általában az anyukák szoktak, de miért kéne ennek így maradnia? Az apáknak is jár némi közösen töltött idő a fantázia birodalmában.

Ha a gyerek öklendezik vagy a földhöz veri magát: hogyan kezeljem az extrém hisztit?

„Már inkább megadom, amit kér, csak ne tegyen kárt magában.” Ha pedig ezt tudja, miért ne élne vele?

Luxusvonaton inasnak lenni rabszolgamunka volt, mégis minden fekete erre vágyott

Száz éven át szolgáltak Amerikában a fekete vonatinasok, akiknek a szakszervezete letette a polgárjogi mozgalom alapjait.