Személy

Christian Bale

színész, szereplő
 
Született: 1974. január 30. (43 éves) (Wales, Haverfordwest, Egyesült Királyság)


Értékelés:

541 szavazatból
Szerinted?
Kiemelkedően sokoldalú színész, aki 28 éves korára páratlan karriert futott be. A jóképű és karizmatikus, walesi születésű Bale vonzza a legnagyobb internetes rajongói klubokat. Az Entertaintment Weekly például a '90-es évek egyik legjelentősebb kultuszfigurájának kiáltotta ki.

A közönség először Steven Spielberg A Nap birodalma című filmjében találkozhatott vele, majd a női szíveket dobogtatta meg a "Little Women"-ben, Winona Ryder partnereként.
Főszerepét a hátborzongató és sokat vitatott Amerikai psychóban a kritika egyhangú lelkesedéssel fogadta. Az öntudatos sorozatgyilkos megformálásával kiérdemelte a legjobb színész jelölést mind a London Film Critics Circle, mind az Empire Magazin és az Online Film Critics Society tagjaitól. Legközelebb a Shaft című akció-thrillerben tűnt fel Samuel L. Jackson oldalán. Ezután újra szívtipróként tért vissza, mint görög halász, egy tragikus szerelmi háromszög tagjaként Nicolas Cage és Penelopé Cruz mellett a Corelli kapitány mandolinjában. 2002-ben Bale a 2020: A tűz birodalmán kívül játszott egy másik futurisztikus akciófilmben is, a Dimension Films "Equilibrium" című alkotásában, melyben Emily Watson és Taye Diggs voltak a partnerei. A "Laurel Canyon" című filmben Kate Beckinsale és Frances McDormand oldalán látható. A filmet Lisa Cholodenko rendezte.

Linkek:
Vélemény:


november 6. 22:40
Én csak a Batman filmekre emlékszem tőle. Talán még a Gépészt mintha láttam volna, de nekem nem emlékezetes, ahogy a Terminator 4 sem. De Batmanként nagyon jó.

május 15. 09:34
......

május 14. 20:29
Vékonybél-Vastagbél-Végbél

Összes hozzászólás